1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prosze o pomoc tylko dla zaawansowanych uzutkowników

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez plendz, Październik 28, 2012.

  1. plendz

    plendz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Rychtal
    Witam wszystkich mam taki problem al napisze dokładnie co i jak.
    Kupiłem nagrywarke liteon iHas 124-B jakis miesiąc temu wgrałem firmowale do nagrywania gier na xgb 3.
    Nagrwam tylko na płytkach Verbatim.Zainstalowałem img burn 2.5.6 lub 2.5.7 (obu próbowałem)
    Ustawienia img burna takie jak tu X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl zreszta całosc zrobiłem jak tu opisane!
    W pierwszy dzionek wypaliłem 5 płyt z pre.2,4 wszystkie i tak zakazdym razem wypaliały sie prawidłowo takie jak re6 fifa 13 wszystko pieknie działa.
    Ostatni raz nagrywałem jakos tydzien temu bf3 i gra ok.Wciagu tygonia nic nie robiłem na kom..
    Az do wczoraj zakupiłem sobie 8 płytek DL Ver..ustawiena takie jak zawsze.
    A tu nagle taki bład
    [​IMG]
    Od wczoraj szukam po całym internecie rozwiazania i nic nie pomaga (sterowniki ,ustawienia itp.) Płyta nie zaczyna nawet sie nagrywac bufor ruszy i bład przy 0% i płytka do kosza
    Płytaka zwykła dvd nagrana ale wywalona przy weryfikacji.
    Podczas nagrywania wszystkie programy wyłaczone itp jak wszedzie pisza
    Moje pytanie co sie mogło stac ???? Skoro nic nie było robione przy kompie nic na aktualizowane,zadnuych zmian w ustawieniach itp
    AGBX wszytkie gry testuje na sukces!!!

    Za rozwiazanie jestem wstanie nagrodzic uzytkownika
    Tytaj cały lag
    I 17:50:57 ImgBurn Version 2.5.6.0 started!
    I 17:50:57 Microsoft Windows 7 Ultimate x64 Edition (6.1, Build 7600)
    I 17:50:57 Total Physical Memory: 3*341*624 KB - Available: 2*266*424 KB
    I 17:50:57 Initialising SPTI...
    I 17:50:57 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 17:50:57 -> Drive 1 - Info: ATAPI iHAS124 B AL0S (E:) (ATA)
    I 17:50:57 Found 1 DVD±RW/RAM!
    I 17:52:32 Operation Started!
    I 17:52:32 Source File: C:\Users\Arek\Downloads\ChomikBox\Medal of Honor Warfighter PL dvd2 (2012) LT3.0 Xbox 360 (boss007)\Medal of Honor Warfighter PL dvd2 (2012) LT3.0 Xbox 360\Medal of Honor Warfighter PL (2012) LT3.0 Xbox 360\Medal of Honor - Warfighter X360 DVD2.dvd
    I 17:52:32 Source File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 17:52:32 Source File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 17:52:32 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 17:52:32 Source File Volume Set Identifier: dd94c000MS UDFBridge
    I 17:52:32 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 17:52:32 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 17:52:32 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 17:52:32 Destination Device: [3:0:0] ATAPI iHAS124 B AL0S (E:) (ATA)
    I 17:52:32 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00)
    I 17:52:32 Destination Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 17:52:32 Destination Media Sectors: 4*267*040
    I 17:52:32 Write Mode: DVD
    I 17:52:32 Write Type: DAO
    I 17:52:32 Write Speed: 2,4x
    I 17:52:32 Link Size: Auto
    I 17:52:32 Lock Volume: Yes
    I 17:52:32 Test Mode: No
    I 17:52:32 OPC: Yes
    I 17:52:32 BURN-Proof: Enabled
    I 17:52:32 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 17:52:32 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 17:52:32 Advanced Settings - Force HT: Yes, Online HT: Yes, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 17:53:09 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 17:53:09 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 17:53:09 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 17:53:11 Filling Buffer... (512 MB)
    I 17:53:17 Writing LeadIn...
    I 17:53:20 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 17:53:20 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 17:53:20 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    W 17:53:22 Failed to Write Sectors 2944 - 2975 - Reason: Unknown (ASC: 0x08, ASCQ: 0x18)
    W 17:53:22 Retrying (1 of 20)...
    W 17:53:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:23 Retrying (2 of 20)...
    W 17:53:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:23 Retrying (3 of 20)...
    W 17:53:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:23 Retrying (4 of 20)...
    W 17:53:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:23 Retrying (5 of 20)...
    W 17:53:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:23 Retrying (6 of 20)...
    W 17:53:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:23 Retrying (7 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (8 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (9 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (10 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (11 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (12 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (13 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (14 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (15 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (16 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (17 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (18 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (19 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 17:53:24 Retrying (20 of 20)...
    W 17:53:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. plendz

    plendz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Rychtal
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    tylko na medalu taki problem czy zadnej gry nie chce nagrac??
     
  6. plendz

    plendz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Rychtal
    nagrywalem 6 różnych gier i 6płyt do kosza
     
  7. MegadetH PL

    MegadetH PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Z tego co wyczytalem na forach jest kilka opcji które mógłbyś spróbować.

    #1.

    burn proof is off, set layer break to calculate optimal and also make sure you run the image through abgx auto fix level 3 before burning

    #2.

    In the 'Advanced Settings' (or the EEPROM Tool - Google it), Clear OPC History and enable FHT.

    I 12:32:02 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes

    becomes...

    I 12:32:02 Advanced Settings - Force HT: Yes, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes

    Write at 4x.

    If it still fails, get another spindle of Verbs and try to get some made in Singapore.

    #3.

    Change SATA port connection.

    #4.

    Wina źle wgranego firmware albo po prostu płyty.


    Może to coś pomoże ;P
     
  8. plendz

    plendz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Rychtal
    płytki dwóch ródeł a firmoware dobrze przeciesz nagrywało
     
  9. BERTA222

    BERTA222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdansk, Poland, Poland
    jeszcze raz wgraj firmware i ustaw tak jak kolega wyżej napisał
     
  10. plendz

    plendz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Rychtal
    wgrywałem na nowo i ustawiena tez maiłem te co kolega pisał
     
  11. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
  12. MegadetH PL

    MegadetH PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz, Poland
  13. plendz

    plendz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Rychtal
    Tak tez robiłem :( i nie pomaga czy mozliwe ze naped siadł?
     
  14. MegadetH PL

    MegadetH PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Jak masz inny komputer to podepnij do niego i wtedy spróbuj. Jeśli kupiłeś Verbatimy nowe to może są po prostu walnięte i tyle :)
     
  15. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sprawdź najpierw czy ten napęd w ogóle potrafi jeszcze nagrywać płyty, bo to nie wygląda na problem ustawień,a problem z urządzeniem (jak sugeruje komunikat). Spróbuj nagrać plytę z plikami np. Nero
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  17. maximek

    maximek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    17:52:32 Advanced Settings - Force HT: Yes, Online HT: Yes, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes

    tutaj jest problem jeśli nagrywasz na verbatim to tylko smartburn na yes reszta na no i booktype ustaw na dvd+r dl media eeprom i advaced na dvd-rom
     
  18. plendz

    plendz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Rychtal
    Zrobiłem tak jak napisał Laki88 czyli z tego Tutorial]Ixtreme Burner Max-Flash Lite ON IHAS rew. B pod każdy nośnik DVD DL
    i wtrakcie wgrywania firmowale error i teraz nagrywarki nie widzi komputer :(
     
  19. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wgrywanie firmware do nagrywarki podłączonej przez USB zwykle tak się kończy. Nagrywarka padła, ale możesz spróbować zrobić flash przez program DosFlash. Ta opcja jest możliwa tylko wtedy, kiedy masz kontroler SATA na płycie na chipie VIA, albo taki zewnętrzny podpięty na PCI.
     
  20. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw

    Luzik. Jak na Twoim kompie nie widzi to idź do kumpla. Nie wiem jaka jest przyczyna ale kumpel też coś skopał i jego komp nie widział nagrywarki. Przyjechał do mnie i wykryło. Sflashowałem mu i wszystko działa. Zrobiłem już 6 nagrywarek według tego poradnika co Ci podałem i wszystkie śmigają jak należy. Nagrywarki na pewno nie uwaliłeś tylko wyczyściłeś FW.
     
Wczytywanie...

Poleć forum