1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prosze o pomoc, utworzenie kopii zapasowej

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez huber, Grudzień 11, 2011.

  1. huber

    huber Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona GĂłra, Poland
    Witam, proszę o pomoc jak utworzyć kopię zapasową obrazu o rozmiarach 8.6 gb? na pewno było ale bardzo ładnie proszę o odpowiedź konkretną - bez pisania było i odsyłania do 10 mln lików tylko jak już to konkretnie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Baloon, super odpowiedź. Co dalej?
     
  5. jblack

    jblack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    musisz sobie kupic orginalnynaped dvd od xboxa chyba go podlaczyc do pc jesli idzie bo niewiem dokladnie chce tez uzyskac taka odpowiedz kupic nagrawarke jak wyzej podlaczyc do pc i nagrywac i nawet te w xgd3.
    i moze podlacze sie czy jest problem z podlaczeniem napede dvd orginalnego z lt2.0 pod kompa czy trzeba cos przerabiac by czytal xgd3
     
  6. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Do zrzucenia obrazu z oryginalnej płyty potrzeba napędu z xboxa z LT+ 0800 v3. Jest to specjalny firmware tylko i wyłącznie do kopiowania oryginałów. Do kopiowania verbatimek wystarczy ihas 124b, jeżeli były nagrywane ihasem i zwykły napęd, jeśli były nagrywane zwykłą nagrywarką.
     
  7. jblack

    jblack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam powtorze moje pytanie do kolegow czy jest problem z podlaczeniem orginalnego napedu z xbox 360 do PC,czy wystarczy tylko podlaczyc i to wszystko ,potrzebne sa jakies specjalne programy jesli sie nie myle to napewno xbox Bacup Creator i to chyba wszystko prosze o odpowiedz jak najbardziej szczegolowa z gory dziekuje
     
  8. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Żeby nie było wątpliwości - nigdy nie ripowałem gier, ale postaram się przekazać to co wiem.
    Tutaj masz linka do najnowszego XBC, polecam przeczytać readme.txt: MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
    Tutaj masz tutorial ripowania (podłączenie napędu + użycie XBC): How To Use Xbox Backup Creator with Liteon DG-16D2S 0800 V3 FW - Step By Step Guide - Team Xecuter
    Niestety nie jestem pewien czy podłączanie napędu przez X360USB jest jedyną opcją, ale z tutoriala wynika, że tak.

    Jeżeli nie aktualizowałeś konsoli po 16 listopada:
    - dobrze zripowana gra XGD3 nie wymaga weryfikacji w abgx360 (którego swoją drogą jeszcze nie ma).
    - kopia XGD2 musi być przeskanowana przez abgx360 v1.0.5 (czyli najnowsza wersja na tą chwilę)

    Jeżeli podłączałeś konsolę do netu po 16 listopada lub masz najnowszy dashboard:
    - kopie XGD3 nie będą działać
    - kopie XGD2 - jak wyżej, ALE jeżeli jest to gra z AP2.5 (AP25 Game list.) to nie będzie działać.

    Czekamy na firmware LT+ 3.0 i abgx360 v1.0.6, dzięki którym możliwe będzie odtwarzanie wszystkich gier, przy czym gry z AP2.5 (z linka wyżej + wszystkie XGD3) trzeba będzie przeskanować nowym abgx i nagrać nową kopię.
     
  9. huber

    huber Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona GĂłra, Poland
    i po co to wszystko

    ch#j mnie strzeli z tym Microsoftem i ich kombinacjami, jestem chyba za stary na to wszystko
     
  10. huber

    huber Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona GĂłra, Poland
    czyli jeszcze raz

    czyli powracając do tematu to kupno nagrywarki tylko ratuje w przypadku obrazu zgrywanego z HDD komputera, bo nie wiem po co mam podłączać napęd Xa
     
  11. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    huber a co ty właściwie chcesz zrobić? :)
    Bo wiesz, "utworzenie kopii zapasowej" można różnie zrozumieć.

    Chcesz skopiować na komputer już nagraną płytę, czy nagrać obraz, który masz na komputerze?

    Tak czy inaczej, aby zrobić dobrze obie te rzeczy potrzebna jest nagrywarka LiteOn iHAS 124-B.
    Jeśli chcesz stworzyć obraz pirackiej płyty to robisz to zupełnie normalnie dowolnym programem tworzącym obrazy. Jeśli chcesz nagrać to korzystając z programu IMGBurn (najnowsza wersja) wczytujesz plik .dvd, który powinieneś mieć razem z plikiem .iso i ustawiasz w ustawieniach nagrywania opcję layer break na calculate optimal. Klikasz burn i już.
     
  12. huber

    huber Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona GĂłra, Poland
    o to chodziło

    tak juz wiem wszystko, chodziło o nagrywanie obrazów z kompa, narazie nagrałem drivera sf starym sposobem i on działa, ciekawe czy modern warfare 3 działa? pewnie nie:D
     
  13. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    powinien xgd3 driver i call tak samo więc będzie ci śmigać jak ci działa ta jedna
     
  14. huber

    huber Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona GĂłra, Poland
    to dziwne ale działają faktycznie obie wynika z tego że na tych ostatnich 130 mb nie ma plików które konsola sprawdza.:D pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum