1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę o pomoc w identyfikacji konsoli (płyta główna)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez merchants, Styczeń 24, 2010.

  1. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    Kupiłem właśnie używaną konsolę Xbox360 w arcade i intryguje mnie jej typ, ponieważ data produkcji na obudowie jest 28-03-2006 r zasilacz ma 175 W amperaż na konsoli to 14,2 A napęd HITACHI, nie ma złącza HDMI. Mam pytanie czy to może być Falcon.
    Proszą o pomoc w identyfikacji
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Oczywiście, że to nie jest Falcon

    Jest to Xenon/Zephyr

    P.S na pewno nie kupiłeś Arcade tylko Core ;) Arcade są od Falconów (trzeci kwartał 2007r)
     
  4. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    Ale zasilacz jest 175 W i nie ma rurki miedzianej w środku ? W środku są dwa duże radiatory. Tak to jest CORE bo pad jest przewodowy
     
  5. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na 100% nie falcon. Najlepiej sprzedać taką konsole i kupić jaspera.
     
  6. Patrix

    Patrix Banned

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rewal...
    Dopiero co ją nabył a tu już o sprzedaży mowa :pP... Wszystko zależy od posiadacza konsoli. Jeśli ma dosyć budżetu, może sprzedać i kupić Jaspera... Ale to koszt rzędu 500zł (UŻYWKA)
     
  7. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Masz racje ale na allegro można wycisnąć jakieś 400-450zł więc dokładając kilka zł jest nóweczka.
     
  8. matis193

    matis193 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kup Jaspera nie będziesz miał problemów a nie są aż tak drogie teraz.
     
  9. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    To ja już sam nie wiem co za konsole mam :) Ale ważne że działa.
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Masz bardzo starą konsolę. Najprawdopodobniej Core Xenon
     
  11. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    To dlaczego zasilacz jest 175 W 14,2 A i nie ma miedzianej rurki ??
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Falcony były od 2007... Chyba że ktoś zmienił płytę główną...

    Zobacz w ustawieniach jaka jest data produkcji
     
  13. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    Nie ma daty produkcji w opcjach , tylko nr konsoli.
     
  14. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po prostu już kiedyś konsola była naprawiana. Xsenony i zephyry w 95% poumierały wiec pewnie masz falkonoską płytę i ciesz się z tego jak działa poprawnie :)
     
  15. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to coś to kupił? lol. Ile za to dałeś?

    I jeżeli produkcja to 2006 to ewidentnie nie może to być Falcon. Z tego co wiem, to pod koniec 2007 wchodziły Falcony.
     
  16. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    Zapłaciłem za konsolkę 300 zł (konsola pad przewodowy), nadmienię, że poza pracą jak "sieczkarnia" działa wyśmienicie.

    Dziś zarejestrowałem konsole (nr z menu) w Microsoft na gwarancje RODA i podane jest że gwarancja upłynęła.

    Ale jak wytłumaczyć fakt mocy 175 W zasilacza ?
     
  17. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Na pewno masz płytę główną Opus dlatego nie masz HDMI oraz masz zasilacz 175W. Jest to Falcon bez HDMI :)
     
  18. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    co wy pi******? Nie może to być Falcon, bo wtedy o takiej płycie nie słyszano! Jest to zapewne Core, bo bez Hdmi. A czy przypadkiem zasilacz 175 nie może podejść do starszych wersji xboxów?
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak jak wyżej napisałem autor tematu ma płytę główną OPUS. Konsola na pewno była na gwarancji a że płyty główne XENON, ZEPHYR były wycofane to włożyli mu płytę główną OPUS (jest to Falcon bez HDMI) można wnioskować to po amperażu 14,2A (nie 16,5A) i zasilaczu 175W (nie 203W). Xenon i Zephyr by nie ruszyły na zasilaczu 175W (nawet by go nie podłączył bo mają inne wejście)
     
  20. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no to sie myliłem. Ale trzeba powiedzieć, że nie jest to jakiś oficjalny FALCON i mogłem sie mylić:) Sam mam Falcon z połowy 2008 i coś o nim wiem. Ale o tych opusach nie słyszałem.
     
  21. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    Dziękuje za informację, ale intryguje mnie dzisiejsza rejestracja w Microsoft.
    Bo hipotetycznie poprzedni właściciel tą konsolę naprawiał to Microsoft tego nie odnotowuje (wymiana płyty) i data gwarancji dalej jest od sprzedaży a nie wymiany ?

    PS: ciekawy model z mojego urządzenia :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum