1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę o pomoc w przerobieniu napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rzymcio9, Marzec 8, 2013.

  1. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    Witam

    Chciałbym przerobić moją konsolę arcade xbox360:
    specyfikacja-
    arcade
    napęd LiteOn 74850C
    interfejs główny: 2.0.16202.0


    Moim celem jest odpalanie piratów/kopii zapasowych gier nagranych na płytę i bezpośrednie z niej odpalanie

    Znalazłem tutaj mnóstwo poradników, jednak żaden nie opisuje sposobu i przebiegu instalacji na tej wersji dash.

    Jakby ktoś był miły i mógł podesłać mi link dla tłuków, ew. dla kompletnie zielonych, ale nie bojących się o zepsucie konsoli.

    Nie zależy mi na Live.

    Dodatkowo, jakby ktoś mógł to niech wymieni co będzie mi potrzebne do flashu napędu po za komputerem, xboxem, czegoś na złącze po to, aby konsola nie wyłączyła się po 5 minutach i wejściem sata na płycię głównej.

    Z góry dziękuję za pomoc.

    Jestem na kierunku informatycznym, więc szybko przyswajam informację o ile są one od podstaw, a nie jak większość poradników na tej stronie, dla osób siedzących już w "temacie" przerabiania.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    bo dash nie ma znaczenia przy przerabianiu napędu.
    jak ci na live nie zalezy to zrób RGH.
     
  4. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    to w takim razie jakich nakładów finansowych wymaga zrobienie RGH, posiadam w domu zwykły dysk przenośny 1000 GB, przenośny z dodatkowym zasilaniem 500GB no i ten specjalny do arcade 12 GB...

    Jak się robi RGH (wiem co on robi, ale jak się go robi ;/), poproszę ładnie o jakiś poradnik łopatologiczny.
     
  5. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    RGH sam nie zrobisz heh jest to kwestia 150-80zł i nie wiem czy jest mozliwosc zrobienia rgh przy dashu 16202 musisz popytac jakiego mastera:)
     
  6. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dział usługi - teraz to już każdy fat leci z RGX'em :)

    Ew. zabawa na własną rękę - kupno programatora i paru innych bajerów.
     
  7. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    RGH zrobię później

    jest możliwość wyciągnięcia klucza sposobem z wyciągniętą tacką jeżeli mój napęd pochodzi z kwietnia 2008 ?
     
  8. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
  9. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    No tak, ale ja nie mam tego urządzonka i jakoś nie widzi mi się go kupywać...
    Jakby ktoś mi wyjaśnił co potrzebuje, widzę na schemacie diode, przełącznik, kabel i igłę.

    Co to za igła? Jakaś specjalna?
    Co to za dioda? Zwykła, czy o odpowiedznim poborze energi /.
    Przełącznik najzwyczajny w świecie?
    Kabel potrzebuje taki sam ? Czyli muszę dokupić kabel bo ten z ixa będę musiał poświęcić do przerobienia i do niczego innego już się nie nada ?
     
  10. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Diody nie potrzebujesz to jest tylko dodatek.
    Przełącznik zwykły, możesz nawet "na krótko" kable łączyć.
    Igła, drut, spinacz ... nie ma znaczenia, musisz tylko trafić końcem w punkt MPX01
     
  11. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    A co z tym kablem? Marnuje się? Bo widzę, że igłę muszę wlutować, to jeszcze nie jest śmierć dla kabla :), ale do przęłącznika muszę doprowadzić po jednym kablu z kostki, mam go wypiąć a po skończonej robocie wpiąć spowrotem ?
     
  12. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Przetnij przewód 3,3V i zamontuj przełącznik.
    Z przewodu GND zdejmij izolacje, minimalna ilość.
    Igłą (spinacz lub drut) przylutuj do przewodu z jednej strony, z drugiej ten przewód wlutuj z miejsce bez izolacji na GND.
    ...
    Odczytujesz klucz.
    ...
    Odlutuj przełącznik, połącz przewód 3,3V, zaizoluj miejsce taśmą.
    Z GND odlutuj przewód z igła i również zaizoluj miejsce.

    @down
    Jak połączy przewody to dalej może mieć podpięty napęd na tym kablu.
     
  13. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    a jak myslisz kolego-zamontujesz przerwany kabel do konsoli?????
     
  14. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    Już zrobiłem sobie ten kabelek ;) dam znać czy się udało
     
  15. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    Za dobrze chyba tego nie zrobiłem...
    Klucz wyjąłem, mam go ładnie w pliczku, co prawda z godzinę mi to zajęło, ale się w końcu udało.
    Do wgrania LT posłużyłem się tym poradnikiem :
    http://xboxforum.pl/artykuly-206/tu...leflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/
    Pominąłem krok 3 bo przecież mam zaktualizowanego ixa
    Zrobiłem krok 4, wszystko pięknie
    Jednak w korku 5, napisane jest aby wgrać plik
    -Ładujesz fw LT+ 1.91 który znajdziesz w 'Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack' -> 'Firmware' -> LTPlus-025v191.bin
    Jednak takiego pliku nie ma w tej paczce co jest w poradniku..., więc wgrałem LTPlus-0272-v3.0.bin
    Po wgraniu tego wszystkiego powinienem kliknąć tak jak po 4 kroku czyli te wyjście z trybu serwisowego czy jak mu tam (nie pamiętam), więc klikam, no i pojawił się błąd, zamiast wykryć mi napęd i wszystkie dane (liteon, model itp.) to pokazuje mi coś o sterownikach (driver...), no i nie mogę nic zrobić, w dodatku jak chciałem wgrać spowrotem plik z pkt. 4 to po odłączeniu i podłączeniu napędu (erase coś tam) pokazywało mi 0x80 i nic po za tym, potem failed.
    Zresetowałem kompa, nie wykryło mi napędu ponownie, klucz musiałem wpisać ręcznie i próbowałem odnowa wgrać stocowe, oraz lt jednak i tym razem nic to nie dało, zmieniło się tylko z 0x80 na 0x00.
    POMOCY

    Napędu nie czyta w ixie
    ładuje się logo ixa potem czarne tło i błąd e64
    bez napędu xbox się uruchamia normalnie
     
  16. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dla Twojego napędu FW to plik LTPlus-0251-v3.0.bin
     
  17. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    miło czytać taką informację, ale jeszcze mi milej by było jakby ktoś teraz napisał odzyskać sprawność napędu, bo nie mogę nic zrobić, nie czyta go w tym programie jungle coś tam .....
     
  18. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  19. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    nie za bardzo rozumiem co tam jest napisane, jakiś zmodyfikowany cfw, skąd mam go wziąć ?
    Napisałeś , że potrzebuje LTPlus-0251-v3.0.bin, i mam go takiego gotowego wrzucić ?
    Wystarczy, że podłącze zasilanie do ixa i sata do kompa, czy potrzebuje czegoś dodatkowo?
    I czemu w dosflash nie ma nic o kluczu, który przecież jest potrzebny, gdzie ja mam go wrzucić ?
     
  20. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    Zrozumiałem o co chodzi z tym urządzonkiem, chodziło o klucz który już mi się udało wydobyć.
    Teraz jak zrobić te custom firmware skoro gdy podłączam napęd do wyskakuje jakiś błąd o sterownikach (driver coś tam) stało się to po wrzuceniu złego oprogramowania.
    Zauważyłem, że bez tego w tym pierwszym okienku w jungle flasherze nie chcą się uzupełnić informacje o kluczu napędu, gdy klikam żeby go dodać, mam tylko możliwość import/export, ale to nic nie daje....
     
  21. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Podłącz:
    Napęd pod SATA do PC i zasilanie z konsoli.

    Kolejne kroki:
    Jungleflasher -> zakładka Firmware Tool 32 -> Open Target ... -> wybierz plik "LTPlus-0251-v3.0.bin" -> Manual Spoofing -> ręcznie wpisz klucz lub załaduj swój klucz z pliki KEY.bin -> zakładka MTK ... -> Intro -> YES -> Włącz konsole -> (w tym miejscu napęd przechodzi w status 0x72) -> Write -> Outro
     
Wczytywanie...

Poleć forum