1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę o pomoc.. Wyjście hdmi xbox slim 4gb problem!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chapelpiano738, Kwiecień 3, 2012.

  1. chapelpiano738

    chapelpiano738 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć!
    Mam problem z moim Xboxem 360 slim 4gb. Otóż gdy podłączam kabel HDMI do telewizora nie wykrywa urządzenia, przez AV normalnie idzie. Czy jest to wina wyjścia HDMI. Jeżeli tak, to co muszę zrobić? :apologetic::apologetic:

    PS
    Sprawdzałem kilka kabli HDMI i na żadnym nie hula.:apologetic:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Przełącz na wyjście hdmi na pilocie
     
  4. chapelpiano738

    chapelpiano738 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego coś ta rada nie powaliła mnie na kolana :) PROBLEM DALEJ AKTUALNY
     
  5. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Albo wejście HDMI od xboxa nie działa albo coś z telewizorem nie jest.
    Zapytaj może jakiegoś kolegę ,żeby ci dał przetestować na TV oczywiście jak ma HDMI innego wyjścia nie widzę.
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    nie napisales ze zmieniasz tryb pracy tv wiec do siebie miej pretensje, musisz sprawdzic na innym tv na ktorym wiadomo ze hdmi dziala zeby zobaczyc czy to wina tv czy xboxa, innego wyjscia nie ma

    ps. wiekszej czcionki sie nie dalo?
     
  7. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Słuchaj sprawdź czy wtyczka hdmi wchodzi do portu w konsoli do końca - miałem ten sam problem i musiałem troche uskrobać złączkę nożykiem bo była za duża:)
     
  8. chapelpiano738

    chapelpiano738 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dalej nic. :grumpy:
    Mój problem jest podobny do tego tylko, że na moim telewizorze nie pojawia się już obraz
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tylko serwis ms, ew. ogarnięty elektronik może spróbować przelutować hmdi
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sam wtyk hdmi nie,bedzie problemem...

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    Po pierwsze sprawdź ustawienia konsoli czy są ustawione na HDMI -.- . Tak, jest taka opcja w menu. Po 2, problem który ja również miałem. U mnie była to wina zbyt dużej rozdzielczości. Podłącz standardowym kablem i ustaw niską rozdzielczośc. Potem spróbuj podłączy HDMI. Jeśli to też nie pomoże użyj kabla dołączonego do xboxa. Tego z 6 wtyczkami ( component ). On również przesyła obraz w HD a z nim już nie ma problemów. Automatycznie ustala rozdzielczośc. Tylko pamiętaj o przelączeniu na wtyczce z VGA na HDMI.
     
  12. kkkk-10

    kkkk-10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam podobny problem:
    Podpinam Hdmi pod telewizor i pisze: brak sygnału. Wcześniej był obraz zniekształcony więc kombinowałem z obrazem w konsoli a teraz nic... Jedynie po załadowaniu konsoli jak kliknę A to tacka na płytę mi się wysuwa. Przywrócenie do ustawień fabrycznych nie pomaga. Dzień wcześniej konsola była podłączana pod monitor przez przejściówkę i wtedy zmieniłem rozdzielczość na full hd. Dawniej działało bez problemów. Kabel Hdmi jest sprawny więc to nie jest jego wina. Dodam że gdy podłącze EURO to konsola działa bez problemowo. Gdy podłącze kabel pod EURO ustawienia hdmi w konsoli nie są aktywne.
    Proszę o pomoc.
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj odpalić konsolę trzymając cały czas RT+Y na padzie.

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  14. kkkk-10

    kkkk-10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie pomaga. Konsola się restartuje ale ciągle pisze że brak sygnału...
     
  15. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Podlacz pod AV i wyzeruj wszystke ustawienia.

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  16. kkkk-10

    kkkk-10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nadal nic. Wyzerowałem wszystkie ustawienia i przywróciłem do ustawień fabrycznych. Myślę że chyba hdmi w konsoli padło... Czy istnieje możliwość dobrego obrazu bez hdmi? Czy kable component będą mieć przynajmniej porównywalną jakość video?
     
Wczytywanie...

Poleć forum