1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prosze o pomoc(XBL).

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez T10z, Marzec 26, 2009.

  1. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam problem nie moge się połączyć do xbox live.Konsole mam podłączoną do karty sieciowej kablem RJ45 scrossowanym i gdy próbuje połączyć się do xbl wyskakuje błąd.Korzystałem z poradnika onlinecenter:

    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły

    Mam modem neostrady, tylko że nie jest to ani Thompson ani Sagem a jakiś inny(bez firmy). Niby wszystko zrobiłem OK ale nadal nie działa.Zastanawia mnie tylko jedna sprawa, na online center pisze :


    PC
    Po podłączeniu konsoli z kartą sieciową w komputerze należy uruchomić właściwości TCP/IP połączenia lokalnego, z którego będziesz korzystał (Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne (lub inna, nadana przez Ciebie nazwa) -> Właściwości -> Właściwości TCP/IP) i wpisać w nowym oknie poniższe ustawienia:


    Adres IP: 192.168.0.1
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama domyślna: 192.168.0.1
    Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
    Alternatywny DNS: 217.98.63.164


    OK ale ja mam tylko możliwość wpisania adresu IP i DNS'ów a nigdzie nie mam miejsca na Maske podsieci ani brame domyślną...Czy błąd połączenia może być spowodowany tym że nie mam wpisanych tych dwoch adresów?

    edit/ jeszcze jest ciekawa sprawa, mianowicie:

    ''Następnie w opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę „Zaawansowane” i w „Udostępnianiu połączenia internetowego” zaznaczamy wszystkie dostępne opcje''

    Jak ja wchodze w opcje połączenia internetowego to mam tylko możliwość wyłączenia zapory.

    W połączeniach sieciowych(panel sterowania-połączenia sieciowe) mam tylko jedną ikonkę screen:

    http://img530.imageshack.us/my.php?image=xbox.png
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Masz wylaczona/nie zainstalowana/uszkodzona karte sieciowa. Jak juz to naprawisz to we wlasciwosciach polaczenia TPSA musisz ustawic Udostępnianiu połączenia internetowego dla polaczenia lokalnego (ktore powinno sie pojawic) karty sieciowej.
    W opcjach karty sieciowej ustawiasz IP 192.168.0.1 oraz maske podsieci. NIC wiecej nie wpisujesz.

    Natomiast w XBOXIE wpisujesz odpowiedni IP 192.168.0.2 maske ta samo co na komputerze 255.255.255.0 oraz IP bramy (brama jest twoim komputerem) 192.168.0.1

    Powinno dzialac.
     
  4. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmmm ale z kartą sieciową niby wszystko jest okej,bo jest włączona i ma tam te wszystkie pierdoły poinstalowane, sterownik ma tylko z 2005r. a jak próbowałem aktualizować to wyskakiwał jakiś tam błąd, ale mniejsza z tym.
    Tutaj screen:


    ImageShack - Image Hosting :: xbox3u.png


    Co mam zrobić żeby mi ten xbl ruszył?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jakis zly ten sterownik karte masz na zlaczu PCI czy na płycie??
     
  6. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Szczerze mówiąc to niewiem, ale chyba na płycie.
     
  7. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W Menadzerze nie ma wzmianki o karcie (zainstalowanej czy tez nie) wiec na moje oko to ta karta jest albo zle wsadzona w pci (jesli jest na PCI) albo NIE wlaczona w biosie (jesli jest zintegrowana). Obstawiam druga opcje.
    Musisz ja wlaczyc.
     
  8. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiesz może jak ją włączyć?
     
  9. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wiem.
    Niestety nie jestem w stanie Ci pomóc - są różne rodzaje biosów. Weź do ręki instrukcję obsługi płyty głównej i tam będzie ładnie napisane.

    Szukaj pod hasłami typu: Integrated Peripherals, OnBoard Lan ;]
     
  10. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam możliwości przeczytania, bo mój komputer ma juz pare ładnych lat i gdzieś mi sie zapodziała instrukcja.Myśle że temat do zamknięcia, dam sobie spokój z tym xbl, jakies latanie po biosach wlaczanie wylaczanie jakis za przeproszeniem G!@#$%, niee ma sensu.Do zamkniecia.Dziekuje Grinchowi za pomoc, pozdro!
     
  11. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Myślę, że nie warto się zniechęcać. Granie online to zupełnie inny wymiar rozrywki.
     
  12. meloncom

    meloncom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    opoczno
    jesli masz mozliwosc pozyczenia karty to zrob to, mozna tez zawsze kupic taka za smieszna kase. jesli sprawdzisz to - problem moze tkwic w udostepnianiu uslug w opcjach
    "zaawansowane - zezwalaj innym uzytkownikom... x2 - przycisk Ustawienia" i tam masz ustawienia zaawansowane. zaznaczasz wszystkie opcje.
    problem jaki pozniej moze wyskoczyc to konfiguracja NAT - ale to juz inny temat na forum.
     
  13. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobrze wiem ze granie online to świetna sprawa ale nie za taką cene.
    To powinno być tak: Kupuje kabel,wkładam go do konsoli i drugą końcówke do komputera i hula, a nie jakies niepotrzebne ustawienia.Będe jeszcze myślał jak to załatwić, być może kupie nową kartę sieciową...
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ja z routerem tam nie mialem problemów - podlaczylem i dziala...
    a co do polaczenia pod kompa to rzeczywiscie czasami mozna sie wkurzyc, mi zadziało dopiero za ktoryms razem mostkujac polaczenia sieciowe
     
  15. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie rozumiem w czym masz problem. Chyba tylko z wlaczeniem karty sieciowej. Reszta to juz 5-10min roboty w ustawieniach konsoli i windowsa.

    Komputer ma wiele zastosowan, ale potrzeba poswiecic teamtowi chociaz 15min
     
  16. Termos

    Termos Guest

    Miałem to samo i rozwiązałem to w ten sposob. jeżeli masz zainstalowaną aplikację neostrady do łaczenia się z netem, to pewnie ona jest ustawiona jako połączenie domyslne. Otóż ustaw połączenie domyślne na sterowniki do modemu. Łopatologicznie to bedzie ikona z nazwą internet ADSL. I tam powinieneś mieć wszystko dostepne.
     
  17. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  18. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Musisz włączyć kartę sieciową! Będzie wtedy dostępna w połączeniu sieciowym. Dopiero wtedy będzie można pójść dalej.
     
  19. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No dobrze, z tego co wiem w każdym komputerze ten bios włącza się inaczej a ja nie mam możliwości przeczytania instrukcji od karty sieciowej czy tam płyty głównej.Niewiem nawet czy mam karte sieciową w komputerze...Wejście z tyłu mam i jak zajrzałem do środka PC to od tego wejścia idzie taka kostka do płyty głównej.
     
  20. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Metalowa kostka rozumiem? To masz zintegrowaną kartę (swoją drogą to chyba logiczne że jak jest wejście to i karta musi być).
    Wejdź do biosu i zrób fotkę no i ją tu wrzuć.
     
  21. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak kostka jest metalowa, karta sieciowa jest zintegrowana na płycie głównej.
    Tylko chodzi o to że nie wiem jak wejść do tego biosu.Możesz mi podać jakieś przykładowe komendy biosu? Wczoraj próbowałem F2 i delete wejść ale to nie to.
     
Wczytywanie...

Poleć forum