1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

prosze o pomoc związaną z podłączeniem konsoli przez router

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez pietrasz, Marzec 28, 2009.

  1. pietrasz

    pietrasz Guest

    POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY!!!!
    Chce podłączyć swoją kosolę przez kabel ETHERNET do routera, jak daje AUTOMATYCZNE ustawienia IP i DNS to mi pisze Nie można otrzymać statycznego adresu IP zrestartuj Router i poczekaj 30s. Próbowałem na wszystkie sposoby i nic z tego PROSZE PISAC POD NR GG: 3741893 lub w temacie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    wpisz mu recznie, przepisz wszystko tak samo z kompa tylko ip zmien na inne i powinno smigac
     
  4. pietrasz

    pietrasz Guest

    ....

    próbowałem nic z tego :/
     
  5. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
  6. pietrasz

    pietrasz Guest

    ..............

    jak to zrobic?? "W parametrach Xboxa wyłącz Static IP"
     
  7. pietrasz

    pietrasz Guest

  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to masz pewnie blokade na rouetrze albo zly kabel
    wpisz te same dane co w pececie i dodatkowo zklonuj mac adres (adres fiziyczny)
     
  9. pietrasz

    pietrasz Guest

    .

    czyli na xbox-ie ustawic Mac Adress routera??

    piszcie jaśniej bo ja nierozumie bo w tych sprawach jestem "zielony" :D
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    mac adres peceta
    a w ogole masz dostep do tego routera?? czy jest na haslo?
     
  11. pietrasz

    pietrasz Guest

    odp

    mam dostep do routera, a jak sprawdzic jaki MAC ma PC ??
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    omy god :)
    wlasciwosci polaczenie - stan- obsługa - szczegoly - adres fizyczny
    jak masz dostep do rutera to przejrzyj wszystkie opcje. moze jest tam gdzieś blokada wlaczona po mac adresie albo inna
     
  13. Mythral

    Mythral Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ewentualnie klikasz na: Start >> uruchom >> wpisujesz cmd >> w otwartym oknie konsoli wklepujesz: ipconfig/all Pozycja Physical Adress to właśnie MAC adres.
     
  14. Gumiszok

    Gumiszok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Saggart
    A masz firewall?To on prawdopodobnie blokuje port z którego korzysta Xbox Live.
     
  15. pietrasz

    pietrasz Guest

    '

    nie wiem czy mam firewall bo na routerze nie ma takiej opcji :/

    zdjęcie: [​IMG]

    poszperajcie w razie W (np. kliknięcia coś z paska) pisać.

    może trzeba coś ustawić w port forwarding/triggering albo w static routes
     
  16. Gumiszok

    Gumiszok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Saggart
    Musisz sprawdzić czy port 3074 jest otwarty.Bo z tego portu korzysta Xbox live.
     
  17. pietrasz

    pietrasz Guest

    odp........

    napisz mi jak sprawdzic czy ten port jest otwarty



    P.s: Ja nie mam modemu w domu, modem ma ten gosciu co mi neta daje
     
  18. Gumiszok

    Gumiszok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Saggart
    spróbój moze w block sites albo port forwarding/triggering ,
    Ja kiedys miałem podobny problem wiec zmieniłem ustawienia firewalla na low i zadziałało.
    Napewno gdzies masz opcja otwierania portów.
     
  19. pietrasz

    pietrasz Guest

    odp...............

    Szukałem nie ma tam ustawien firewalla :/
     
  20. pietrasz

    pietrasz Guest

    zdj błędu

    taki błąd mi sie pojawia. niezależnie czy dam Autoustawienia czy ręczne

    zdj:[​IMG]
     
  21. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ustaw w opcjach router port forwarding porty

    * TCP 80
    * UDP 88
    * UDP 3074
    * TCP 3074
    * UDP 53
    * TCP 53

    dla adresu IP konsoli. Najlepiej jak ustawisz
    Z routerami Netgear jest właśnie ten problem, że nie przepuszcza pewnych usług.
    Jak nie pomoże będziemy szukać dalej.

    Pamiętaj, że w konsoli musisz mieć ustawione opcje sieci na Automatycznie jeśli nic się nie bawiłeś z routerem to ma on automatyczne nadawanie IP - DHCP
     
Wczytywanie...

Poleć forum