1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę o szybką pomoc :) 203wat zasilacz ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dragon124, Styczeń 27, 2010.

  1. Dragon124

    Dragon124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dogadałem się z gościem taniej tego xboxa XBOX 360 ELITE Pełny zestaw - IDEALNY (892732044) - Aukcje internetowe Allegro .
    I pisał że zasilacz ma 203 wat ... i że to Jasper.
    Podał mi że 12V i sprawdził wejśćie zasilacza konsoli ma na górze dwa piny.
    Czyli wygląda tak jak trzeci na zdjęciu http://madgamer.pl/wp-content/uploa.../wp-content/uploads/2008/12/x360-jasper-3.jpg .
    I teraz pytanie czy zasilacz nie powinien być oryginalnie 150 wat ??
    I czy to procesor 65nm z chłodzeniem Jaspera itp ??(Data produkcji 09.09) Jutro mam po niego jechać i chciałbym to wiedzieć.
    Dziękuję za pomoc ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jasper. Może być używany zasilacz 150,175 i 200w
     
  4. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Na bank jasper ;]
    Edit: dla pewności przy odbiorze sprawdz z tyłu konsoli 'amperaż' jeśli 12.1A to jasper jeżeli wiecej to starszy model ;] Choć w tym wypadku jak napisal kolega wyżej zasilacz jest najprawdopodobniej od starszej konsoli ;]
    Co wskazuje na jasper'a - data produkcji , zestaw bundle z lego batman + pure ;]
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Moim zdaniem zasilacz powinien być inny , ale mogę się mylić . Zresztą ostatnio zdarzają się różne dziwne aukcje na allegro ..
     
  6. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W sumie masz racje. Nowa konsola a zasilacz stary. Ale na bank jasper.
     
  7. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Tylko uważaj, konsole z września 2009 mają trudniej przerabialny napęd - trzeba ciąć ścieżki, a co za tym idzie większe koszty przeróbki. No chyba, że chcesz jechać na oryginałach to nie będzie problemu :)
     
  8. Dragon124

    Dragon124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Przez to że zasilacz ma 203wat a nie 150wat w tej wersji konsoli nie wynikną żadne problemy ? Będzie po prostu więcej prądu ciągnął ??
     
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie. Będzie pobierał tyle ile potrzebuje.
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Bierz śmiało na pewno to jest Jasper (spytaj gościa jaki ma amperaż, jak 12.1A to na 100% Jasper) co do zasilacza do Jaspera można podłączyć 150W, 175W i 203W, nie ma to wpływu na działanie konsoli oraz na pobór prądu :) Dlaczego ten gościu ma zasilacz 203W z Jasperem, może nawalił mu ten 150W i kupił na allegro zasilacz 203 (najwięcej ich jest i są najtańsze) ale to tylko domysły :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum