1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę pomóżcie z napędami.. :( poddaję się

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez switelolo124, Listopad 12, 2014.

  1. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    Proszę was pomóżcie mi z tyki zakichanymi Hitachi...
    Dziś zrobiłem lt 3.0 na swoim hitachi 79, odblokowałem wszystko fajnie, chciałem zrobić aktualizacje ale nie puszczało, zacząłem wrzucać oryginalny FW, sflashowało i zapytało czy zweryfikować, przy weryfikacji siadło.. je..ny złom się zawiesił.. koniec napęd nie reaguje, drugi napęd 78, to samo i w tym samym momencie padł..
    który napęd bym nie podpiął komp się zawiesza.. nie startuje JF albo w JF się zwiesi i amen... nawet menadżera zadań nie otworze...

    oczywiście mam po 3 kopie fw i kluczy..

    pomóżcie mi bo aż mnie nerwy już trzepią..
    z góry wielkie dzięki za pomoc..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28088
    Polubienia:
    3213
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    DOS-Flash jak JF nie łapie napędu.
     
  4. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    dos flash 32 też nie widzi, zaraz podłapę temat i uruchomię tego z biosa..
    edit
    nic.. nie wykrywa.. z tym że widzę że napęd 79 nie powoduje mrugania diody a 78 mruga cały czas..
     
  5. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    615
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  6. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    ehhh jaszczurka łatwo powiedzieć.. wymień.. ale nie mam kasy.. uwaliłem swój napęd i od konsoli na handel a tylko dla tego że mam starego kompa.. niestety nie stać mnie też na nowego.. zacząłem pisać do tych usług na allegro ile by mi zawołali za oba napędy.. bo ja już nie mam siły do nich..
    ewentualnie czy ktoś z forum by się tym zajął ?
    pytałem dextera, niestety nie posiada programatora..
     
  7. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    615
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    twoja płyta główna z chipsetem nie ma poprawnej obsługi sprzętowej , miałem to także na starym sprzęcie http://www.asrock.com/news/index.asp?id=18 widziało mi napędy ale komp się zawieszał jak u ciebie , dałbym radę tamte ożywić Lizardem tak myślę do tej pory wszystko ruszył ten programator bricki na liteonach/benq/samsungach a hitachi akurat nie miałem okazji w takich sytuacjach zawsze bezproblemowo flash na nich mi szedł , lecz dopiero początek grudnia będę w stanie coś zdziałać teraz 2 tygodnie wyjazd w delegacji ,jaki napęd był pierwotnie w konsoli jeśli wiesz ? lub jaka płyta główna jest w tej konsoli ? pisz na skrzynkę do mnie
     
  8. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Hitachi nie ruszy na bricku (można je sztucznie ożywić dodając nie osiągalny już chip, ale ta metoda i tak nie działa na 78/79). Jedynie programator kolege ratuje w tym wypadku. Zapraszam na PW. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum