1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przebicia na płytach dvd dl a napęd xboksa

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Razak, Luty 25, 2010.

  1. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    No wiec kupiłem sobie 20 płyt dvd dl z verbatima nagrałem sobie kilka gier najpierw nagrałem bioshocka 2 ale zdziwiło mnie to że napęd źle odczytywał płytę co się nie zdarzało z wsześniejszymi grami,pomyślałem że zmienię prędkośc nagrania płyty i nagrałem jeszcze z 5 gier ale dalej to samo przy niektórych grach często wywal błąd żeby wyczyścić płytę miękką szmatką,zdziwiło mnie to bardzo bo wcześniej się tak nie działo.Wziąłem kilka płyt i sprawdziłem je pod mocnym światłem,patrzę a na każdej płycie po kilka kropek nawet 9 tzw jest kropka przeźroczysta że widać ja przez światło czyli w tym miejscu nie ma tej strony co podpisujemy markerem i zapisuję się dane(chyba wiadomo o co chodzi)dziureczki są bardzo malutkie ale są i wiadomo że jak takowe są to napęd nie będzie ich dobrze czytał bo nie ma tam nic zapisane w tej kropeczce i wywala błędy i się zacina.Moje pytanie brzmi czy jeżeli będę na takich problemie grał jak wymieniłem to napędowi konsoli xbox nic się nie stanie nie będzie potem źle działał czy coś dodam że dużo gram,drugie pytanie pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło wy także mieliście taki problem kiedyś płyty były kupione na allegro zapakowane nic nie tknięte,mogę prosto powiedzieć że całe pieniądze za płyty poszło w błoto.Mam nadzieje że temat napisałem w dobrym dziale.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    prawdopodobnie trafiłeś na jakąś wadliwą partię płyt
    na twoim miejscu reklamowałbym u sprzedawcy(niech ci zwróci przynajmniej za czyste płyty)
    pewnie dane w pc odczytywałyby się ,ale konsola ma dosyć wybredny napęd co do płyt
     
  4. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    hmm do sprzedawcy napisałem jak na razie cisza,a jak myślisz nic się by nie działo z napędem jak bym grał na tych nagranych płytach?
     
  5. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    nic nie powinno się dziać z napędem,poza tym ,że np. gra może się w każdej chwili zawiesić(komunikat o szmatce)
     
  6. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    no tak masz rację może się to stać w trakcie np zapisu czego bym nie chciał,a jeśli mogę spytać tajson ty też miałeś kiedyś taki problem?
     
  7. plaskihwdp

    plaskihwdp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Kontowni
    no jak wgrasz na dysk to bedziesz mogl z nich grac inaczej nie radze
     
  8. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    miałem coś podobnego,na wypalonej płycie były jakieś podejrzane plamki a gra się wieszała w różnych momentach,ale wypaliłem tylko jedną a resztę tzn. 9 oddałem
     
  9. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Z tymi płytami to różnie bywa i śmiało możesz reklamować. Verbatim to rzekomo najlepszy procent płyt. Ja jak na razie nie miałem z nimi problemów, prócz jednej zw.lonej, ale to przez palnik bo lubi sobie czasem ze mnie jaja robić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum