1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przechwycanie wideo z xboxa w HD

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez CrypearL, Czerwiec 22, 2011.

  1. CrypearL

    CrypearL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Witam.
    Planuję zacząć robić serię komentowanych filmików z gier na xboxa, no i właśnie. Chciałbym przechwytywać na PC obraz HD, który wysyła xbox do TV przy pomocy kabla HDMI. Proszę o porady, ewentualnie sugestie dotyczące sprzętu potrzebnego do działania opisanego przeze mnie powyżej. Proszę o pomoc. I przepraszam, jestem laikiem w tej kwestii. .

    Jeśli temat zamieściłem w złym dziale, to proszę o przeniesienie go.

    Pozdrawiam.

    EDIT: Przepraszam za błąd w temacie: ("przechwycanie"), wiem, powinno być "Przechwytywanie". ***
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jarek8821

    Jarek8821 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
  4. CrypearL

    CrypearL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    A na pewno nie ma innego sposobu? :( Cały czas kombinuję z tym, chciałbym zrobić te filmiki jak najmniejszym kosztem. Zastanawia mnie, czy jeśli podłączę do PC swojego xboxa przy pomocy kabla VGA, to będę mógł nagrywać wideo z gier programem Fraps? Jest w ogóle taka możliwość?
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie ma karty graficznej z wejsciem VGA bo i po co, bez dobrego sprzętu zapomnij o nagrywaniu
     
  6. Jarek8821

    Jarek8821 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
  7. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zamiast inwestować tyle kasy w taki sprzęt, lepiej kupić kartę telewizyjną do pc'ta, za pomocą karty również da się nagrywać w bardzo dobrej rozdzielczości, również można zgrywać za pomocą EasyCapa, jest o tyle dobry, że możesz dostosować funkcje obrazu pod siebie - YouTube - ‪|| Forza 3 Drift || xChAoSxKiLlErZz || SiiK Drift ||‬‏ - tutaj przykład filmiku z EasyCapa.
     
  8. DamianProgramista

    DamianProgramista Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jesli najtaniej to tel z nagrywaniem hd haha

    Sent from X10 2.2.1 DT
     
  9. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    [​IMG]
     
  10. CrypearL

    CrypearL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Niestety, karty telewizyjnej nie mam po co kupować, bo mam laptopa. :/ Patrzyłem z kolei również na urządzenia EasyCap, ale one chyba nie powinny mnie interesować, ponieważ chcę przechwytywać i nagrywać video w HD (720p).
    Na głowę jeszcze nie upadłem, żeby wydać 600+zł na urządzenie służące do nagrywania w HD. . Mimo to dziękuję za pomoc, jeśli macie jeszcze jakieś sugestie to czekam. :p

    No wiesz, na to też trzeba wydać pieniądze, przypuszczam że więcej niż na tuner HD PVR :pP
     
  11. Jarek8821

    Jarek8821 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Nie zainwestujesz to nie ponagrywasz:) Nie ma nic za darmo:p
     
Wczytywanie...

Poleć forum