1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przechwytywanie obrazu z Xbox'a 360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez MikeL, Lipiec 7, 2009.

  1. MikeL

    MikeL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sieradz
    Tak jak w temacie. Jak można przechwycić obraz z xboxa 360? Chodzi mi o nagrywanie filmów z gier itp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    tylko jesli masz odtwarzacz dvd z dyskiem/tv z dyskiem
     
  4. Stanley951

    Stanley951 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie jestem expertem ale wydaje mi się że wystarczy jak kupisz jakiś tuner TV z wejściem na obraz, chyba większość TV tunerów na allegro ma IN i OUT :) a potem wystarczy podłączenie xboxa i jakiś program do nagrywania obrazu np:VirtualDub
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    pod tuner odradzam-rozdzialka za mala do nagrywania,jakosc bedzie baaardzo niska


    ps.kazdy tuner ma opcje capture;]
     
  6. MikeL

    MikeL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sieradz
    Nie da się tego nagrać w jakiś inny sposób? Nie posiadam dvd ani tv z dyskiem, a chodzi mi o nagrywanie filmów w rozdziałce pasującej na youtube
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    na youtube z tunerka pujdzie,ale mowie-masz mala rozdzialke a po konwersji na rozdzialke youtube'owa jakosc bedzie tragiczna i moze nie byc nic widac
     
  8. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  9. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
  11. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    da się zrobić kopię HD jak tylko uda się obejść HDCP - ale jak to zrobić nie wiem...
     
  12. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Poszukaj sobie karty graficznej z VIVO ;) Starsze GeForce na AGP to miały - wejście i wyjście obrazu, można było przechwytywać z S-VIDEO.

    Najprościej to jest faktycznie przez jakiś recorder połączany do TV.

    Po zwykłej karcie Video do kompa nie powinno być tak źle, zależy jaka karta, na jakim procesorze, jaki komp.
    Ale przeważnie przechwytywanie jest w rozdzielczości PAL - co do jakości - nie przesadzajcie, nie jest tak źle. Miałem w swoim czasie kilka kart różnych producentów i nie było tak źle...Zgrywałem filmy z VHSów na kompa i dawało radę. Niektóre karty ciągną wprost do MPG1 lub bez żadnej kompresji, co objawia się kosmicznymi rozmiarami na dysku, ale później wedle gustu kompresujemy film i dużo nie tracimy na jakości.
     
  13. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    porownoj vhs do rozdzialki w x360...kompresujac np.500x500 do 200x200 nie stracisz tak duzo jak z rozdzialki xowej(hd) do 200x200...


    pozatym:co ci da w/w VIVO skoro x'a pod to nie podepniesz?bo niby jak skoro x nie ma takowego kabla?
     
  14. matapa

    matapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bielsko-Biała King City!!!
    witam chcialem sie dowiedziec czy istnieje mozliwosc nagrywania filmikow z gier poprzez polaczenie laptopa z xboxem przez skrossowany kabel ?? pozdrawiam!
     
  15. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Nie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum