1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeczyść płytke szmatką

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez novis, Listopad 21, 2012.

  1. novis

    novis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,może zacznę od tego że ostatnio miałem robione w swojej konsoli LT 3.0 no ale jak się okazało "fachowiec " uszkodził płytke (pcb tak ?).
    No ale pokrył wszystkie koszty,więc wszystko ok to zacząłem się brać za pobieranie gier takich jak UFC (wszystko działało dobrze - pograłem już nie gram ),Kande and lynch 2 (przegrane 8 h)następnie pobrałem COD:MW BLACK OPS 2 wkładam płytkę do konsoli i komunikat "przeczyść płytkę szmatka" tak z 2 razy włożyłem za 3 razem patrzę gra działa i jak na razie wszystko ok.Nagrałem dziś FABLE 3 odpalam grę i na początku przygody trzeba się ubrać w ciuchy klikam "A" i komunikat "przeczyść płytkę szmatka" i tak 2 razy za trzecim razem gra działała bez zarzutu (3h grania ) z fifą 13 też miałem ten problem,więc moje pytanie jest takie czy to jest wina nagrywarki czy coś jest nie tak z napędem od Xbox'a po tej zmianie płytki?

    EDIT
    Wszystkie te gry posiadają zabezpieczenie xgd3 to czyżby moja "no nejmowska" nagrywarka nie dawała sobie rady
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rufus282

    rufus282 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    349
    Polubienia:
    63
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zza miedzy.
    Odp: Przeczyść płytke szmatką

    Było i jest milion tematów na tym forum o tym, wpisz w szukajke XGD3.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. novis

    novis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie sobie przypomniałem że pod XGD3 najlepiej posiadać nagrywarkę IHASA.
    Także myślę że to jest przyczyną
     
  5. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Odpowiedziałeś sobie na pytanie własnie.
     
  6. novis

    novis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za pomoc :smug:
    Temat można zamknąć
     
  7. Teh_DoDi

    Teh_DoDi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nowa Ruda/Słupiec
    Możesz używać zwykłej nagrywarki. Błąd ze szmatką pojawia się,gdy źle nagrasz grę. Polecam nic nie włączać podczas nagrywania(w ogóle nie używać PC)oraz na tych lepszych płytkach. Miałem ten sam błąd z BO II,multi działało ale gdy chciałem odpalić kampanię-zombie to gra wywalała błąd ze szmatką,płyta uszkodzona-Gra nagrywana na Esperanza. Nagrałem na Verbatimie i gra działa normalnie,chociaż może to tylko mój przypadek :p
     
  8. novis

    novis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrywam na verbatimach,wszystkie programy wyłączone dziś fable nagrywałęm w trybie awaryjnym :)
    Z trybem zombi mam ten sam problem ;) a nagrywałem na verbatimie (Zawsze na tych płytach nagrywam)
    Jednak wydaje mi się że to wina nagrywari,nagrywarka ma 3 lata i już dużo płyt wypaliła
     
Wczytywanie...

Poleć forum