1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przedłużenie zasięgu pada

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vintage_82, Sierpień 6, 2012.

  1. vintage_82

    vintage_82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema.
    Szukam jakiegoś odbiorniko nadajnika coby konsolka stała w jednym pokoju podłączona do tv, ale jednocześnie można by sterować nią z innego pokoju. W sensie zza ściany.
    Czy po tym krótkim opisie możecie pomóc czy potrzebujecie więcej info?
    Będę wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wydaje mi się, że takiego czegoś nie ma. Po co komu sterowanie zza ściany?
     
  4. vintage_82

    vintage_82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A po to, że gry w jednym pokoju, ale w drugim sprzęt audio i do filmów z dyskiem sieciowym. Stterowanie multimediami z obu pokojach. Poza tym w pokoju do filmów również czasem bym zagrał bo tv jest o wiele większy.
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    więc jedyne co pozostaje to umieścić konsolę w równych odległościach między pokojami, raczej nie istnieje takie urządzenie do zwiększenia zasięgu
     
  6. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Nie zwiększysz zasięgu pada. A i z rozdzieleniem i puszczeniem sygnału z konsoli na TV w dwóch pokojach też będzie ciężko... :p
    Za dużo kombinowania.
     
  7. vintage_82

    vintage_82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    :) z samym rozdzieleniem sygnału nie ma najmniejszego problemu ponieważ dostępne są HDMI huby. Zakładam taki rozdzielacz i śmiga. Szkoda, że tych przedłużek nie ma. Kiedyś były dostępne do pilotów tv :) Oczywiście zasada działania inna, ale zastosowanie bardzo zbliżone ;)
     
  8. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    nie ma czegoś takiego jak wzmacniacz zasięgu
     
  9. Xbox 360 fan

    Xbox 360 fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    138
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wielkopolska
    Po co ci jakiś wzmacniacz zasięgu? Przecież pad od x'a ma całkiem niezły zasięg
     
  10. Avistel

    Avistel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Starachowice
    Aż sprawdziłem z ciekawości i np. mnie spokojnie w innych pokojach działa pad.
     
  11. dogowan

    dogowan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam czy może ktoś wpadł na pomysł wzmocnienia sygnału pada? mam konsole podłączoną do amplitunera av który obsługuje drugą strefę(sypialnie) zasięg pada niby jest ale często się gubi. ktoś wpadł na jakiś pomysł?
     
  12. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeden sposób jest:
    Podłączyć pada kablem...i przedłużacze usb :D

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Brak wzmacniacza Pada. Ale jak pisał wcześniej Jabar można przedłużyć kablami USB.. Ewentualnie można ale pewny nie jestem użyć taki coś Receiver - Pady - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z tym ze to jest do podłączenia pada Xboksa pod PC, Być może ten Adapter zadziała pod Konsolą ale wtedy działać będzie jako alternatywny Pad, nie wiem jak z Funkcjonalnością.... Sytuacja by wyglądala tak że wstępnie przeciągasz sygnał Przedłużaczem USB, a w końcowym stadium stosujesz ten Receiver.
     
  14. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Hehe, podłączać odbiornik PC do padów od Xboxa do Xboxa, niezła ironia :D
    Ale sprawdziłem i niestety nie działa. Żeby pad nie łapał zasięgu to chyba konsola musiała by stać w piwnicy, a ty grać na 2gim piętrze. Chyba że masz wille.
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wiem że wydawać się może dziwne ale powiem ci że do PS3 podłączyłem po USB Pad od PS2 z takim adapterem/konwerterem do PC, wyobraź sobie ze padzik działał. W Xboksie nie byłem pewny, bo recaivera nie posiadam dlatego zaproponowałem taką możliwość. Ale widać rozwiałeś już nam ją, także i ja wiem już od teraz że taka opcja nie działa.

    Wiecie niektórym działa niektórym nie, wydaje mi się wszystko zależy od budownictwa pomieszczeń. Często mocno zbrojone mury mogą ten sygnał znacząco osłabiać i jak pisał autor że jemu akurat rozłącza.


    Jeśli znasz angielski szukaj na Google pod Tytułem "xbox 360 controller repeater"

    Lekko pogmerałem i np znalazłem oto taki temacik
    http://forums.redflagdeals.com/ir-repeater-problem-xbox-360-a-1391510/
     
  16. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Zapomnij o tym. Bez modyfikacji PCB nic nie zrobisz.
     
  17. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Kupic 2 zasilacz i kabel hdmi do klocka, podpiac go w 2 pokoju...i przenosisc samego boxa w zaleznosci gdzie chcesz sie odprezyc:).
     
  18. jas8115

    jas8115 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2013
    Posty:
    105
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pad od x ma 10 metrów zasięgu, realnie to około 8, więc raczej sobie poradzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum