1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeflashowanie dysku WD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez t55555, Marzec 1, 2011.

  1. t55555

    t55555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Może mi ktoś opisać jak przerobić dysk WD Scorpio 320 GB aby działał na Xbox 360 Slim ?? Wiem że bedzie miał wykryte tylko 250 ale to wystarczy,pytanie jak to zrobić bo przewodnik jaki znalazłem na tej stronie jest stary i dla programu Hddhackr v0.9.. a ten nie wykrywa mi dysku. Wersja v1.22 wykrywa mi dysk ale mam problemy bo dostaje miedzy innymi komunikat: Reading HDD sector 16 failed ! Na czerwono napisane. Pomoże mi ktoś ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  4. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    przejedz dysk programem HDAT2 i zobacz czy wyskakuja Ci jakies warningi spróbuj tez tego programu : HddHackr_v1.25
     
  5. t55555

    t55555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    HDDHackr v1.25 pokazuje to samo czyli Reading HDD sector 16 failed! Nikt nie miał czegoś takiego ??
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To wgraj bin nie odczytuj
     
  7. t55555

    t55555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn jak bo pierwszy raz się bawie w cos takiego ? :|
     
  8. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    odpalasz z DOSa wpisujesz hddhackr wybierasz dysk ktory chcesz przerobic, potem dajesz F [Enter] wpisujesz HDDSS.BIN [enter] potem 2x [Y] i czekasz az dojdzie do 100%, wylaczasz komputer i wszystko powinno byc dobrze
     
  9. t55555

    t55555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cały czas tak robie tzn. odpalam Dos wpisuje Hddhackr po czym wybieram dysk WD ( w moim przypadku jest pod cyferką 5),następnie F [Enter] następnie wpisuje HDDSS.BIN [Enter] no i pyta czy utworzyć plik UNDO.BIN więc to wpisuje po czum [ENTER] i widze piękne: Reading HDD sector 16 failed !
     
  10. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Kod:
    I have somehow solved the problem on my WD2500BEVT drive.   Was trying to run v 0.91b under dos from a flashdrive, in the same way I was running 1.22.
    However under 0.91b I would get the error message:
    "No Drive found in Enhanced mode, now scanning in legacy mode. Type the nr of the drive you want to use (1 to 4, x=exit)".
    No response worked.
    
    This happened when running as "Hddhackr -f"
    
    As a last ditch effort, I switched the cable the WD2500BEVT was attached to (Secondary SATA off the MB) to the Primary SATA (This was the way I had it setup when I first tried running HDDHackr 1.22), and tried running 1.22 Again in auto mode.
    For some reason, this time it worked.  I hooked it up to the xbox, and it was recognized immediately.  I've installed games from discs, as well as install demos from XBL...  Everything seems to be working as it should!
    zrodlo

    sprobuj tak zrobic, jezeli to nie pomoze to chyba trzeba czekac na nowy program lub patch bo prawdopodobnie dysk jest nowszy niz oprogramowanie.
     
  11. t55555

    t55555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możesz to w skrócie przetłumaczyć na Polski język bo niektórych rzeczy nie rozumiem w tej wypowiedzi a tłumacz też dziwnie pokazuje
     
  12. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    w wielkim skrocie przelacz na drugi port SATA i odpal program HDDHackr 1.22
     
  13. t55555

    t55555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przełączylem i nadal lipa a hddhack v1.25 mam z listopada 2010 wiec dziwne to wszystko :(
     
  14. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    wgraj wersie 1.22 tak jak w cytacie jest, zdaje mi sie tylko ze koledze chodzilo aby najpierw zalaczyc na SATA Secondary odpalic hddhackr itd. i przy wlaczanym komputerze zamienic z Secondary na SATA Primary przynajmniej mi sie tak zdaje
     
  15. t55555

    t55555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już sobie poradziłem więc można zamknąć :)
     
  16. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
  17. t55555

    t55555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiłem wszystko w trybie ręcznym i trzeba szybko wpisywac komendy i po jednej komendzie na pare sekund wylaczac pc i wlaczac ponownie po czym nastepna komenda szybko :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum