1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przegrzewanie się RAM'u

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ghost02, Grudzień 15, 2008.

  1. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    Witam. Znajomy ma taki problem ze swoja konsola Arcade - falcon. Konsole da sie normalnie włączyć i można grac ale ostatnio jak ją włączył to po nie długim czasie wyskoczył mu błąd ostrzegający o podwyzszonej temperaturze pamięci RAM i wentylatory zwiększyły swoje obroty więc wyłączył konsole. Czasami odrazu wyskakuje błąd przegrzania. Na ekranie nie ma żadnego blędu ale na konsoli świecą sie 2 czerwone diody. I po ponowym właczeniu lub kilku takich próbach jak sie właczy to juz dziala. Wiec czego to może być problem??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    ma czym oddychac, stoi sobie na biurku a wentylatory dzialaja prawdilowo do tego momemntu kiedy wyskoczy bład to wtedy zaczynaja szybciej pracowac
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A wentylatory działają prawidłowo ?? Konsola ma czym "oddychać" czy zamknięta jest w szafeczce ?? ;)
     
  5. Kwas_91

    Kwas_91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2007
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem ten sam problem. Nagle pewnego dnia szlag trafił pamięci, zaczęły się przegrzewać zaraz po starcie konsoli. Po różnym kombinowaniu pomogła zmiana sposobu chłodzenia konsoli. Mocniej hałasuje, ale mniej się nagrzewa.
     
  6. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    to troche lipa ;/ bo to jest ten falcon ale jak widac i on nie daje rady wychlodzic ;/
     
  7. Kwas_91

    Kwas_91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2007
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pastę masz tylko na GPU i CPU, a tutaj nawala pamięć RAM.
     
  8. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pamięć RAM w konsoli XBOX 360 nie posiada kontroli termicznej wiec nie wiem skąd sugerujesz takie fanaberie.

    Co do tematu proponuje zmienić pastę na GPU i CPU. Wszyscy wiedzą co tam znajdziesz po ściągnięciu radiatora :) jedną wielką skamielinę.

    Pozdrawiam
     
  9. Kwas_91

    Kwas_91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2007
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "0011 CPU over heating - If you are receiving this error after disassembling your console make sure to all 8 of the heatsinc screws are tightened securely to the board/heatsink holes.
    0012 GPU over heating -ensure your x-clamps are installed properly.
    0013 RAM over heating"

    Ja miałem błąd 0013, i zakładam że w konsoli o której mowa ów błąd również występuje.
    Wymieniłem pastę, pomimo tego że nie była skamieniała, jeno wyglądała jak nowa. I guzik to dało -_-
     
  10. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przegrzanie, a raczej brak odpowiedzi pamięci, czyli prawdopodobnie przegrzanie.
    Jak już wspomniałem pamięć nie posiada kontroli termicznej a jedynie diagnozę na podstawie podpowiedzi timingów.

    Jak pojawi ci się 0013 to prawdopodobnie pamięć została już wygrzana.
    Zmiana struktury krzemu.
     
  11. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    to co radzicie zrobic zeby pozbyc sie problemu?
     
  12. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Oddać do serwisu.
    Naprawa domowymi technikami jest niemożliwa.
    Jeśli powie ci ktoś że zrobisz to w domu to uwierz że ten człowiek nie jest wiarygodny albo używa chałupniczych prostych technika dobijania konsoli.
     
  13. KrysikCDI

    KrysikCDI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Wielkopolski
    A jaki moze być koszt wymiany ramu jeśli konsola nie ma gwarancji?
     
  14. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Musisz się zapytać nie nas, a serwisu, który taką usługę oferuje.
     
  15. KrysikCDI

    KrysikCDI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Wielkopolski
    Dziękuje, zapytałem: 200zł jak by ktoś chciał wiedzieć :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum