1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przejście HDMI - DVI

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Dechowsky, Listopad 8, 2009.

  1. Dechowsky

    Dechowsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,

    Mam pytanko, mój monitor nie posiada wejscia HDMI tylko DVI, czy zadziała jakaś przejściówka czy szukać po prostu nowego monitora? Mam wątpliwości ponieważ dowiedziałem się że takie przejściówki poprostu nie chcą przesyłać obrazu. Parokrotnie czytałem że ludzie mieli problem typu "black screen" i nic więcej kiedy chcieli podłączyć X360 z wyjściem HDMI właśnie do monitorów z wejściem DVI. Mam też Wejście VGA, ale nie wiem czy to dużo pomoże. Wiem też, że przy przejściu HDMI - DVI potrafi zgubić się gdzieś dźwięk...
    Mój monitor to asus vw222u.

    I jeśli jest jakaś przejściówka która będzie śmigać to proszę o jakiegoś konkretnego linka :)

    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sheriffxPL

    sheriffxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    353
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Ja mam podłaczony monitor do xboxa kablem HDMI - DVI. Nie mam żadnych problemów. Pamietaj tylko że kabel HDMI - DVI nie przesyła dzwieku wieć dzwiek bedziesz musiał poprowadzić drugim kablem od XBOX'a tym VGA czy coś (z 3 kabelkami:czerwony zółty i biały). Mój kolega ma też kabel HDMI - VGA do monitora i też śmiga. Poszukaj na allegro (wpisz hdmi dvi)

    Edit:

    Np. taki http://www.allegro.pl/item803807531_kabel_hdmi_dvi_nowy_super_jakosc_wysylka24h.html tylko lepiej kup coś droższego bedziesz miał pewność że bedzie działać. Ja za swój dałem ok 30 zł z pozłacanymi końcówkami.

    A co do głosu to musisz przelotke kupić 2X Chinch na Mini jack np. http://www.allegro.pl/item800679034_przejscie_z_2x_chinch_na_m_jack_gold.html. Wtedy do wejsc 2x chinch podłączasz kabelek biały i czerwony od xboxa a z drugiej strone wejscie do glosników :)

    No i zapomniałbym:
    zeby ci sie zmiescił do xboxa kabel HDMI i ten drugi (on ma dużą taką kostkę na końcu) to bedziesz musiał obudowę zdjąc z tego kabla (to chyba VGA), Ale to proscizna, śrubokrętem w jednym miejscu podważasz i się rozszczepiają 2 czesci.

    Jak bedziesz mial wątpliwosci to pisz....
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    kup zwykły kabel VGA do xboxa i już około 15-20zł
    wtedy masz i obraz i dźwięk
     
  5. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Ja posiadam taki:
    ROBSON.PL
    Wszystko ładnie działa, dźwięk natomiast podłączam kablem optycznym do kina ;)
     
  6. sheriffxPL

    sheriffxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    353
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Skolud podałem taki sam kabel ;/. Tak ale żeby podłączyć kablem optycznym to trzeba kupić kabel do xboxa podobny do tego co jest (ten z trzema kabelkami na koncu w 3 kolorach) tylko że ten seryjny nie ma wejscia optycznego trzebaby dokupic kabel z wejsciem optycznym. Wiem bo tak robilem zeby miec 7.1 na kinie domowym
     
  7. Dechowsky

    Dechowsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no przecież wcześniej ci to napisałem ,najlepsze rozwiązanie :D
     
  9. mickeymouse2

    mickeymouse2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z tego co pamietam przy orginalnym kablu trzeba rozebrac wtyczke i tam jest optyk
     
  10. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    tak, można rozebrać i wtedy mieści się ten kabel obok kabla hdmi.
    Albo dokupić taki specjalny, oryginalny kabel. Jest, tzn wiem, że był w zestawie xboxa Elite, ale nie wiem jak jest teraz bo podobno pousuwali z zestawów te dodatkowe kable...
     
  11. sheriffxPL

    sheriffxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    353
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    U mnie nie ma po rozebraniu wtyczki :D


    Na połaczeniu HDMI - DVI uzyskasz minimalnie lepsza jakość niż na VGA
     
  12. anelka88

    anelka88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.Mam pytanie kupilem dzisiaj X Jasper.I nie moge podłaczyc HD mam samsunga 42cale 3-wejscia HD i jak podlacze kabel do konsoli i tv to nic sie nie dzieje niebieski ekran.Mam kupic nowy kabel HD czy co??oznaczenie kabla:AWM STYLE 20276 80^C 30V VW-1 HDMI COPARTNER??Bede wdzieczny za pomoc.
     
  13. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    na pilocie od TV znajdź przycisk A/V i naciskaj go aż znajdziesz odpowiednie źródło sygnału z xboxa [wcześniej włącz xboxa]
     
Wczytywanie...

Poleć forum