1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przejściówka Ata 3.5/ usb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maximusx, Kwiecień 9, 2010.

  1. maximusx

    maximusx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olkusz
    Witam.
    Chciałem zapytać czy jak zakupie tą obudowę Obudowa NA DYSK IDE 3,5 CALA ALU. Czarna USB 2.0 (984472936) - Aukcje internetowe Allegro
    i wepnę do niej dysk ata 3,5 i podepnę do Xboxa 360 przez usb to czy będzie go wykrywał jako urządzenie przenośne (pendrive), i czy będzie można go dostosowac do xboxa ?? :yeye:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    3,5" xbox nie odczyta w ogóle.
     
  4. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    bemben a to niby czemu? dysk w kieszeni zachowuje sie tak samo jak pendrive. Bedzie dzialać pod warunkiem ze bedzie sformatowane na fat32. No i trzeba pamietac ze konsola zobaczy tylko 16GB.
     
  5. maximusx

    maximusx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olkusz
    TO dobrze, ale odnośnie tego 16 Gb to wyczytałem na tym forum , że jeśli sie dysk sformatuje i podzieli na 5 partycji dajmy na to 20 Gb to odczyta 5 urządzeń przenośnych po 16 Gb. Koleś pisał że tak zrobił z kumplem i działało:D:p
     
  6. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Próbowałem kiedyś podłączyć taki dysk i nie dało rady. Za szybkie obroty jak na xboxa.
     
  7. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jakie obroty? jakie kiedys? Co ma piernik do wiatraka. Jak mogles cokolwiek kiedys sprawdzac skoro dopiero teraz wyszla aktualizacja dzieki ktorej mozna na penie itp instalowac gry.

    @maximusx - to cos cie w konia robia bo xbox wykrywa MAX 2 urzadzenia o wielkosci 16GB, tak wiec mozna miec max 32GB. Co do tego ze dysk podzielony na dwie partycje po 20GB zostanie wykryty w konsoli jako 2x16GB to sie nie wypowiem, chociaz to mozliwe. Sprawdz i daj znac :)
     
  8. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie wiesz co to są obroty? Kiedys dawniej próbowałem podłączyć 3,5" przez kabelek do xboxa i nie działał.
     
  9. maximusx

    maximusx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olkusz
    TO zapytam inaczej a dysk 2.5 da rade?? bo 3.5 już raczej nie kupie(ale leży u mnie w szafie) a 2.5 ze 80 gb kupie sie za grosze więc 2.5 dało by rade??
     
  10. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to sprawdz teraz. To nie wina obrotow tylko obslugi twojej kieszeni przez xboxa. Dyski 2.5" maja juz nawet obroty 4200, 5400, baa nawet 7200, sa tej takie ktore same reguluja obroty wg potrzeby i dzialaja na xboxie.
     
  11. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak 2,5 wejdzie. Xbox obsługuje szybkość do 5400. Takie są montowane. I nie każdy dysk 2,5" będzie pasował do konsoli.
     
  12. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to juz nie kombinuj z kieszeniami na usb tylko kup WD z odpowiedniej serii i podlacz normalnie do xboxa przez kieszen (lub nawet sam kabelek). Pamietaj ze xbox obsluguje dyski 20, 60, 120, 250. Wiec jak kupisz dysk 80GB to i tak bedziesz go musial przerobic na 60GB i tyle ci zobaczy konsola.
     
  13. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Będzie Ci działał normalnie ten dysk i nie rozumiem tej całej dyskusji o obrotach etc. Co do partycji nie mam pojęcia, mogę spróbować i dać jutro znać, tylko muszę znaleźć instalację PartitionMagic :)
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bemben12 - wez przestan bo wprowadzasz ludzi w blad.

    po pierwsze - xbox widzi wiekszosc dyskow na usb ale niektore nie dzialaja i to jest fakt ale nowina przejsciowki. Dyski 3,5" na usb rowniez dzialaja. I co do obrotow tez sie myslisz - obsluzy kazde, nawe jesli masz 2,5" w obudowie ktory ma 7200rpm to z taka predkoscia bedzie dzialac.

    po drugie - max 2 urzadzenia pa 16gb. wiekszej ilosci nie da rady.

    po trzecie - bylo!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum