1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przejściówka na monitor

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez asus007, Luty 24, 2014.

  1. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema, mam zamiar kupić adapter na VGA żeby móc podłączyć xbox do monitora. Myślałem nad tą KABEL VGA XBOX 360 GOLD + AUDIO+ RCA DO MINIJACK (3972448819) - m.allegro.pl
    Mam monitor LG Flatron W2042S o tak GENERAL

    INPUT / OUTPUT

    Component Video No

    D-Sub Yes

    DVI-D Yes

    HDMI No

    Composite Video Input/

    No

    Output



    SCART No

    S-Video No
    Cży ten adapter będzie dobry?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chyba mnie nie zrozumiałeś, mam w monitorze tylko jedno wyjście, 15 pinów po 5 w rzędzie czyli VGA, a jeśli nawet mój monitor obsługuje cyfrowy obraz to i tak nie ma głośników, więc jak w takim wypadku rozdzielić dźwięk i obraz?
    Po za tym szczerze mówiąc, nie stać mnie żeby płacić po 130zł za oryginalny kabelek jak identyczny mam za 30..

    Ps.
    Jak podłączam monitor do karty graficznej to przez przejściówkę fga-dvi, chyba, bo nie jestem pewien. jednej strony 15 pinowe łącze a z drugiej takie coś http://obrazki.elektroda.pl/3826456000_1389292735.jpg
     
  5. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    Bierz kabel Vga i tą przejściówkę. Sam mam i działa świetnie.
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  7. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak mam podłączyć chinche do monitora ?.
    chyba, że chodi o to, hdmi z konsoli, na to przejściówka na dvi i potem do tego przejściówka na vga, to będą 3 przejściówki/adaptery podłączone do kabla monitor - konsola, lol..
    A w jakim sensie gorsza jakość, bo nie rozumiem ? To co ja mam tra na telewizorze to jest dopiero jakość, obraz jest tak zamglony, że np w GTA V czy innych grach nie widzę napisów.. :/
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    Zależy jaką masz rozdzielczość na monitorze
     
  10. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1680x1054

    Jak podłączyć chinche to ja wiem, i nie potrzebuję takich wynalazków jak mi podałeś, bo mam w głośnikach wejścia na chinche.

    U mnie by to wyglądało tak:

    konsola --- hdmi --- hdmi/dvi --- dvi/vga --- monitor.

    A pytałem się jak podłączyć dźwięk, czyli głośniki jak konsolę podłączę cyfrowo do monitora, który głośników nie posiada.

    Nie znam się, ale czy da radę wyprowadzić kabel cyfrowy do monitora i analogowy do głośników ? W tedy będzie to działało ? ;o Bo to są dwa różne złącza..

    chodzi mi że takim kablem podłączę głośniki http://allegro.pl/kabel-vga-xbox-360-gold-crv-lcd-adapter-audio-i3942995927.html#tabsAnchor

    A takimi monitor

    http://www.bro.net.pl/Obrazki/39DB2B59-9E10-4896-86A7-089AE202E04E.JPEG
    http://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/39/36/64/49/3936644920

    Tylko problem jest następujący - wtyczka dvi-hdmijest męsko-męska.. czyli nie podepnę ich, znaczy tej przejściówki vga - dvi nie podepnę pod dvi - hdmi ...

    ale znalazłem jeszcze taką wtykę http://image.ceneo.pl/data/products/10993407/i-adapter-dvi-zenski-hdmi-meski-ah0002.jpg

    Pytanie tylko, czy to w ogóle ruszy, a jeżeli tak to czy przez te całe kombinowanie obraz nie będzie gorszy jak bym kupił taki kabel za 3 dychy..
     
  11. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pogubiłem się,

    Jak w końcu mam to zrobić ??? :(

    monitor ---> kabel vga męsko-męski ---> przejściówka (żeńska vga -> męskie dvi) ---> przejściówka (żeńskie dvi -> męskie hdmi) ---> kabel hdmi żeńsko-męski---> konsola

    czy jak mi radzicie ? może kupic tą przejściówkę analogową ? : (
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ja nie wiem co za debil zaprojektował ten monitor. Mam jedno tylko, jedyne wyjście obrazu - 15 pinów po 5 w 3 rzędach czyli wtyczka VGA, ale w specfikacji producenta monitor obsługuje DVI i D-SUB czyli ma chyba wbudowany konwerter ? Analogowo jak podłączę to obraz będzie lipny, tak czytałem opinie w internecie.
    chyba będzie prościej jak kupię nowy monitor :/

    A kable hdmi też mają znaczenie ? podróbka może być ? bo mnie nie stać żeby dawać tutaj 200zł za kabelek i kolejne 400zł za nowy monitor.. To sa olbrzymie pieniądze :/
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Uwierz mi, że nie zauważysz różnicy przy kablu za 8 zł, a kablu za 100 zł.. (Ewentualnie różnica przy wykonaniu)
     
  15. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aj, bo ludzie trują i pierdzielą, na internecie czytam opinie jakie te lipne i w ogóle..
    Analogowo vs cyfrowo różnica jest ? Ja bym chciał pograc żebym widział tekst, bo np w GTA V to mam jakąś ****zkę na ekranie, próbowałem już jasnośc, kontrast, ostrośc i nic.. Ale ten telewizor ma 15 lat chyba już, także sam widzisz :/
    Mam 20" monitor i chciałem na nim pograc, ale same problemy.
     
  16. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Kabel vga najlepiej od ms badz bigBen. Na innych uświadczysz problemów z jakością

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to taniej mi wyjdzie hdmi kupic i nowy monitor niż analogowo podłączac oryginalnym kablrm :x
     
  18. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  20. asus007

    asus007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szukam czegoś do około 400zł żeby nie było pikselozy na ekranie.
    Na pewno z HDMI, nie chcę się bawic w analoga.

    Mam tylko problem z wyborem, nie wiem czy lepiej kupić monitor czy telewizor :/
     
  21. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No wiesz.. dobrego TV za 400 zł nie kupisz ;) Więc do tej kwoty polecam monitor.. ewentualnie jakbyś miał większy budżet to do 1000 zł znalazłbyś jakiś dobry 32".
     
Wczytywanie...

Poleć forum