1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przejściówka VGA > 3xChinch

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez ChiPS_986, Luty 27, 2009.

  1. ChiPS_986

    ChiPS_986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !!!
    tak jak w temacie, wpadłem na pewien pomysł:) czy ta przejściówka :

    HTML:
    http://allegro.pl/item559436072_adapter_dvi_i_vga_3x_chinch.html
    czy da się podłączyć pod monitor kabel taki jak pod TV a mianowicie COMPONENT ( wejscie zielone , niebieskie i czerwone ) do monitora pod DVI ???
    i posiadam monitor Samsung 226BW i nie wiem czy przejdzie to, że będe mógł ustawić roz.HD 720p. ???
    :)
    czekam na odpowiedzi :) POZDRO
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    nie wiem po co tak kombinujesz. na monitorze ustawisz takie rozdzielczoście jakie on obsługuje - niższe i wyższe, i nie potrzeba do tego jakiś wymyślnych przejściówek, bo wystarczy zwykły vga
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie będzie działać :.
     
  5. ChiPS_986

    ChiPS_986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak zmienić Ratio z 16:10 na 16:9 bo w monitorze nie mogę sam poszerzyć ekranu tylko jest auto dopasowanie??
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    w monitorze sie nie (przynajmniej w wiekszosci).
    ratio ustawiasz na xbxosie ustawiajac odpowiednia rozdzielczosc
     
  7. ChiPS_986

    ChiPS_986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dobra, bo mam monitor Samsung 226BW 22cali , ratio ma 16:10 i jak w xboxie ustawie rozdzielczość największą do monitora czyli 1680x1050 to są małe paseczki na dole i górze, poprostu nie jest dopasowane bo xbox bierze ratio na 16:9 ... i nie wiem jaka inna dobra rozdzielczosc jest na mój monitor ?????
    bo na maks. rozdzielczości jest ekstra obraz ale te paski troche wkurzaja ... a nie wiem jak samemu moge rozciagnac obraz , bo mam auto dopasowanie obrazu :/
     
  8. ChiPS_986

    ChiPS_986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bo właśnie Czy u was też są niedostępne niektóre funkcje po naciśnięciu przycisku menu na monitorze tzn:
    auto adjustment - not available
    Menu-->Picture -->Contrast -not available ( dziwne nie można zmienić ręcznie kontrastu blink.gif )
    Menu-->Color-->Color Tone - not available
    Menu-->Color-->Color Control - not available
    Menu-->Image - nie działają wszystkie funkcje mur.gif

    troche dziwnie ze sam sobie nie moge zmienić obrazu :/ wie ktoś jak rozwiązać ten problem ??
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    sprubuj ustawic 1920.x1080. u mnie poszło na 22 calowym monitorku :)
     
  10. ChiPS_986

    ChiPS_986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    raz kiedys próbowałem to mi pokazal sie na chwile obraz , a potem znikł :/ moge jeszcze raz spróbować , a to nic sie nie bedzie dzialo z monitorem jak ma maks. do 1680x1050 ?? :p
     
  11. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Twój monitor natywnie obsługuje format obrazu 16:10 oraz rozdzielczość 1680x1050 i z takimi parametrami będzie najlepiej wyświetlał obraz. Xbox 360 jest zbudowany z myślą o formacie 16:9 i dlatego są dodawane pasy. Na twoim miejscu bym ustawił 1680x1050 ponieważ obraz jest wyświetlany pixel w pixel i nie zachodzi żadne żadne rozszerzanie/poszerzanie w pionie czy w poziomie obrazu. Możesz spróbować z tymi rozdzielczościami 1280x768, 1280x1024, 1360x768 jak tak bardzo ci przeszkadzają te pasy.
     
  12. ChiPS_986

    ChiPS_986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki :) no ale mam tylko mały problem z tym, że nie wiem czemu ale sporo opcji w monitorze mam nie aktywnych :/ jak chce poszerzyć lekko obraz to wyskakuje : "auto adjustment - not available " wie ktoś jak można rozwiązać ten problem ??
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W OSD wyłącz opcje MagicColor i powinny się uaktywnić wspomniane przez ciebie opcje :).
     
  14. ChiPS_986

    ChiPS_986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie najlepsze jest to że jest wyłączona ta opcja :p ale juz coś porobiłem i chodzi elegancko na rozdzielczości 1920x1080 :p tylko czy mój monitor to normalnie wytrzyma ?? jak zalecane jest do 1680x1050. Pozdro:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum