1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przekierowanie portów TP-LINK

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Starless69, Sierpień 21, 2013.

  1. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, chciałbym pograć na xboxie w RGH przez System Link. Wykonałem wszystkie czynności zgodnie z poradnikiem, tylko nie umiem przekierować portów, wszystkie mam w zakładce UPnP, a wiem, że powinny być w zakładce Forwarding. Użyłem programu Simple port forwarding, ale nic się nie zmieniło. Mógłby ktoś pomóc? Tylko proszę tłumaczcie mi to jakoś łatwo, bo absolutnie się nie znam na terminologii związanej z internetem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    UPnP jest to protokół, który automatycznie przekierowuje porty i nie musisz zarządzać nimi ręcznie. Nie używaj żadnych zewnętrznych programów, po prostu wejdź do panelu kontrolnego routera i dodaj porty, które chcesz przekierować, a IP wpisz konsolę i tyle :p
     
  4. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem w jakiej zakładce się przekierowuje
     
  5. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    w Port Forwarding. Jaki masz model routera?
     
  6. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    TP-Link TL-WR841N w forwarding są zakładki
    - Virtual Servers

    - Port Triggering

    - DMZ

    - UPnP

    którą wybrać?
     
  7. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobra to tam masz po lewej Forwarding wejdź, następnie Virtual Server -> Add New i tam wpisujesz port który chcesz przekierować i IP konsoli, klikasz Save. Zrobione :)

    I status oczywiście Enabled
     
  8. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok, zrobiłem to wszystko a mimo to nadal mam fail, gdy klikne "test" w xboxie
     
  9. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Port 3072 TCP Fail UDP Fail
    Port 3071 TCP Fail UDP Fail
     
  10. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spróbuj ustawić inne porty, być może jakaś aplikacja już z nich korzysta
    Wpisz np. 7069-7070
     
  11. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  13. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Sprawdź czy na pewno to jest IP konsoli .
    2. Wystarczy jak w dodawaniu portu wpiszesz 3071-3072, a niżej adres IP i tam będzie Protocol, to zostaw na ALL
    3. Wejdź jeszcze w zakładkę DMZ i zaznacz Enable i wpisz adres IP konsoli, a następnie System Tools -> Reboot -> Ok i zobacz czy zadziała
     
  15. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie działa, a laptop ma być połączony z routerem przez kabel, czy może być przez wifi?
     
  16. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W ustawieniach sieciowych konsoli wpisz ręcznie DNS'y. Jako DNS wpisz adres routera (DNS1 i DNS2).
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    może być przez WIFI.
    jakiego masz interneta ? chodzi mi o dostawcę.
     
  18. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mni telecom
     
Wczytywanie...

Poleć forum