1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przełączanie z Pulpitu na Xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Antenelles, Luty 24, 2010.

  1. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam taki problemik. Mam 2 złącza w monitorze.

    D-Sub Xboxa a na DVI pulpit komputera - monitor


    Teraz gdy chce pograć na Xboxie to muszę wyciągać kabel z monitora :D

    jak zrobić żeby za kazdym razem nie trzeba było wyciągać kabla tylko 1 przyciskiem coś zmienić przejście pomiędzy monitorem a xboxem czy coś
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Powinieneś mieć na monitorze taki przycisk, który przełącza sygnał jeśli dłużej go przytrzymasz ja taki mam i przełączam sobie z xboxa 360 na PC :) przytrzymaj przyciski jak będziesz miał włączonego xboxa 360 i PC i sprawdź :)
     
  4. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    CO za problem przekładac ja przekładam i nie widze w tym żadnego wysiłku.
    Możesz też kupić switchera na allegro, ale ponoć ostro jedzie po jakości.
     
  5. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    No jest przycisk ale nie przełącza ...


    na jednym jest Digital Video Input No Access
    a jak klikam 2 przycisk to czarny obraz na 2 sekundy i z powrotem na pulpit wraca z napisam Digital w rogu :ASD
     
  6. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm to nie wiem w czym problem u mnie jest to przycisk do auto dopasowywania rozdzielczości i jeśli go dłużej przytrzymam to zmienia mi obraz z PC na xbox 360 nazywa się AUTO ale możesz mieć inaczej bo ja mam monitor 19 cali z firmy IIyama. Zobacz na stronie producenta monitora lub w instrukcji powinno pisać.
     
  7. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no najlepsze jest to, że wystarczy że wyciągne kabel z monitora i od razu wskakuje obraz z Xboxa

    a jak włożę z powrotem to obraz z xboxa jest dalej. Jak go przełącze to działa i jest monitor z kompa, ale wrócić już nie idzie ;d w ten sposób ... tylko kabel znowu wypiąć trzeba
     
  8. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no i co chłopacy musze zrobić ?:>

    monitor wrzuca oba sygnały na jeden kanał i nie moge przełączać ;p i musze kabel wyciągać ...
     
  9. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A jaki masz monitor? Ja gdy pożyczyłem Xbox'a od kolegi to miałem go podłączonego kablem VGA do D-Sub'a, a kompa do DVI - i jedną opcją w menu mogłem bez problemu przełączać. Mój monitor to iiyama ProLite E2207WS.
     
  10. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mój monitor to LG L194WT (Digital)

    mam tak samo jak Ty piszesz "kablem VGA do D-Sub'a, a kompa do DVI"

    Na monitorze też mam możliwość przełączania, ale gdy to wykonuje to się pojawia czarny ekran na 2 sekundy i z powrotem wraca na pulpit ...
     
  11. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja tak miałem raz, ale na odwrót - z konsoli nie mogłem przejść na PC. Okazało się, że komp za długo stał nie używany i przeszedł w stan uśpienia - wystarczyło poruszyć myszką :rolleyes:

    Kable masz podopinane? Czasami mogą się do końca nie "wkręcić"... Kompletnie nie mam pomysłów, co to może być :confused:
     
  12. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kurde :/ najlepsze jest to, że z Analogu (Xbox) na Digital (pulpit) moge przejść, a z Digital na Analog nie :|:| WTF ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum