1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przełożenie elektroniki napędu z 1 do 2 : Ciągłe odczytywanie płyty, hitachi ts-h943

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adriano_2009, Wrzesień 3, 2012.

  1. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Witam
    Tak jak w temacie : kupiłem drugi napęd Hitachi, dokładnie taki sam jak oryginał. Dodam jeszcze że za śmieszne pieniądze ( 17 zł) :D:. Napęd czyta płyty. Potem jednak zamieniam elektronike - napęd przestaje czytać płyty. Myślę sobie; pewnie coś zepsułem. Więc znów wsadzam oryginalną elektronike : działa. Potem wsadzam tą od poprzedniego napędu, sprawdzam połączenie kabli, i... cały czas nie działa. Poprzedni napęd miał LT 3.0, jednak laser padł i kabel od silniczka, który zmienia położenie lasera. Przy starej elektronice w nowym napędzie, xbox cały czas pisze mi, że odczytuje napęd i tak bez końca. Zadaję więc pytanie, czy można sobie przekładać elektronike napędu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przekładać elektronikę można jeżeli masz te same napędy. Trzeba tylko pamiętać o wgraniu klucza z oryginalnej elektroniki.
     
  4. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Nie rozumiem... czyli klucz napędu nie znajduje się w elektronice? Jeżeli biorę elektronike z oryginalnego napędu i wkładam ją do nowego to stary klucz nie znajdzie się w nowym napędzie?
     
  5. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    klucz trzeba wgrać samemu... zobacz czy czyta oryginalne plyty dvd z filmami
     
  6. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Nie, nic nie czyta, cały czas pokazuje że coś niby odczytuje, nawet jak nic nie ma w napedzie.
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Klucz znajduje się w sofcie a on zaś w chipsecie...
     
  8. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Ale przecież soft znajduje się w elektronice, nie? Czyli przekładając elektronike przenosze rowniez klucz z 1 napedu do 2 wiec porada jest bez sensu. Może coś jeszcze jest nie tak?
     
Wczytywanie...

Poleć forum