1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przenieś stary dysk do nowego Xboxa 360

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Jarek882, Sierpień 26, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    [​IMG]

    Microsoft dopiero co wypuścił na rynek odchudzoną wersję konsoli Xbox 360, a już pojawiła się jej odmiana arcade. Konsolę wyposażono we wbudowany moduł WiFi, a jej jedynym minusem jest ograniczona pamięć. Na pokładzie znajduje się bowiem zaledwie 4 GB wolnej przestrzeni. Można ją zwiększyć albo za pomocą pendrive’a, albo dysku od starego Xboxa 360. Jak?



    Co ważne, modyfikacja działa (podobno – sam nie miałem okazji sprawdzić). Dzięki temu możemy zwiększyć pamięć konsoli Xbo 360 S 4GB. Pasuje każdy dysk od 360. Pamiętajcie jednak, że modyfikując konsolę w ten sposób, z pewnością przysporzymy sobie wielu problemów w momencie jej ewentualnej reklamacji. No bo jak niby wytłumaczycie miłym paniom z infolinii, że w Waszej konsoli znalazło się jakieś ciało obce?
    Jeśli jednak macie problem z dostępną pamięcią, to warto spróbować. Pamiętajcie jednak, że alternatywą są także przenośne napędy pendrive. Wykorzystując je, z pewnością nie naruszycie warunków gwarancji Microsoftu.

    Źródło: Przenieś stary dysk do nowego Xboxa 360
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trykosz

    trykosz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    270
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    OMG! Na dodatek jeszcze te obcęgi na końcu.
     
  4. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Dobre !!!!
     
  5. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Nic na siłę - użyj młotka.

    A co do tego filmiku to nie wiem, czy ogarnąłem - koleś po prostu zakitrał tam dysk, normalnie wpiął i działa? Bez żadnych przejściówek i ingerencji w konsolę?
     
  6. Adikoss

    Adikoss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nysa

    tak :)
     
  7. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Kolejny fail Microsoft. Nie wiem już czy większą głupotą jest sprzedaż dysku za 400zł czy nieprzewidzenie przy projektowaniu konsoli, że przełożenie dysków będzie dziecinnie proste...
     
  8. Rodman

    Rodman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    to jakas paranoja ze strony M$ dzieki temu dysk ma lepsze chlodzenie niz oryginalny hehhe
     
  9. Sk_uter

    Sk_uter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z tego filmu wynia, ze jest tam normalne sata i zasilanie, wiec mozna bez problemu kupic WD i nawet w obudowe nie trzeba klasc :p
     
  10. Vassi

    Vassi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    551
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Hah. Kiedyś wszyscy płakali że normalne dyski nie będą działały , niedawno wyszedł news że dyski do slima będą bardzo drogie , a tu proszę takie banalne rozwiązanie.
     
  11. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
  12. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Pozytywnie! Jak można zaoszczędzić :) Fail M$u, Win Players :D
     
  13. Luirun

    Luirun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To dobrze, bo cena dysku jest nieźle zawyżona.
    Wiec wszyscy poza ms sie ciesza.
     
  14. Archont666

    Archont666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory
    No to ciekawe.Sądząc po waszych odpowiedziach i tym filmiku.Wynika z tego,że wystarczy rozkręcić starą zbroję z dysku i normalnie włożyć do slimki,bo porty są identyczne i w odpowiednich miejscach.
     
  15. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Wyobrażasz sobie, aby było inaczej? X360 S posiada najzwyklejszy 2.5 calowy dysk SATA, konsola posiada złącze SATA, a kieszeń w której znajduje się owy dysk działa na zasadzie przejściówki i jest po to, aby dysk był stabilny w konsoli. Cały mechanizm działa na zasadzie dysku w kieszenie w obudowie desktop PC. W porównaniu do starszego modelu konsoli Microsoft jeszcze bardziej uprościł całą zabawę, bo tam chociaż pofatygował się o nietypowe złącze.

    Druga sprawa, czy jest gdzieś powiedziane, że dowolny dysk SATA będzie można podłączyć? Nie, jak na razie gość przerzucił dysk z Elite do S i w zasadzie myślę, że Microsoft tak to zakładał. Dowolne inne dyski będą miały z pewnością blokadę softwarową i będzie trzeba łamać.
     
  16. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    i znowu wzrosnie sprzedasz przerobionych WD'kow pod Xboxa :D

    a swoja drogaciekawe kiedy microsoft wypusci dysk 500 gb dla xboxa
     
  17. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Pewnie niedługo ^^
     
  18. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kolejny FaiL M$ ^^ - i za to ich kocham :D
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum