1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeniesienie aktualizacji z pena na dysk twardy od xboxa 360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez JaZz, Czerwiec 26, 2011.

  1. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Witam

    Odrazu mówie że zastanawiałem się nad wrzuceniem tego tematu do "oprogramowania" ale wybrałem ten dział - mam nadzieje że dobrze:p

    Mam Dash 2.0.13146.0 i LT+ v1.9.
    Niestety podczas aktualizacji nie miałem jeszcze dysku i aktualka zainstalowała się na pendrive.
    Teraz sie zastanawiam czy można przenieść aktualke na dysk za pomocą programu Modio czy Xtaf.
    Jak tak to gdzie ona będzie się znajdowała (w którym folderze)?

    THX

    EDIT:
    Wydaje mi się że to będzie w Cache Partition>Cache
    ale nie jestem pewien...

    EDIT2:
    ...a tak w ogóle to Modio zawsze działał bez zarzutu, a przed chwilą próbawałem kilka razy otworzyć w nim pendrive i nic:confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Aktualizacja jest w pamięci nand konsoli, avatary sa na hdd. Wchodzisz w pamieć i dajesz usuń aktualizację, podłączasz pena skonfigurowanego. Robisz update z live lub drugiego pena i wybierasz miejsce instalacji avatarów jako pen 1
     
  4. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Wszystko mam na penie bo jak wyciągne pena to avatki znikają a połączenie z LIVE wymaga aktualki.(oczywiście xbox pokazuje że ma 13146)
    (jak pisałem nie miałem dysku do nie dawna)

    ....ale przeciesz aktualka wgrywa Stock FW i z tego co się dowiadywałem to nie jednorazowo tylko za każdym razem:(

    Jak dobrze Ciebie zrozumiałem to zdanie które zacząłem od "...ale" nie jest prawdą i wystarczy wyciągnąć pena z aktualizacją i znowu update. Dobrze rozumiem?

    EDIT:
    ...czy może chodziło Ci o tą kombinacje przycisków X,LB,RB,X,LB,RB,X,
    ale jak wyciągne pena to wyjdzie na to samo.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No nie jest prawdą w tym wypadku. Wyciąg pena i zainstaluj na nowo avatary. Opisałem wszystko to sa tylko avatary na pamięci, więc nie wiem czego tu nie rozumiesz
     
  6. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    No to tak zrobie.
    Zdam się na twoją wiedzę:)

    EDIT:
    Bardzo Ci dziękuje dobry człowieku!!!

    ...a nawet "wielcy kozacy" z naszego forum którzy mają ponad 2 tys. postów i zajmują sie przerabianiem mówili że będzie reflash:D

    ...a tu nic w ciągu krótkiej chwili wrzuciło mi tylko avatary

    ...z resztą tak jak mówiłeś:)

    Sorry że nie wierzyłem.
    Pozdr
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    człowieku skoro po wyjeciu pena miałeś dash 13146 to to jak miał byc reflash??? kazdy by chciał że na penie miec 13146 a w xboxie 7871 hah

    cały czas chodziło tylko o avatary.....pomyśl logicznie
     
Wczytywanie...

Poleć forum