1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przenoszenie gier XBOX ONE na dysk zewnętrzny

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zahaj232, Październik 5, 2016.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Zahaj232

    Zahaj232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam . Mam Xbox-a One i chciałem przenieść gry z dysku wew na zew. Podłączyłem dysk INTENSO 1TB i konsola go wykryła , sformatowała itp. W ustawieniach widnieje lecz nawet jak dałem żeby nowe gry instalowały się na niego to instaluje mi na wewnętrznym. Jak wciskam przycisk menu na jakiejś grze i dam opcje gry też nie widzę żadnej opcji do przenoszenia. Mógłby ktoś mi krok po kroku napisać jak to zrobić ? Może robię coś źle.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3284
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Jak wchodzisz w opcje gry to naciskasz na dany element, który chcesz przenieść i dajesz start i tam będzie opcja przeniesienia gry na dysk zewnętrzny. Zależy też jak sformatowałeś dysk pod konsolę? Bo wiem, że się pokazywały dwie opcje i tylko jedna była prawidłowa. U mnie normalnie gry się instalują na dysku zewnętrznym.
     
  4. P4TRYK89

    P4TRYK89 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2016
    Posty:
    26
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wchodzisz w gry i aplikacje, wybierasz grę klikasz na menu tam gdzie masz opcję przypnij do Startu itp. wybierasz Opcję gry i jeszcze raz najeżdżasz na grę i klikasz menu i tam powinna być taka opcja przenieś trzecia od góry.

    A jak nie to odpowiedź na pytanie kuleczki91 oraz napisz czy dysk jest usb 3.0.
     
  5. Zahaj232

    Zahaj232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dysk jest USB 3.0. TYlko teraz mam inny problem. Podłączyłem dysk pod kompa i go sformatowałem na nowo żeby go ponownie podłączyć do xboxa i żeby znowu przejść przez tę konfigurację, format itp tylko że teraz wogóle mi go nie wykrywa. POMOCY.
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1256
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na konsoli w ustawienia wchodzisz następnie w dyski i format pod konsolą.
     
    Zahaj232 lubi to.
  7. Zahaj232

    Zahaj232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wchodzę tam ale wogóle nie ma tam dysku zewnętrznego tylko wewnętrzny
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1256
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W jaki format plików go sformatowałeś pod PC ?
     
  9. Zahaj232

    Zahaj232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak pod PC najpierw NTFS i nie wykryło to spróbowałem pod exFat bo tylko takie opcje miałem i też nic.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Październik 5, 2016
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1256
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sformaruj pod DMDE b9 wygląda mi to na problem z MBR
     
  11. Zahaj232

    Zahaj232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jakim programem to zrobić ? Jest jakiś darmowy ?

    Jak podpinam dysk pod kompa to jest wszystko ok tylko jak pod xboxa to mi nie wykrywa

    Teraz mi go xbox wykrył jako zewnętrzny odtwarzacz multimediów i jest na nim taka nutka ale nie ma opcji formatu w xbox. Dalej nie mogę formatować . POMOCY
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Październik 5, 2016
  12. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Ja bym nie był taki pewien, że dysk ma interfejs 3.0. Jeśli wykrywa Ci go jako multimedialny to prawdopodobnie, podkreślam, prawdopodobnie jest to USB 2.0. Przykład: Żeby odtwarzać muzykę w tle wystarczy pendrive USB 2.0, który automatycznie wykrywa jako multimedia i nie da się go prze formatować ani nic zrobić z takim pendrivem nawet jak ma powyżej 256 GB. Sprawdź, mogę się mylić ale sprawdź dokładnie. Czy dysk jest nowy czy używany?
     
  13. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Co to za model tego HDD od intenso? ''Kaziu zza rogu'' czy ma jakiś dokładny model?
    Nie pisz post pod postem używaj opcji edytuj!
     
  14. Zahaj232

    Zahaj232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na 100% TO USB 3.0 bo na pudełku pisało itp. INTENSO memory case 2,5 . KIedyś działał normalnie tylko odkąd go sformatowałem jest lipa. Pod kompem działa super tylko jak do xboxa podłączam to mi nie wyświetla opcji formatu
    Wykrywa go jako Intenso external usb 3.0 usb device


    Zamykam temat. Problem rozwiązany.
    POWÓD : Kabel coś nie stykał i łapało go jako 2.0 po wymianie kabla dioda dysku zaczęła migać na niebiesko a nie na zielono ( nie wiedziałem że ma być na niebiesko) i pojawiłą się opcja formatu dla instalacji gier. Dzięki za pomoc bo dzięki wam na to wpadłem.
    Pozdrawiam
     
    Ostatnia edycja: Październik 5, 2016
  15. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Wiedziałem, że coś z interfejsem jest nie tak.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum