1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerabianie dysku pod konsole 500gb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Yanku, Lipiec 15, 2012.

  1. Yanku

    Yanku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam serdecznie, uprzedzając odpowiedzi typu 'czytaj forum' - czytałem :)

    Planuję do swojego jaspera elite 120gb dokupić dysk 500gb i podmienić go w obudowie ...

    opieram się głównie na tym temacie KLIK

    czego się dowiedziałem ?
    1. muszę szukać jednego z tych dyskw :
    - WD Scorpio Series BEVS/BEAS
    - WD Scorpio Blue Series BEVS/BEVT/BPVT
    - WD Scorpio Black Series BEKT/BJKT
    - WD VelociRaptor Series
    - WD AV-25 Series BUDT

    2. Aby był widziany jako oryginalny muszę wgrać jeden z plików od oryginalnych dysków, ale MAX 120 gb ...
    No i tutaj zaczynają się pytania :
    czemu MAX 120 ? Jeśli nie 320 (to raczej slimy) to nawet w FATach były dyski 250gb ...
    przykłady :
    pierwszy
    drugi
    trzeci

    A więc GŁÓWNE PYTANIE :
    Czy mogę kupić dysk 500gb (któryś z kompatybilnych wersji), dograć na niego plik 250 gb (a może da się nawet 320 ?) tak by ORYGINALNY dash widział go jako 250gb, natomiast pod RGH żeby był widziany jako cały 500gb ...
    oczywiście wszystko w oryginalnej kieszeni 120gb

    pozdrawiam serdecznie ! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie da się. Jak masz rgh nic nie wgrywasz. Jak na zwyklej bin od 320gb i bedzie widoczny jako 320 na normalnej i zwykłej

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  4. Yanku

    Yanku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    rozumiem, że po wgraniu bin 320 będzie widoczny jako 320 zarówno pod oryginalnym dashem jak i pod dashem z rgh, tak ? :)
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum