1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerabianie XBOXA - jaki sposób wybrać

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vatrasmac, Wrzesień 11, 2014.

  1. vatrasmac

    vatrasmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Kupiłem Xboxa w Anglii z kilkoma oryginalnymi grami. Jest to wersja już z HDMI i dyskiem 60 GB i adapterem wifi, czy to Jasper czy inny model tego to juz nie wiem. ( Poniżej dodaje kod konsoli )
    Zastanawiam się nad jej przerobieniem, tylko jestem laikiem w tej dziedzinie, ponieważ jest to moja pierwsza konsola poza Pegasusami.
    Nie wiem jakim sposobem ją najlepiej przerobić aby wyszło w miare tanio i dobrze. Od razu mówię, że nie mam odpowiedniej nagrywarki DVD.

    http://zapodaj.net/25246ee286a11.jpg.html

    http://zapodaj.net/115858c8513bb.jpg.html


    Czekam na propozycję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Na zdjęciach guzik widać, jeżeli nie masz nagrywarki to rgh. Na forum jest mnóstwo opisów każdej przeróbki, wystarczy poświęcić minutę na szukanie. Znajdziesz również jak rozpoznać jaką masz konsolę.
     
  4. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. http://xboxforum.pl/images/imported/2012/06/212.jpg Sprawdź wersję na zasilacz, i porównaj z tą grafiką.

    2. Co do przeróbki, jeśli nie chcesz grać multi to bierz rgh. Jeśli chcesz grać multi, to Lt 3.0, bądź konsole z emulatorem wasabi lub xkey.
     
  5. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam według daty produkcji podanej na twojej konsoli to nie jest wersja z płytą główną Jasper. Raczej będzie to Falcon i jeżeli jest mało używana to jeszcze trochę Ci posłuży. Najlepiej przerobić ją przeróbką LT + 3.0 będzie najtaniej...
     
  6. vatrasmac

    vatrasmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam 12V DC, 14,2A z wyjsciem HDMI , to oznacza ze Falcon.

    Czyli jeśli zrobię LT 3.0 będę mógł grać bez obaw na LIVE?

    Do LT 3.0 będę musiał kupić nagrywarkę tak? A Do RGH dysk twardy?

    A moze po prostu ją sprzedać z tymi 10 grami orygnialnymi i padem i kupić inną konsole już przerobioną?
     
  7. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nagrywarka to ok 100 zł Liteon ihas 124b, przeróbka na lt + 3.0 ok 50zł
     
  8. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli to rzeczywiście jest Falcon, to lepiej to sprzedać, dopóki jeszcze działa. A co do przeróbki, to lepiej wziąć konsole z emulatorem wasabi lub xkey.
     
  9. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Vatrasmac skąd jesteś ??
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Up co ty z tym ode masz, falcon w dobry stanie zadbany i z wymienionymi pastami potrafi długo działać. Zrób lt i ciesz się grą.

    Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
     
  11. vatrasmac

    vatrasmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Serio Falcon jest tak bardzo awaryjny ?

    Czyli go nie przerabiać?

    Jeśli go sprzedawać to ze wszystkim ( 2 pady, adapter wifi, kilka gier orygninalnych) czy samą konsole ?

    Radom.
     
  12. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Samego Falcona nikt Ci za bardzo nie kupi. lepiej cały zestaw sprzedaj i kup Jaspera przerobionego i oryginały juz nie będą Ci potrzebne.
     
  13. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie słuchaj tych bzdur ze sprzedażą, skoro tyle czasu przetrwał bezawaryjnie to nic mu się nie stanie. Sądząc po dacie jest to falcon v2, czyli prawie tak bezawaryjny jak jasper. Też mam falcona (również v2) i chodzi również bezproblemowo od 2008 roku.
    Przerób na LT 3.0 i graj :)
     
  14. vatrasmac

    vatrasmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zastanowię się nad tą sprzedażą.

    Kilka pytań:
    1.Czyli jak mam LT 3.0 to mogę grać na LIVE bez obaw o bana?
    2.Czy jeśli będę nagrywał płyty to czy ta nagrywarka to jest ta odpowiednia? LiteOn iHAS124 - SKAPIEC.pl
    3. Czy jest możliwość wgrać LT 3.0 samemu z jakiegoś poradnika? Jeśli tak to poproszę. Lepiej bawić się z tym samemu czy oddać do specjalisty ?
     
  15. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    1: tak mając lt 3.0 można grać na live
    2: Nagrywarka musi mieć Rev B ewentualnie Eu
    3: Tak według poradnika można wgrać samemu jeżeli jednak nie czujesz się na siłach oddaj do specjalisty

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1.Tak, pod warunkiem ze dobrze wypalisz plyty ihasem 124 rew.E, rew.EU lub rew.B
    2.Nie wiem
    3.Nie, jezeli nie posiadasz odpowiedniego sprzetu i wiedzy

    Wysłane z mojego HTC Vision
     
  17. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po prostu podaje najlepszy według mnie pomysł.
     
  18. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Tak, bez obaw możesz.
    2. Tak
    3. Możesz zrobić to sam, lecz jeśli nie chcesz się w to bawić to oddaj do serwisu i za ok 40 zł to zrobią.

    Co do nagrywarki to na twoim miejscu bym nie kupował na razie, spróbuj nagrać coś obecną. Ja na starym komputerze bezproblemowo nagrywałem LG GSA-4167B. Teraz mam lapka z nagrywarką pionnera, więc też nie powinno być problemów.
    @up:
    Nie musi nagrywać iHasem, żeby grać online.
     
  19. vatrasmac

    vatrasmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mógłby ktoś podać jakiś dobry poradnik do przerobienia i wgrania LT ? Zobaczę czy to na moje siły a jak nie to znajdę kogoś w okolicy kto zrobi za opłatą.

    Ja mam niby Lite-on'a lecz inny całkiem model ale spróbuje.
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  21. vatrasmac

    vatrasmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Okej, sorki ale nie ogarnąłem jeszcze całego forum.
     
Wczytywanie...

Poleć forum