1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie dysku 500GB Samsung na dysk 250GB do konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Detroi, Marzec 21, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Detroi

    Detroi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam was.

    Mam używany dysk i czytałem trochę poradnik, tylko że tam był napęd przerabiany z oprogramowaniem 120GB o ile dobrze sobie przypominam. Potrzebuję (dokładnie nie wiem jak to się nazywa) ?soft? do dysku, który będzie czytała konsolka z 250GB. Gdzie to mogę znaleźć?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Z tego co wiem, to do konsoli możesz przerobić jedynie dyski WD z serii Scorpio. Chyba że masz RGH to wtedy możesz podłączyć obojętnie jaki.
     
  4. Detroi

    Detroi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie jest tak, że można wgrać oprogramowanie do dysku "1"z dysku "2", by ten "1" był wykrywany rzekomo jako "2"?
    Sorki, że taki przykład. ;)
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  6. michal833

    michal833 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2012
    Posty:
    55
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Możesz podpiąc ten dysk ale bedzie widzialny jako 16 gb pendrive. Możesz go sformatować odpowiednim programem i bedziesz mial iles... takich ,,pendrejwow''
     
  7. Detroi

    Detroi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poczytałem i faktycznie koledzy mają rację. Dysk podłączałem już pod USB i to prawda, że zrobił mi się pendrive 16GB xP użytkuję już to od jakiegoś czasu. No trudno, ale nie mam zamiaru inwestować, najwyżej napęd się szybko sypnie. Dzięki.
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Napęd ma dosyć długo żywotność 3-4 lata także szybko się nie sypnie. :)
     
  9. Detroi

    Detroi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsolka z 2006 roku. ;D
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to sprzedaj ją dopóki nie ma z nią problemów :D
     
  11. Detroi

    Detroi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I tak to jest konsolka do testów. 370zł za konsole z 2 padami, kablami HD component i euro + obudowa do dysku, to nie dużo. ;))
     
  12. Pawel29

    Pawel29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kup cos nowszego z rgh i wykorzystasz ten dysk na 100% mam falcona z hdmi sama konsola nigdy nie miala roda uszodzone ma jedno usb 2 sa ok sprzedam za 400zl same przerobienie kosztowalo kolo 200zl
     
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Wszystko wyjasnione. Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum