1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie falcon, jaka przerobka? Wykonac udpate? Oraz masa innych pytan

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szpryniu, Czerwiec 16, 2010.

  1. szpryniu

    szpryniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Wczoraj kupilem na allegro xbox'a z data produkcji 2008-08-28. Z tego co narazie wyczytalem napedy stosowane w konsolach do wrzesnia 2009 da sie przerobic bez zadnych chipow. Konsola najprawdopodobniej jutro dojdzie, wiec dopiero jutro bede w stanie podac jaki ma naped.

    1. Skoro konsola nie jest przerobiona to chodzi mi po glowie mysl: czy przed zmiana firmware napedu podlaczyc konsole do internetu, pobrac wszystkie aktualizacje i dopiero wtedy zajac sie przerobka? Czy najnowszy soft nie utrudni mi potem zadania?

    2. Jakie sa przerobki? Poki co dowiedzialem sie o ixtreme 1.6 i ixtreme LT, ale czytalem rowniez o JTAG czy XBR. Co daja Jtag oraz XBR i czy da sie je wrzucic bez lutowania?

    3. Gdzies na allegro widzialem konsole z jakims "super" softem, ze gry chodzily z dysku bez potrzeby weryfikacji plyty ! Czy to prawda? Jezeli tak, to jak tego dokonac?

    4. Dysk twady... Znalazlem how to na zrobienie dysku twardego, ale bylo ono dosc stare i kompatybilny byl jedynie dysk WD scorpio BEVS 120GB. Czy to sie zmienilo? Ewentualnie czy moge kupic dysk WD 160GB z tej serii i korzystac z niego w konsoli? Przezylbym nawet, gdyby byl wykrywany jako 120GB, ale chce miec pewnosc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1. Mozesz pobrac aktualizacje wczesniej ALE czytaj nizej
    2. Ixtreme LT to przerobka napedu pozwalajaca grac w kopie gier na plycie i niby bezpiecznie przez Live. XBR to jest przerobka pamieci ktora umozliwia odpalanie gier bez plyty z dysku lub pena, uzywanie dodatkow, granie w gry Arcade, uzywanie dysku do 2TB itd. I trzeba lutowac.
    3. Ta przerobka to wlasnie xbr
    4. mozna przerobic WD seri: BEVS, BEKT, BEVT
     
  4. szpryniu

    szpryniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Nie rozumiem tego "ALE"
    2. Bardzo trudna jest ta instalacja xbr? Narazie znalazlem jedno how to na YT, ale bylo strasznie ciemne i nic nie widac.
    4. Ale da rade uruchomic np 160GB?
     
  5. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    Look 2 TB

    Tak da rade ;)
     
  6. szpryniu

    szpryniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Czyli rozumiem, ze najnowszy soft na 100% nie bedzie sprawial problemow po przerobce napedu?
    4. No dobra, przy XBR da rade 2TB. A bez XBR? 160GB czytane jako 120GB czy poprostu 160GB?
     
  7. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    Nie jestem do konca pewien , ale chyba 120 ;)

    @Dexter , popraw mnie , jak się myle ;)
     
  8. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    1. Jak sie podlaczysz do neta to stracisz mozliwosc instalacji XBR.
    2. Jedna za najtrudniejszych modyfikacji. Lutowanko, trzeba zrobic samoróbke kabla LPT. Duzo zabawy, ale mozesz oddac w rece np. DEXTERA :p 100 zł za homebrew to chyba nie duzo :p
     
  9. szpryniu

    szpryniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jezeli kosztuje to 100zl to chyba jednak zrezygnuje.
    Tak na 100%: po update nie bedzie ZADNYCH problemow z przerobka?? Mam na mysli ixtreme 1.6/LT.

    Pytanie z troche innej beczki:
    Posiadam amplituner, ktory ma wejscie i wyjscie hdmi. Czy xbox 360 przesyla dzwiek 5.1 przez hdmi? 2 kable hdmi na allegro wyniosa mnie lacznie z przesylka niecale 20zl. Sam kabel optyczny kosztuje wiecej.
     
  10. szpryniu

    szpryniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Coz... okazuje sie, ze mam naped Lite-on dg-16d2s . Co proponujecie z tym zrobic? Dash jest dosc stary(jeszcze ten z zakladkami). Z tego co wiem, to samemu napedu nie przerobie, bo potrzebuje jakis dziwnych urzadzonek. Jezeli sie myle to poprawcie mnie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum