1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przerobienie gry problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bidzi, Wrzesień 23, 2013.

  1. Bidzi

    Bidzi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczytałem się już chyba wszystkiego i albo nie znalazłem albo nie rozumiem... Posiadam na dysku gre (obraz iso i plik dvd ) do ktorej odpalenia potrzebne jest LT 3.0 Ja posiadam rgh i chcialem przerobic to na xex... no i mam problem poniewasz zadne z programow polecanych nie pomagaja mi. Ex iso tworzy tylko pusty folder.. Image browser wogule nie otwiera pliku... Czy da sie to przerobić ?Pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pawlak57

    Pawlak57 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj programu Xbox Backup Creator. Po odpaleniu programu wejdź w zakładkę Image Tools a potem Image Browser. Następnie z zakładni file wybierz plik .iso. Program przerobi go na .xex.
     
  4. DaJkamieniA

    DaJkamieniA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kamionka
    Przerób na GOD programem iso2god
    Poradnik: 1. Ściągamy i instalujemy program ISO2GOD dostępny TUTAJ

    2. Po uruchomieniu programu naszym oczom ukaże się okno programu.



    3. Na początek zajmiemy się konfiguracja. Klikamy 1. Settings



    Klikamy 2. Browse i wybieramy katalog w którym będą przechowywane gry w formacie GOD. Jeżeli konsola jest podłączona do sieci lokalnej włączamy obsługę FTP 3. Enable. Wpisujemy adres IP konsoli, nazwa użytkownika, hasło i port pozostaje bez zmian. Aby poznać adres IP wystarczy odpalić Freestyle Dash i kliknąć prawą gałkę. Adres IP pojawi się w lewym dolnym rogu ekranu. Resztę opcji ustawiamy jak na załączonym obrazku. Na koniec potwierdzamy nasze ustawienia klikając 4. Save Changes.

    Czas na dodanie obrazu ISO. Klikamy 5. Add ISO


    Klikamy 6. Browse i wybieramy obraz gry który wcześniej zrobiliśmy ze swojej oryginalnej płyty. Po chwili program wykryje co to za gra i uzupełni informacje w zakładce Title Detail. Dodajemy obraz klikajac 7. Add ISO


    W oknie programu pojawią się informacje o grze którą właśnie dodaliśmy. Pozostaje nam kliknąć 8. Convert i poczekać kilkanaście minut na przerobienie obrazu ISO na format GOD.

    W przypadku skorzystania z opcji FTP po przerobieniu obrazu zostanie on automatycznie wysłany do naszej konsoli. Trwa to kolejne kilkanaście minut po czym możemy już grać w naszą grę.

    eżeli konsola nie jest podłączona do sieci lokalnej pozostaje nam skopiować przerobioną grę znajdującą się w katalogu który ustawiliśmy w punkcie 2 na dysk wewnętrzny konsoli (Hdd1:\Content\0000000000000000\) przy użyciu pendrivea lub dysku zewnętrznego.
     
    1 osoba to lubi.
  5. Bidzi

    Bidzi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak biore image browser to wyskakuje bląd unable to determine xbox disk type po kliknieciu ok i wybraniu obrazu wyskakuje ze system nie moze odnaleźc określonej sciezki... Da sie cos z tym zrobić ?
     
  6. DaJkamieniA

    DaJkamieniA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kamionka
    Da się, weź moim sposobem!
     
  7. kali2114

    kali2114 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak mam taki problem, a chce wyciągnąć content to co mam zrobić?
     
  8. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    exiso-GUI.exe
    albo
    Xbox Image Browser.exe
     
  9. kali2114

    kali2114 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak biore image browser to wyskakuje bląd unable to determine xbox disk type
     
  10. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    to w takim razie stawiam na uszkodzone ISO
     
  11. kali2114

    kali2114 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    czy jest to obraz gry z Xbox 360 ? Czy Original Xbox ?

    Czy Image Browser odpalasz jako ADMIN? Sprawdź czy obraz ma atrybutu READ ONLY.
     
  13. kali2114

    kali2114 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na iso2god jest could not locate default.xex or default.xbe wczesniej pomyliłem plyty ^^
     
  14. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    napisz jaki tytuł gry - czy to jest gra pod X360 ?
     
  15. jojo46

    jojo46 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nir jestem specem ale skoro ma lt 3.0 to czemu przerabia na xex? Skoro trzeba to wypalic. Pytanko czy ma rgh
     
  16. kali2114

    kali2114 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chodzi o skyrima, sciagnalem z torrentów obrazy plyt, pierwsza plytka w xbox browser idzie, przy drugiej wyzej wspomniany problem.
    tak mam rgh dlatego chce to wrzucic na dysk :>
     
  17. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    przepuść ten drugi dysk prez ABGX i wrzuć kompletny screenshot.
     
Wczytywanie...

Poleć forum