1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie konsoli bez klucza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Czachaaa, Grudzień 1, 2012.

  1. Czachaaa

    Czachaaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam do was pytanie. Posiadam konsolę z napędem LiteOn i prawdopodobnie iXtreme 1.51 (nie pamiętam dokładnie bo konsolę kupiłem kupę czasu temu). Podłączyłem ją do live i zaktualizowałem przez co straciłem przeróbkę. Niestety nie posiadam klucza napędu. Co muszę zrobić aby ją przerobić? Dzięki i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 19acid88

    19acid88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Nie musisz mieć, są 2 sposoby:
    1 - serwis
    2 - jeżeli czujesz się na siłach to samemu, tutoriale tutaj są. Potrzebujesz urządzonka z igłą probującą. Na allegro ok 50zł lub pare zł jeżeli sam sobie zrobisz ;)
     
  4. Czachaaa

    Czachaaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie zrobił bym sam :) Jeżeli dobrze kojarzę to chodzi ci o Probe v3 i nim wyciągnąć klucz, tak? A potem już normalnie przerabiać w jungleflasher? To że przeróbka została zdjęta przez aktualizację nie ma nic na rzeczy? Dzięki!
     
  5. 19acid88

    19acid88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Nie, to tak jakbyś kupił nową konsolę z nieprzerobionym napędem. Ja kupiłem samoróbke na allegro i chodzi ;)
     
  6. Czachaaa

    Czachaaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki wielkie! Pozdrawiam :)
     
  7. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli masz napęd Liteon, TU masz sposób na wyciągniecie klucza, a TU "schemat" sprzętu.
     
  8. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    607
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    jesli masz iXtreme 1.51 to nie potrzebujesz dodatkowego sprzetu jak sugeruja poprzednicy. skorzystaj z funkcji "dummy from ixtreme" w jf.
     
  9. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tylko, że kolega pisze, że pozbył się iXtreme aktualizując konsolę ;)
     
  10. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    607
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Niedoczytanie moje...zwracam honor ;)
     
  11. Czachaaa

    Czachaaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim. Jeszcze jedno pytanie. Probe z którego schematu mam zrobić?

    [​IMG]

    CZY

    [​IMG]
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Obojętnie, oba schematy są takie same.
     
  13. Czachaaa

    Czachaaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ten drugi, prosty i skuteczny. Dioda niepotrzebna.
     
  15. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Przerobienie konsoli bez klucza

    Pamiętaj żeby potencjały wyrównać .


    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum