1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie konsoli Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skorek18, Listopad 2, 2014.

  1. skorek18

    skorek18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Radom
    Witam.

    Chcę przerobić swoją konsolę xbox 360. Jest to konsola z 2008 roku. Dostałem ją os znajomego. Z informacji które mogę udzielić jest to konsola PHAT z płytą FALCON. Nie posiada ona dysku twardego. Proszę o informację czy i gdzie można ją przerobić (adresy www) oraz czy opłacalna jest w niej przeróbka RGH??

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krychanr8i10

    krychanr8i10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Piszczac, Poland
  4. skorek18

    skorek18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Radom
    Jakiego Dextera. Ja chcę wiedzieć czy jest sens przerabiać i gdzie to zrobić adres www czy coś takiego. Pozdrawiam
     
  5. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Opłacalna, opłacalna, choć model trochę pechowy. Czy dobrze rozumiem kolego ze nie chcesz nigdzie wysyłać konsoli tylko podjechać i na miejscu żeby ktoś ci ja przerobił czy po prostu sam chcesz sobie przerobić?
     
  6. budman9

    budman9 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dlaczego jest to pechowy model?
     
  7. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Niby rocznik 2008 nie jest taki pechowy ale ogólnie jest płytą przed Jasperem i niestety cierpi na RRODa choć jest to obiegowa opinia na temat tej płyty, zdania są podzielone na ten temat.
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Falcony tak mają że albo działają bez problemu albo padają.
    Jeśli ten model był używany i nie padł do dziś to powinien już działać bez problemów
     
  9. budman9

    budman9 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I to tylko chodzi o to, że na Falcon może wystąpić szybciej RROD? Też coś czytam, że RGH na Falconie sprawuje się gorzej niż na np: Jasperze? Jaki powinien być czas bootowania dla Falcona?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma konkretnego c zasu. Ma się włączyć i działać. Czas od 30s-120s
     
  11. budman9

    budman9 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak mój Falcon włącza się po 5min to instalacja do poprawy czy po prostu tak ma i już?
     
  12. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Można kombinować ale czy czasy uzyskasz krótsze niż obecne tego nie zagwarantuje nikt może być że ten typ tak ma :p

    Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
     
  13. skorek18

    skorek18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Radom
    Tak więc jak panowie wysyłać i coś z nią robić czy szkoda zachodu że się popsuje i używki gry kupować?? A może samo to LT 3.0 wgrać w napęd?? Chyba że wyślę do serwisu gdzie dają 6 miechów gwarancji na RGH?? tylko jakieś konkretne adresy www, gdzie robią autoryzowane gwarancją przeróbki. Sam wolę się nie dotykać bo jeszcze zepsuję.
     
  14. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Ja bym przerobil na RGH, co do tego gdzie to masz odpowiedni dział na forum, ze swojej strony mogę ci polecić użytkownika opeael2, przerabialem u niego 3 czy 4 xboxy i wszystko w porządku, miły kontakt i bardzo pomocny użytkownik.
     
    1 osoba to lubi.
  15. budman9

    budman9 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To, że masz 6 miesięcy gwarancji na RGH to nie obejmuje RROD czy innych błędów hardwarowych tylko samą instalację.
     
  16. skorek18

    skorek18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Radom
    Tylko teraz pytanie czy do starej konsoli opłaca się montować RGH do tego dokupić trzeba dysk itp. czy może samo lt 3.0?? Wedy płytka 10 zł kosztuje a dalej wiadomo. Czy może zostawić nie przerobioną i używki kupować w cenie około 50 zł. Co radzicie?? I pytanie czy w razie W jest sens RROD naprawiać heh...
     
  17. budman9

    budman9 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja bym potestował kilka dni konsolę, zobaczył czy np: po godzinie gry wiatraki nie szaleją i jak wszystko by było dobrze to bym oddał do przeróbki, nie jest to jakiś wielki koszt. Naprawa RROD jest możliwa i przy dobrze wykonanym reballingu konsola odzyska życie i trochę giercowania przeżyje ale to koszt większy od przeróbki.
     
  18. skorek18

    skorek18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Radom
    Ok ale czy ma sens robienie RGH jak nie mam dysku twardego i czy w Falconie v2 nie będzie tak ze zainstalowanie RGH spowoduje błąd RROD?? Może lepiej samo LT 3.0 zrobić za około 50 dyszek i z głowy skoro i tak dysku nie mam?? albo kupić obudowę do dysku bo kilka w domu mam i zwykły dysk przerobić pod konsole?? A jeśli już coś to dajcie namiar na kogoś kto zrobi to naprawdę odpowiednio bo to już nawet nie kwestia ceny tylko zaufania innych forumowiczów do tej osoby.
    Pozdrawiam.
     
  19. budman9

    budman9 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to już kolego sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy Ci się opłaca. Jeden będzie wolał RGH, inny będzie wolał grać na Live więc zrobi LT a jeszcze inny zrobi dualnand. Ja ostatnio przerobiłem swojego Falcona i jak na razie działa także nie jest źle a dysk mam zwykły na przejściówce Sata - USB.
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Jesli masz w domu dyski to kupujesz za 15 zl obudowe i śmigasz....

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  21. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Dokładnie i przerabiasz u kolegi z postu wyżej, jego nie trzeba reklamować, sam nick mówi za siebie ;)
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum