1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie konsoli z roku 2008

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez L3s1ek, Luty 1, 2011.

  1. L3s1ek

    L3s1ek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam , mam pytanko ,

    jak domowym sposobem przerobić napęd Benq oraz Samsung

    Czytałem coś o Lutowaniu R708 i 707 ale nic nie rozumiem ,


    Mógł by mi ktoś pomoc co jest potrzebne do tej operacji ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Przede wszytskim umiejtnosc czytania ze zrozumieniem i wyszukiwania informacji w internecie. Do tego przydalby sie jeszcze komp z SATA i torx.
     
  4. PuMFeEK

    PuMFeEK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeśli nigdy nie miałeś styczności z żadnym lutowanie, rozkręcaniem, bawieniem się kablami to nie radze robić tego samemu, pogorszysz tylko sprawę ;)
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak.......
    lepiej oddaj komus bo ja miałem juz mnostwo napedów po domowych sposobach przeróbki, gdzie albo ktos pomylil punkty albo dotknał czegoś czego nie powinien.......
    a jak uwalisz napęd to konsola na podstawke pod doniczk tylko.....

    pozdrawiam i jak coś to zapraszam

    poza tym twoich napędow sie nie lutuje ...........
     
  6. L3s1ek

    L3s1ek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dodam tak , kopma z Sata mam , Torx tez mam :) Unlock kita mam ,
    konsole juz rozkrecalem kilka razy , zeby przeczyscic albo cos zrobic ,

    mogl by ktos pomoc co i jak ? interesuje mnie tylko jak to zrobic :p
    Czytac ze zrozumieniem umiem lecz gorzej z wyszukiwaniem informacji :)
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    poszukaj na spryciarze.pl
     
  9. hools35

    hools35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ooo jak to twoje 1 podejście do przeróbki to szkoda konsoli
     
  10. L3s1ek

    L3s1ek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0


    Od czegoś musze zacząc
     
  11. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    No wiadomo że najlepiej od własnej konsoli, ale tylko wtedy jak nie boisz się ryzyka. Najważniejsze to wyciągnąć dobry klucz z napędu.
    Jak coś to odezwij się na GG to podeślę Ci co i jak z tymi napędami. Tobie zostanie przeczytać, zrozumieć i zrobić.
     
  12. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    A mozna wyciagnac zly klucz?
     
  13. L3s1ek

    L3s1ek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam kolejne pytanie , moja konsola była przerobiona juz wczesniej nie wiem jaki firmware ani co;)
    oraz nie posiadam starego kodu napedu , czy jest mozliwosc go odzyskania ?
     
  14. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Kiedyś na forum z tego co pamiętam było podane kilka kluczy jako błędnych. Mi niestety nie udało się takiego keya uzyskać :) wszystkie były dobre. Dodatkowo jak jest coś nie tak z wyjętym softem to jungle nie chce takowego przyjąć mimo iż wygląda na dobry.

    Tak da sie. Mniej lub bardziej problematycznie. Zależy jaki firmware był wgrany.
     
Wczytywanie...

Poleć forum