1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie konsoli

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez xxtrakerxx, Grudzień 4, 2013.

  1. xxtrakerxx

    xxtrakerxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam ma parę pytań
    1)czy jak kupie Sobie obojętnie jaki dysk zewnętrzny to normalnie będę mógł instalować z dysku jak i zapisywać stan gry na dysk ?
    2)czyli na tym Lt3.0 pójdą wszystkie tytuły
    3)najlepsza do tego jest wersja slim ?
    4)jeśli będę chciał instalować z dysku to ten ktoś co się Tym zajmuje musi mi coś w płytę wlutować tak ?
    5)jak jest z awaryjnością slima po modyfikacji
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1) Jeżeli miałbyś RGH to tak. Normalnie możesz tylko określone dyski: http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...hdd-od-pc-tak-chodzi-pod-xboxem-360-a-170797/
    2) Przy prawidłowym wypaleniu powinny "pójść".
    3) Najlepiej kupić slima bo jest mało awaryjny.
    4) Chodzi ci o RGH? Czy o instalowanie gier na dysku z płyt? Jeżeli chodzi o RGH, to jest kompletnie inna przeróbka niż LT, musisz znaleźć kogoś kto wykona ci taką usługę. Dzięki niej możesz wgrywać gry na dysk, nie musisz nic wypalać itd.
     
  4. xxtrakerxx

    xxtrakerxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ok to mam pytanie czyli jakbym chciał bezpośrednio z dysku to RGH rozumiem że nie sprawi kłopotów chodzi mi o diodę śmierci ? i na Tym tytuły pójdą każde ?
    2)jeśli LT 3.0 to do nagrywania wystarczy mi zwykły napęd w laptopie ? z tego co wiem nie obsługuje 2stronnych płyt ani tych powyżej 4.7 gb
     
  5. xxtrakerxx

    xxtrakerxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    aa i mam rozumieć że jeśli ktoś wykona mi RGH to również wykona operację z dyskiem ?
    2) czy mogę mieć przenośny dysk na usb
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    RGH daje mega możliwość zaś LT+3.0 obecnie bez ihasa/kompatybilnej z payload tools nagrywarki jest uciążliwe ( w Twoim wypadku awykonalne skoro nie masz odpowiedniej nagrywarki) .

    Rób RGH będziesz zadowolony chyba że chcesz xbl.

    Edytuj posty.
    1.Tak
    2. Tak
     
  7. xxtrakerxx

    xxtrakerxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Myślę, że ta konsola z linku będzie się nadawała, lecz lepiej kupić Trinity (modele SLIM produkowane do 08.2011), gdyż do RGH wydaje się być lepsza - szybciej bootuje i tańszy koszt przeróbki. Najlepiej rozejrzeć się w dziale giełda lub allegro, możesz za nieduże pieniądze kupić dobry zestaw.
    Co do dysku usb. Mając RGH nie musisz korzystać z poradnika. Wystarczy dowolny dysk zewnętrzny do 2TB pojemności sformatowany pod fat32. Podpinasz i masz.
     
  9. xxtrakerxx

    xxtrakerxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kurcze dziękuję za pomoc ale ja wolę kupić nówkę i przerobić więc sam nie wiem najlepiej chyba będzie jak zadzwonię bezpośrednio do tej osoby co się zna i ona mi powie raczej czy się da czy nie ?
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeszcze jest jedno rozwiązanie. Jeżeli chcesz nówkę, to możesz kupić nową przerobioną.
    Tutaj masz linka do przykładowych aukcji. Kolega z forum, także nie kupujesz w ciemno.
    Cena podobna do tamtej z mixelectronics a od razu masz przerobioną, podstawowe rzeczy wgrane itp.
    XBOX 360 SLIM + RGH + 250GB + 24H wysyłka +GW 24M (3744852731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - SLIM 250 GB RGH
    NOWY XBOX 360 SLIM + RGH + 500GB + KURIER BIELSKO (3760852027) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - SLIM 500 GB RGH
     
  11. xxtrakerxx

    xxtrakerxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ej kolego dzięki świetna propozycja kolejne pytanie :) jak połączyć się z dyskiem xboxa ? tzn przez jakiś kabel czy na jakiej to zaasiadzie ?
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. xxtrakerxx

    xxtrakerxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ok wielkie dzięki :) jutro góra po jutrze kupię u niego 1tb wersję tylko kurcze jest problem nie mam konta na allegro ciekawe czy się zgodzi na wysyłkę za pobraniem :) jak coś to będę Ci pisał na Pw wielkie dzięki za pomoc
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przy braku konta na allegro preferuję wpłatę na konto firmowe, lub payu.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum