1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie napędu liteon na lt+

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez walser111, Listopad 25, 2010.

  1. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam
    Chciałbym sam przerobić sobie liteona na lt+. Wcześniej został wgrany ixtreme 1,6 bodajże (jakiś koleś mi go wgrywał) nie dał mi klucza napędu. Jak go przerobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RoboT

    RoboT Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    najpierw sprawdz jaka wersje liteona masz. pozniej znajdz opis odnosnie twojego modelu, jest tego mase na sieci, forum, youtube i zastosuj sie do wskazowek. Oczywiscie musisz miec odpowiedni sprzet jak np kontroler SATA VIA, troche wiedzy komputerowej i zdolnosci manualnych.
     
  5. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A da się jakoś sprawdzić jaki mam ixtreme w napędzie? jak sprawdzić model napędu ?
     
  6. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    napewno nie mam ixtreme lt 1.1 tylko któreś z tych wcześniejszych
     
  7. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    Jeśli niemasz LT to klucz wyciągniesz poprzez opcje w JF "dummy from ixtreme" :)
     
  8. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    walser111: podepnij napęd pod pc, włącz jf i spróbuj odczytać klucz mtk flash za pomocą get key from ixtreme.
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    TAK WYCIAGNIESZ KLUCZ PRZEZ DUMMY

    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungleflasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme by wydostać klucz
     
  10. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale jak podpinam do kompra to niewiiem który to port;/ bo mi tego napędu tak jakby nie znajduje. nie widzi go ani w moj komputer ani nic
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Zainstalowałeś PORTIO 32 ?
    zasilanie wez z konsoli , podłącz i ją uruchom, wtedy szukaj W jungle napędu.
     
  12. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W biosie może być go nie widać, popruj zmienić porty pod widowsem w zakładce MTK Flash, oczywiśćie najlepiej w tacką do polowy zamkniętą. A jaki w ogóle masz kontroler sata?
     
  13. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mój napęd to Liteon DG-16D2S. Nie nie mam PORTIO 32 a co to jest? i jakiego ściągnąć jungle flasher pod windows 7 64 bit?
     
  14. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jak nie zainstalujesz portio nie przerobisz konsoli ot co.
     
  15. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  16. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    każdy liteon ma oznaczenie DG-16D2S ,ważny jest kolejny nr. on określa rodzaj napędu(liteona) jaki jest w konsoli.
     
  17. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tylko jakie to portio 32 pod windows 64 bitowy?
     
  18. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
  19. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    info z napeu : Ms part no : X800474-008
    PLDS part no 3B41216031
    Manufactured July,2008
    HW ver A0A1
    FW ver 74850C
     
  20. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    masz liteona 74850C więc szukasz pliczku lt+ dla takiego numeru.

    /w paczce w firmware liteon jest plik LTPlus-748.bin
     
  21. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a co to ten kontroler sata? bo ja mam w kompie kable sata? moze mi ktos dac link do tego portio32 dla win 7 64 bit?
     
Wczytywanie...

Poleć forum