1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przerobienie napędu na laptopie i kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bartek049, Listopad 3, 2010.

  1. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam konsolę przerabiałem ponad rok temu. Klocka dałem do gościa żeby mi przerobił bez utraty gwarancji więc odkleił plomby zczytał klucz i przeniósł do nowego napędu. Przez ten rok praktycznie grałem bez najmniejszego kłopotu lecz chcę zagrać online i chce uaktualnić bios w dvd. Jeśli ktoś by mógł napisać jak najprościej przerobić napęd liteon DG-16D2S najmniejszym kosztem to bym był niezmiernie wdzięczny, tylko kłopot może być w tym że posiadam tylko laptopa i pytanie czy da się na laptopie przerobić ten napęd??? Jeśli nie to trudno będę musiał załatwić PC na czas przeróbki.

    Drugie pytanie:

    Czy jeśli mam do konsoli wgrany ten dashboard http://xboxforum.pl/aktualnosci-f9/dashboard-update-2-0-12611-avatar-70934.html i podłączę konsole do sieci to dostane za niego bana??

    Za odpowiedz wielkie dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    co do laptopa to da sie ale zabawy duzo. zalatw sobie na ta godzinke normalnego pc i bedzie bez problemu.

    I co do bana to wiemy ze fw jest wykrywalne wiec ban murowany. zreszta najblizsze dni pokarza.
     
  4. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mógł byś zapodać jakiś tutorial żeby przerobić mój napęd??
     
  5. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Lepiej przerób na zwykklym PC,na laptu za duzo zabawy.
    Ja mam LT wlasnie siedze na XBL i nie mam bana.
     
  6. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @up ale masz flagę i lipa :p będzie fala i znikasz ^^
     
  7. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Panowie możecie mi napisać jak można przerobić ten napęd liteon DG-16D2S FW 74850C ???? bo czytam i czytam i mam mętlik w głowie bo nieraz opisują że trzeba lutować nieraz że nie trzeba proszę o pomoc.
     
  8. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak masz iXtreme 1.6 i starszy to sobie zdumpujesz klucz w JF bez żadnych cięć i spearów :)
     
  9. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    W laptopie jest to wykonalne, jeśli masz złącze ESATA, gdzie większość laptopów, tak od 1-1,5, a praktycznie wszystkie nowe mają. Wtedy sprawa wygląda praktycznie jak na stacjonarce, tylko potrzebujesz kabelek ESATA-SATA i po problemie :)
     
  10. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    niestety wiem,ale nie bede mogl narzekac bo nie kupowalem gier,ale kilka fajnych gier tez kupilem :)
    Co do dasha - nie zbanuja sam tak sie podlaczylem
     
  11. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Panowie proszę o jakąś najprostszą instrukcje żeby przerobić ten napęd. Poszukałem ten http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html opis ale tutaj trzeba lutować w najgorszym wypadku kupię rs232 i zacznę lutować ale wolał bym najpierw poszukać czegoś prostszego. Proszę o odpowiedź na moje pytanie.

    Temat można uznać za zakończony ponieważ pomógł mi kolega @TradeMark w aktualizacji napędu któremu należą się szczere podziękowania. Pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum