1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie x-a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mareh, Lipiec 5, 2010.

  1. Mareh

    Mareh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Otóż postepowałem według tej instrukcji

    2. Flashowanie hitachi:
    a) intalujesz portIO ktory jest z jungle flasher (jesli nie zrobiles tego wczesniej)
    b) podlaczasz naped do pc kablem sata, zasilanie bierzesz z konsoli
    c) wlaczasz konsole, uruchamiasz jungle flasher, przechodzisz do zakladki Hitachi GDR3120
    d) wybierasz port sata do ktorego masz podlaczony naped, wybierasz Use Port IO oraz wersje napedu w Drive Version
    e) klikasz na send mode b
    e1) jesli masz 0079 klikasz na open, wkladasz UnlockCD, klikasz close i 79 unlock (jak inny to pomijasz ten punkt)
    f) teraz we flashing options wybierasz Flash iXtreme i klikasz Flash Hacked f/w (program zapyta gdzie zapisac odczytane fw, zrobi
    firmware i wgra je do napedu. W razie wyskakujacych okienek dajesz yes)
    g) po zapisie uruchom ponownie konsole

    i mi wyskoczyło

    Drive is Stock, rev 0047
    Auto-

    tzn. ze naped juz jest sflashowany?

    a i mam tekkena na x-a i mi nie działa ;/ ( pirata) jaki on ma wave? i czy konsola jest juz przerobiona czy nie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    tekken ma wave 4 z tego co wiem a na reszcie sie nie znam
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak jest stock to znaczy ze nieprzerobiony.
     
  5. Siwy96

    Siwy96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Ja bym na własną rękę nie przerabiał.

    Zapytaj kogoś kto się zajmuje tym na co dzień. ;)
     
  6. armani

    armani Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kolega Dexter raczej sie na tym zna wiec pewnie mas znieprzerobiona jeszcze
     
  7. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Jak ci pisze "stock" to na bank masz oryginalny fw w tym napędzie. Jak chcesz przerobić to pobierz odpowiednie iXtreme do tego napędu i wgrywaj. No chyba że nie chcesz przerabiać :)
     
  8. Niemusz

    Niemusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jesli sie nie znasz na przerobce to zaplac 50 zl za przerobke :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum