1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przerobienie xboxa 360 slim 250 gb?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez zelka43, Sierpień 17, 2011.

  1. zelka43

    zelka43 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam .Jak przerobić xboxa 360 slim 250gb czy da sie przerobic i jak to zrobic moglby mi ktos podac dokladna instrukcje krok po kroku?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Już wiem, że sam na pewno nie przerobisz. Dlaczego? bo, żeby zrobić coś samemu potrzeba trochę chęci, inicjatywy, samemu poszukać informacji i zadać ewentualne pytania, kiedy stanie się w miejscu, albo coś nie będzie działało. W dziale firmware napędów masz wszystko napisane.
     
  4. chaos220

    chaos220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    zobacz najpierw jaka masz na nim date i naped jak nie bardzo umiesz poleca oddac specjalista flashowanie 0225 i 401 nie jest za proste
     
  6. Rurek7

    Rurek7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Flashowanie jest proste o ile przeczytasz dokładnie poradnik. Polecam ten z jungleflashera. Jest on zdecydowanie najlepszy, ale w angielskiej wersji językowej.
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak bedzie mial naped 0225 401 to tez?
     
  8. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    niezla cenna ale 15dni gwarancji to troszke malo wedlug mnie i nie lepiej dolozyc 100zl do slima do flasha?
     
  9. zelka43

    zelka43 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tylko ze ja mam konsole z 2011 roku i koles z serwisu mowil ze jedyny sposob to do lutowanie plyti drukowanej
    a na necie nie moge znalezc ani plytki ani instrukcji jak przylutowac
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Rozbierz ta konsole i zobacz jaki naped...jak 0225 lub 0401 to nie trzeba zadnej plytki

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  11. zelka43

    zelka43 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. zelka43

    zelka43 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odświeżam temat . Otworzyłem go i okazalo sie ze mam naped lite on 0401. Więc jak go przerobić ,i ile to będzie kosztować jak oddam do serwisu
     
  13. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    jaki masz chipset w napędzie?
     
  14. zelka43

    zelka43 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  15. rafx205

    rafx205 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To znaczy że musisz rozkręcić napęd i zczytać jakiś tam kod z chipsetu w napędzie: http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/zczytanie-flash-lite-0225-a-98425.html.

    A propo czy cięcie ścieżek , lutowanie i flashowanie adapterem jest konieczne nie można kupić gotowej płytki pcb do napędu i po prostu ją wkręcić i podpiąc zamiast oryginalnej widziałem to na jednym filmiku? I czy wogóle da się taką płytkę dostać w polsce?
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    koszt to okolo 150 zł.....plus odesłanie
     
Wczytywanie...

Poleć forum