1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobienie Xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Toldo, Lipiec 29, 2010.

  1. Toldo

    Toldo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Witam, tematów podobnych jest na pewno setki ale nie mogę się doszukać dokładnie odpowiedzi i z góry przepraszam. Wracając do tematu, chciałbym przerobić mojego Xbox-a i mam parę pytań:
    1. Jak wygląda sprawa z powrotem do oryginalności?
    2. Czy przy przerabianiu modyfikowane są jakieś inne podzespoły czy tylko napęd?
    3. Czy opłaca się kupić przerobiony napęd a oryginalny zostawić na przyszłość?
    4. Czy przeróbka zwiększa ryzyko jakiejś awarii?

    Mój sprzęt to Xbox Elite Jasper.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Wgranie po prostu oryginalnego Firmware. To jest tak samo jak byś robił flash :).
    2. TAK tylko napęd.!
    3. Musisz kupić czysty napęd z Xbox'a i ze starego odczytujesz DVD-KEY. Do nowego wgrywasz flash, a stary kładziesz na półkę.
    4. Jeżeli jest wykonana starannie to NIE.
     
  4. Toldo

    Toldo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Czytałem gdzieś że przy niektórych napędach nie wystarczy tylko zmiana oprogramowania ale trzeba też coś przylutować.
     
  5. Koksu92

    Koksu92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brzeg
  6. Kamil908

    Kamil908 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak da sie wrocic do orginalnosci
     
  7. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    nowe napedy trzeba lutowac by wyjac z nich klucz,a wiadomo ze zeby przerobic ixa musisz polaczyc klucz z ixtreme i dopiero wrzucic na naped
     
  8. DJMazi

    DJMazi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Jak sprawdzić wersje oprogramowania ??
     
  9. Toldo

    Toldo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Mam jeszcze pytanie w sprawie wersji iXtreme, czym się różnią i na co wpływają, i jaki jest najlepszy?
     
  10. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Najlepszy iXtreme to Lt 1.1 ponieważ odtwarza gry z wave 1,2,3,4,5,6 i wszystkie patchowane więc nie trzeba się w bawić w patchowanie tylko wystarczy wypalać gry odrazu na płytę. Przy innych iXtreme'ach np. 1.6 odtwarza on tylko wave 1,2,3 więc grę z wave 6 trzeba patchować do wave 3 żeby poszła.
     
  11. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    najlepszy to LT 1.2,niestety dostepny jak narazie tylko na benq,a rozni sie od starych ulepszeniami przed banem na live
     
  12. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Jak wyżej napisali najlepsze LT, ewentualnie możesz jeszcze 1.61NS ale to tylko jak nie grasz na live i nie zamierzasz.

    Co do napędu to możesz albo kupić nowy albo przerobić ten co masz.

    Konsole z datą produkcji wrzesień 2009 i późniejsze mają napędy liteon v3 (84850C/93450C) tylko przy nim trzeba ciąć ścieżki i lutować aby odczytać klucz napędu, pozostałe napędy przerabia się bezinwazyjnie.
     
  13. swisteek

    swisteek Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Derry,Ireland
    Wole Cię uprzedzic, że "awarie" załapiesz grając na online.
    Nie oto mu chodziło, ale niech wie.
     
  14. Toldo

    Toldo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Ja po przeróbce nie zamierzam grać online. Moja konsola 2009-09-01 czyli będzie trzeba lutować?
     
  15. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
  16. Toldo

    Toldo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    A bez otwierania nie da się tego sprawdzić? Bo jak będzie v3 to chyba nie przerobię.
     
  17. maciejet

    maciejet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możliwe , że tak bo to może być już V3 a tam trzeba lutować.Choć nie jest to reguła najlepiej po prostu rozebrać konsolę i zobaczyć co jest w środku.
     
  18. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    nie trzeba. wystarczy activate.iso
     
  19. Toldo

    Toldo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Chyba mam szczęście bo na moim napędzie pisze lipiec 2009 :D Nawet udało mi się bez zerwania plomby:)
     
  20. wojtas453

    wojtas453 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli to nie bedzie v3, dlatego bez lutowania sie obejdzie. Przerabiasz u kogos, czy sam probujesz?
    Jesli u kogos, to widze, ze ty okolice opola to daj znac gdzie bedziesz przerabial, bo ja niedaleko mieszkam :p
     
  21. SharpShooter

    SharpShooter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry za Off Top, ale jaka jest najnowsza przeróbka na chwile obecną ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum