1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobiona czy nie ?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kiwikk, Marzec 29, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Kupiłem konsole i postanowiłem ją przerobić. Zaniosłem sprzęt do fachowca, który uleprzył mi Xa. Zabrałem wiec sie za nagrywanie kopi. Pierwszą płytę (esperanza) nagraną bez problemu nie widzi mi X. Postanowiłem nagrać na innego rodzaju i nagrałem jeszcze 3 płyty (Emtec) z różnymi obrazami oczywiście wg turiali. Mój X nadal nie widzi żadnej płyty. Dodam jeszcze , że nagrywałem na 3 różnych nagrywarkach.

    -Czy na nieprzerobionym Xsie, X widzi jakoś kopie płyty i wyświetla jakąś informacje czy wogóle nie startuje taka płyta?

    -Od fachowca dostałem płytke z Keyem ale.... Jest tam log, który kończy sie jakoś dziwnie:
    Serial flash found with Status 0x72
    Sending Vendor Outro to port 0x01F0
    Manufacturer ID: 0xEF
    Device ID: 0x11
    Flash Name: Winbond/NEX(W25P20/NX25P20)
    Flash Size: 262144 bytes


    Getting Status from port 0x01F0
    SPi flash found with Status 0x72


    Sending Chip Erase to Port 0x01F0
    Writing target buffer to flash
    Writing Bank 0: ................
    Writing Bank 1: ................
    Writing Bank 2: ................
    Writing Bank 3: ................


    Flash Verification Test !
    Reading Bank 0: ................
    Reading Bank 1: ................
    Reading Bank 2: ................
    Reading Bank 3: ................
    Write Verify Failed !

    Czy to normalne przy prawidłowym Flashowaniu ?
    Czy mam nieprzerobionego Xa ? :mad:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Lipa. Źle zrobiony napęd.

    Tak wygląda poprawny log z Jungleflashera

    Sending Lite-On-Erase request to port 0xEC00

    ..............

    Drive returned Status 0x0

    ....

    Serial flash found with Status 0x72

    Sending Vendor Outro to port 0xEC00

    Manufacturer ID: 0xC2

    Device ID: 0x11

    Flash Name: MXIC(MX25L2005)

    Flash Size: 262144 bytes



    Sending Chip Erase to Port 0xEC00

    Writing target buffer to flash

    Writing Bank 0: ................

    Writing Bank 1: ................

    Writing Bank 2: ................

    Writing Bank 3: ................



    Flash Verification Test !

    Reading Bank 0: ................

    Reading Bank 1: ................

    Reading Bank 2: ................

    Reading Bank 3: ................

    Write verified OK !



    Sending Vendor Outro to port 0xEC00
     
  4. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ponawiam pytanie:
    -Czy na nieprzerobionym Xsie, X widzi jakoś kopie płyty i wyświetla jakąś informacje czy wogóle nie startuje taka płyta?
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Koleś musiał coś zwalić przy przeróbce, zobacz czy oryginały działają.
     
  6. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oryginały działają, a jak wkładam kopie to mieli i po chwili jest otwórz napęd.
     
  7. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    jak wsadza się kopie pokazuje komunikat w kilku językach żeby wsadzić prawidłową płyte X360 do napedu.Ewidentnie koleś źle to zrobił i nie ma co dalej na ten temat dyskutować.
     
  8. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    Zażądaj kasy albo niech ci zrobi żeby działało.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum