1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przerobiona, gra wypalona lecz nie działa ...?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez karol659, Styczeń 2, 2010.

  1. karol659

    karol659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.
    Posiadam konsole przerobiona no właśnie ale tu jest problem nie wiem czym.
    Już opisuje co wiem i na czym problem polega.
    Konsole zakupiłem przerobiona wraz z grami, pierwsze moje cd po prostu nagrałem i wypaliłem z prędkością 2,4 w img burn na nagrywarce oznaczona w menadżerze jako HL-DT-ST dvdram gsa -h42n na froncie jest LG , oczywiście cd sie paliły w połowie. Więc zaczołem czytać forum i zagłębiać się w forum lecz nie przyniosło to większego porzytku. Kolejnym krokiem do przodu było przetestowanie plików z grą w abgx360 - sprawdził pliki do końca bez żadnych błędów. Znowu wypalanie i dalej nie działa. Więc znowu szukam i natrafiłem na program 360WavesPatcher. Jednak nie wiedziałem jakiego mam ixtrema, miałem kilka gier np gta4 wraz z konsolą które działały bez zarzutu, więc wrzuciłem je w abgx i w opisie wyczytałem 2rd wave .... sprawdziłem nfs to samo, także w/w programem przerobiłem np ufc2009 w którym mi pokazało wave 3 na wave 2 i wypalam tym razem przy prędkości 1x-taką wybrałem w img burn, płytka sie wypaliła do końca ku mojemu zdziwieniu i na tym radości koniec. Wkładam i nie działa, w ogóle nie odpala.
    Cs ajkich używałem to omega albo emtec nie miałem okazji wypróbowac na verbatim ale wątpie że przyniesie jakiś skutek.

    Jakieś pomysły pytania ?
    Dzieki z góry za poświęcony czas i za pomoc.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    [TUTORIAL] Nagrywanie gier XBOX360 (ABGX360) - polish:Elite:board

    Tu masz wszystko w temacie , a poza tym szukaj bo pełno takich tematów na forum .....Nagrywaj na Emtec to dobre płyty i sam ich używam od dawna . I jeśli sprawdziłeś w abgx360 działającą grę i miała wave 2 to gry z innym ( wyższym ) wave musisz paczować do wave 2 .
     
  4. karol659

    karol659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chcę być nie miły ale "Wielkie dzięki !"
    no sroy .. przeczytałeś w ogóle mój post do końca ?
    co jest, w tym tutorialu i kilku innych których właśnie szukałem i czytałem zanim pomyślałem o forum, innego niż w tym co zrobiłem ? To co jest iopisane a nawet więcej zrobiłem i opisałem to powyżej, nie mniej jednak gry nie chodzą ....
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Więc błąd pewnie tkwi w nagrywaniu . Zmień może program na clonecd . Upewnij się przed nagrywaniem czy plik *.DVD znajduje się w tym samym miejscu co plik z grą ( np . w tym samym folderze ) po spaczowaniu programem 360wave patcher nie należy sprawdzać gry w abgx360 !!
     
  6. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Wypal płykę activate.iso. Następnie nagraj jakąś gra z wave4 lub wyższa (wave 3 i mniej czytają wszystkie przeróbki poza tymi koszmarnie starymi). Jeżeli dobrze jest nagrana płyta to na bank odpali przy pomocy activate.iso(też musi być git nagrany). Pozatym sprawdź jaki masz napęd. Jeżeli masz inny niż liteon i nie odpala ci wyżej niż wave3 dobrym pomysłem było by przerobienie na nowszy ixtreme. Jeżeli masz liteon to masz 1.6, wtedy nie zmieniaj na żadne non stealth firmwary, tylko zostań na tym i używaj płyty activate.iso.

    Podaj jeszcze jaką masz nagrywarkę bo być może jest dupnej jakości i nie nadaje się w żadnym stopniu na nagrywanie gier na xboxa.
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Właśnie w tym sęk że karol659 ma chyba właśnie taką "koszmarnie starą" przeróbkę gdyż musi paczować do wave 2 . Dobrym rozwiązaniem byłoby wgranie nowego ixtreme ale straci wszystkie paczowane gry . Gdyz się nie uruchomią na nowym IX .

    Co do nagrywarki to napisał w pierwszym poście jaką ma ....
     
  8. karol659

    karol659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Plik DVD znajduje sie w tym samym folderze.

    Tez wyczytałem i tez tak zrobiłem ... spaczowałem grę i nie sprawdzałem abgx tylko odrazu wypaliłem i własnie nie chodzi.

    ale jak sie nie mylę activate iso działa tylko na 1.6 i nowszym ? w takim razie w niczym mi ona nie pomoże.

    napęd sądzać po dacie produkcji to a był to 08-2007 to napęd to benq ...

    nie chciał bym wgyrwac nowego ixtreme bo jak kolega wspomniał starce gry ale też to dodatkowa kasa której nie chce mi się wydawać, chyba że mozna zrobic to samemu ale o tym nie wiem.
     
  9. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A iXtreme 1.6 Non Stealth nie otworzy przypadkiem gier z wave 2 i każdym innym „wave”? Taki wniosek można wyciągnąć z postów kilku użytkowników w temacie o nim.
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No to dziwna sprawa , że poprawnie wypalone i paczowane gry nie działają . Co activate.iso to zgadza się , że działa tylko na IX 1.6 .
     
  11. karol659

    karol659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no własnie ... liiipa
    próbowałem załapać kontakt do sprzedawacy od którego mam konsole bo i wkońcu mam gry które działają super i jego podpytać ale jakoś narazie nie mogę.....
    nie wiem co robić .. brać sie za wgrywanie firmware do napedu na 1.61 ?
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jak chcesz . Część gier może jest niepaczowana i uruchomi się na nowym ixtreme . resztę trzeba będzie nagrać od nowa
     
  13. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  14. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nagrywasz na płytkach w + czy - . to też ma znaczenie . mają być w +
     
  15. karol659

    karol659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak, są +, kurcze pcozekam może żeby jakoś skontaktować sie z tym gościem od gier co je mam, bo one chodzą bez problemów to on jakoś to jednak umie robić.

    zeby nie zakładać nowego tematu, jakoś mogę sflashować nape tylko pod windowsem ? mam na myśli żeby w dosie się nie bawić ?
     
  16. Senseipl

    Senseipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A masz w ogóle potrzebną aparaturę do tego?

    BTW- TO MUSZĄ BYĆ + ? Mam problem z nagrywanymi grami bo nie odczytuje na Verbatimach, ale kupiłem - ...
     
  17. karol659

    karol659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przeszukuję forum odnośnie faqu to flashowania napedu znalesc coś nie moge, z tego co koajrzę to tylko chipset nvidi potzeby gdzieś czytałem i o oczy mi sie obiło ... mógłbys pokazać mi faq do tego ? pierwszy wieczór tu jestem
     
  18. Senseipl

    Senseipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox 360 Connectivity Kit V3 Pro Potrzebujesz.
     
  19. karol659

    karol659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    Dla pewności dodaje, to zrzut z mojej nagranej gta4 która działa.
    Czyli jest ona spaczowana na wave 2 ?

    Czyli logika mi podsuwa ze każda inną spaczuje na to to powinno działać ?
     
  20. sniperx

    sniperx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ok. Tarnowa
    Tak ona ma Wave 2. A jaką grę chcesz nagrać?
     
  21. karol659

    karol659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    np ufc2009 albo nba 2010 gdy wypakuje sprawdzam abgx , w 360WavesPatcher informuje że mają one wave 3, więc normalnie wybieram żeby spaczował na wave2, trwa dosłownie chwile i tyle ... i taki plik nagrałem i nie działa ...

    [​IMG]


    Właśnie na nowo na świeżo wypakowałem UFC2009 i sprawdziłem, czyli mam tu wave 3 ?
    wystarczy teraz przerobić patcherem i powinno chodzić ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum