1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobione PS2.

Temat na forum 'Off-Topic' rozpoczęty przez Samuraiser, Czerwiec 30, 2014.

  1. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Witam. Ostatnio zakupilem sobie ps2 przerabiane chipem. Niestety narazie nie wiem jaki to chip;/. Chcialbym sie dowiedziec, czy przerobiona chipem konsola odczyta mi gry z innych regionow(NTSC, -"-J)?.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Jakiś czas temu się dowiadywałem to mówili mi że region nie ma znaczenia.
    Pobierasz, nagrywasz i grasz.
     
  4. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zawsze można przerobić grę na dany region programem PS2 VFIX 2005.
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nic nie przerabiaj, konsola sobie spokojnie poradzi z kazdym regionem jak masz chipa ;)

    Jaki masz model PS2 ?
     
  6. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1665
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Potwierdzam sam mam PS2 na chipie. I łykała gierki NTSC bez kłopotu :) wiem wiem.. jrpg I LOVE IT ! :D . To gorzej było z Xbox'em pierwszej generacji gdzie musiałeś wchodzić w apkę zmieniać region na NTSC i dopiero wtedy odpalić grę :).

    Polecam serię Yakuza - ta gra miażdży jaja na PS2. Najlepszy betem'up w jaki kiedykolwiek grałem. Być może na PS3 jest jakiś lepszy tytuł, lecz niestety już dawno nie jestem posiadaczem PS3 :)
     
  7. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Okej. Jest to slimek. Model poznam dopiero w piatek jak mi konsola dojdzie. W sumie wypale sobie na plytce marki tesco(groszowa sprawa) i sprawdze. Glownie interesuje mnie Fatal Frame, ktorego niemoge znalesc w PAL(o ile wyszedl).
     
  8. loot2012

    loot2012 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2014
    Posty:
    211
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Da radę jeszcze z jakiś torrentow ściągnąć grę na ps2 przecież raczej już wszystkie są umarle (nie licząc chomika). Jak wy je ściągacie ?

    Tapnięte sprzed xboxa przez Neo V :)
     
  9. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    z warezów np.
    btw bezpośrednie linki zabronione u nas, jakby co ;)
     
  10. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Emuparadise zawsze zywe kolego;)
     
  11. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolego nie katuj lasera w tej PS2 na tanich plytkach, bo laser szybko zdechnie...

    Nagrywaj na plytach Verbatim lub Sony, na zadnych innych.
    Gry rowniez polecam z emuparadise, najlepiej sciagac w NTSC (60hz, progresive scan) :)

    Konsole podlacz na kablu Component, ewentualnie RGB (nie mylic z Composite podlaczonym przez Chinch ->Euro). Na kablu Component uzyskasz najlepsza jakosc obrazu wyswietlana przez PS2, RGB tez sie nadaje ale najlepszy jest Component.
    PS2 na Composite nie warto podlaczac bo obraz bedzie rozmazany, ogolnie jakosc obrazu totalna kicha.

    Jezeli bd to Slim model SCPH-7000x to masz mozliwosc dolutowania tasmy IDE i podpiecia dysku do konsoli.
     
  12. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    W sumie verby jednowarstwowe sa o 4x tansze od dualow(bynajmniej u mnie). Wgl nw czemu ale GOW II w Pal'u jest wlasnie na DL'ce a w NTSC na normalnej DVD5.
     
  13. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    GoW zawsze byl na DL, tak samo GT4
    GoW na DVD5 to poprostu Rip

    Do nagrywania gier dl potrzebujesz program Toxic Dual Layer, inaczej gra sie zwiesi w miejscu zmieniania warstwy na plycie jak nie spatch*jeszesz plyty, no chyba ze to tylko FMCB dotyczy. Musisz doczytac o tym ;-)

    A i jeszcze jedno gry nagrywaj x8 lub x4. Ja polecam na x8 zero problemow z odczytem.
     
  14. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Podobno jest to chip "Modbo" i z tego co wyczytalem to eliminuje blokady regionalne.
    Ps. Gry dalej sie wypala A120%?
     
  15. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1665
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Swego czasu tak wypalałem. I ani jedna płyta nie powędrowała do kosza z powodu "źle nagranej płyty".
     
  16. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak nadal wypalasz A120%, predkosc x8.

    Czy Toxica do Modbo sie uzywa to nie wiem, musisz poczytac.
     
  17. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Ok zakupilem plytki Sony Dvd-r. Nadaja sie?
     
  18. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja nagrywam na Sony DVD+R sa lepszej jakosci, ale te -R tez bd dobre
     
  19. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nagralem shaolin monks i ****. Nierozpoznaje plyty;/, gra dołączona do zestawu odziwo tez nie dziala.

    Zaobserwowalem ze w menu Browse dysk widzi jako DVD Video a gdy odpale orginal to normalnie PS2 Disk.
     
  20. skyDragon

    skyDragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2013
    Posty:
    212
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kęty
    Czyli wychodzi na to że konsola nieprzerobiona.


    Wysłane z mojego Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
     
  21. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Niewiem bo wypalilem jeszcze raz i jest tylko czarny ekran. Wlasnie w tej plycie jest DVD- Video. Tamte musialem zle nagrac.
     
Wczytywanie...

Poleć forum