1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przerobiony jasper nie czyta kopii

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez uniqque, Luty 19, 2009.

  1. uniqque

    uniqque Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ostatnio kupilem konsole arcade (jasper) od razu przerobiona i nagralem kilka plytek według poradnika na forum na płyty platiniuma DVD+R DL i xbox mi ich nie czyta... tzn w ogóle ich nie widzi każe uruchomić ponownie konsole. nagrywarke mam w laptopie compal fl 90 nie wiem jaka...
    moj kolega nagrywa na toshibie jakiejs starej i wszystko jest u niego ok a u mnie sa problemy..
    zaznaczam ze gry sciagniete sa z tego forum i sprawdzone tymi programami na iXtreme oraz PAL
    co moze byc nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jeśli czyta ci płyty nagrane przez kolegę to jednak źle nagrywasz/masz popsutą nagrywarkę. Jeśli nie czyta ci nawet tych płyt od kolegi to zchrzaniony napęd w konsoli.
     
  4. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wg mnie to masz nagrywarkę do D... , nie znam się na laptopach i ich nagrywarkach dvd ,ale 'compal fl 90' nie wydaje mi się być dobrą nagrywarką.
    Albo źle nagrywasz płyty i polecam Verbatimy do nagrywania .
     
  5. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ja nagrywam na jednym z pierwszych Lite-On'ów które miały możliwość nagrania płyt DVD+R DL. Nagrywam na płytkach Platinum z prędkością 4x i jeszcze nigdy z żadną płytką problemu nie miałem. A z tego co piszą inni użytkownicy forum wychodzi, że nagrywając taką nagrywarką z taką prędkością i na takich płytkach prawie żadna gra nie powinna mi chodzić...
     
  6. uniqque

    uniqque Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem czy czyta płyty kolegi ponieważ obecnie wyjechał i nie wiadomo kiedy wróci żebym mógł sprawdzić :/

    a moze jest tu ktoś z łodzi z kim moglbym sie dogadać co do gierek jakichś??
     
  7. blizz82

    blizz82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Compal fl to nazwa laptopa a nie nagrywarki. Wejdź na mój komputer, prawy przycisk mychy na napęd albo dysk. Właściwości > Sprzęt > i tu znajdziesz jakie masz magazyny w tym nazwe Napędu.

    A teraz co do samych płyt platinum. Na starym X z 2006 Też miałem z nimi problem, po wsadzeniu do napędu nie było widać, jaka jest gra tzn. Nie było ikonki, i nazwy gry ani też opcji do jej zgrania. Było tylko zagraj.... Po 20 razach się gra odpała. Zmień płyty i sprawdź jaki masz napęd bo na nowym napędzie mi przynajmniej te same platinumy już działają....

    Ale to troche dziwne, że nowa konsola i zajechany napęd ;/
     
  8. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zmień palarke i płyty na verbatimy i będzie ok
     
  9. przemo64

    przemo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mialem ten sam problem jak mialem compala fl-90 wina byla nagrywarki z flashuj ja tym softem i bedzie juz wszystko wporzadku

    RapidShare: Easy Filehosting

    Rozpakować plik w jeden folder
    Jeśli jest jakiś nośnik w napędzie - wyciągnąć go
    Z folderu, gdzie został rozpakowany plik z firmwarem odpalić program "sfdnwin_3.25.4"
    i wybrac firmware pozniej flash i wszystko ok;)
     
  10. uniqque

    uniqque Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobilem tak i nie dziala niestety... juz straciłem na kombinowaniu 8 płyt :/
    nagrywarka to: TSSTcorp CD/DVD TS-L632D ATA Device


    Jest tu ktoś z łodzi to może się dogadamy odnośnie gierek?
     
  11. fdab23

    fdab23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja również polecam Verbatim ;p jaka prędkość wypalania ? wypalasz z pliku .dvd czy z iso ?
     
  12. uniqque

    uniqque Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    prędkość 2,4 i wypalam z .dvd za pomocą ImgBurn

    a jaka nagrywarkę mi polecicie czytałem trochę forum i tych pineerów to na allegro praktycznie nie ma...
    jakąś co by dobrze na xboxa nagrywała ale żeby była też w przystępnej cenie?
    jestem ciekaw czy kieszeń usb z sata dałaby rade pociągnąć taka nagrywarkę na laptopie? w teorii powinna ale...
    dajcie jakieś propozycje i linki też będą dobre :)

    taka by się nadała?: http://allegro.pl/item553284367_dvd_rec_samsung_sh_s222a_x22_ide_wawa_gw24m_nero7.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum