1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobiony napęd przestał czytać kopie zapasowe.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bartos90, Wrzesień 7, 2008.

  1. bartos90

    bartos90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Szukałem tego problemu na forum, ale niestety bez rezultatów. Mój problem z tym napędem polega na tym, że napęd czyta oryginały, a nie czyta kopii. Wczoraj grałem w Unreala 3, wyjąłem płytkę i wsadziłem Call of Duty 4 i wyskoczył tekst "nierozpoznana płyta - wyczyść płytkę miękką szmatką i uruchom ponownie konsolę". Wyjąłem CoD 4, wsadziłem Bioshocka i to samo, a przed godziną jeszcze działał! Teraz nie czyta żadnej kopii zapasowej, a wcześniej wszystkie działały bez problemu. Konsola przerobiona Maximus Xtreme 1.6. Laser nówka, sprzed tygodnia SF-HD66, bo oryginał padł. Proszę o pomoc! Z góry THX.

    EDIT
    Wczoraj przerobiłem napęd na iXtreme 1.4 12x i też kopie nie działają (wyskakuje teraz napis "dysk niemożliwy do odtworzenia"), a oryginały działają. Napęd również nie czyta płyt CD i zwykłych DVD. Może to oznaczać wymianę całego napędu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Przerobiony napęd przestał czytać kopie zapasowe.

    Niby nowy laser, ale ja bym właśnie go obstawial... Ale ja w sumie się niewiele znam, poczekaj na wypowiedzi innych
     
  4. traha

    traha Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Przerobiony napęd przestał czytać kopie zapasowe.

    A czy usunięta została zworka na laserze jest to zworka antystatyczna
     
  5. bartos90

    bartos90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Przerobiony napęd przestał czytać kopie zapasowe.

    Winą było o dziwo zbyt mocno dokręcone łożysko. Poluzowałem troszkę te 3 śrubki i wszystkie kopie działały aż do wczoraj:/ Padł już drugi silniczek z prowadnicą, po której poruszał się laser:/
     
  6. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Odp: Przerobiony napęd przestał czytać kopie zapasowe.

    Które śrubki ?? Możesz dać fote? Mam podobny problem.
     
  7. bartos90

    bartos90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Przerobiony napęd przestał czytać kopie zapasowe.

    http://www.vpx.pl/foto,x360_naped.html

    Tylko nie przesadź z poluzowaniem tych śrubek, bo może płyty porysować! Mnie tak raz Mercenaries 2 porysowało na brzegach płyty takie okrągłe rysy po całej okrągłości.
     
  8. Acer4ever

    Acer4ever Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy
    Odp: Przerobiony napęd przestał czytać kopie zapasowe.

    Ja nimi kręciłem dopoki nie było wyraznego oporu, potem malutki kawałeczek poluzować i jest optymalnie. Pomogło, ale znow przestaje czytac mi kopie :/
     
  9. PerPe

    PerPe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie ja kupiłem laser a jak się ściąga ta [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]zworka antystatyczna
    lutownica czy jak

    [/FONT]
     
  10. muchomorek2

    muchomorek2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    moj kumpel ma podobny problem, wie juz ktos moze gdzie szukac przyczyny?
     
Wczytywanie...

Poleć forum