1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobiony x-box>????

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Buraczello, Luty 6, 2012.

  1. Buraczello

    Buraczello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Witam , posiadam X-boxa 360 białego z srebrną Tacką od napędu z tego co sie orientuje to jest PREMIUM wejscie na dysk też ma to chyba to .Moje pytanie jest takie wiem ze mam przerobioną konsole bo pożyczyłem jedną grę nieoryginalna i chodzi ( mam 15 oryginalnych wiec musiałem jakoś sprawdzić) i teraz moje pytanie .Jaką mam przeróbkę czytałem ze jest poprzez wymiany lasera w napędzie i druga opcja poprzez grzebanie w oprogramowaniu i mianowicie jak go rozkręciłem to widać że coś było majstrowane przy napędzie podobno jest przeróbka ze laser sie wymienia i nawet jest jakaś naklejka z NR. numeru kogoś wiec to chyba to ale nie jestem pewien wiec jak to sprawdzić bym mógł wejść w neta x box-em w xbox life i mi nie zbalowali x-a ( nie mówcie zebym zaktualizował go) jak wchodze w Dane systemu to mam coś takiego

    D:2.0.12625.0-K:2.0.12625.0 (BK:2.01888.0)
    X:AC01-5221-DD1B-7C2E

    czy to oznacza ze system mam normalny ale tylko laser zmieniony i moge wejsc w xboxlife normalnie bez bana ?

    I zaznaczam ze nie chodzi mi o granie przez neta tylko wejść może demko ściągnąć itp czy będzie on musiał zaktualizować konsole przy próbie połączenia sie i czy stracę wtedy przeróbkę ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Masz starego dasha, przeróbke pewnie też, jak wejdziesz do neta to ściągnie aktualizacje i usunie Ci przeróbke. Najlepiej weź go przerób na LT+3.0 + najnowszy dash i wszystkie gry Ci będą na nim śmigać i będziesz mógł się do live łączyć .
    PS: Temat odświeżamy co 24h :)
     
  4. Buraczello

    Buraczello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Hmm pomogło trochę:) czyli będę musiał dać do speca od przeróbek ? samemu lepiej nie :p i nie wiadomo czy mam sam napęd przerobiony ?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak nie chcesz sam próbować to daj gościowi który się na tym zna, chociaż naprawdę przeróbka nie jest trudna pare turoriali i jedziesz.. Nie rozumiem do końca ostatniego pytania, ale napewno masz przerobiony (jak odtwarza piraty) tylko że stara przeróbka i te nowe gry nie odpalą. Musisz isc do gościa i powiedzieć żeby zaaktualizował Ci do LT3.0 :)
     
  6. Buraczello

    Buraczello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Jeśli byś podał mi konkretny instruktarz przeróbki która jest szczegółowa i ma powodzenie w przerobieniu to był bym bardzo wdzięczny . Jestem początkujący w xboxsie i nie ogarniam tych LT, Dashy itp :)


    i JESZCZE MOJE PYTANIE MAM TEST DRIVER ULTIMATE czy będę mógł zagrać na tym systemie w nia? bo nie chce mi odczytać i nie wiem czy z tego względu ze jest porysowana czy mam stary system
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Najpierw to sprawdź jaki masz napęd, zdejmij ten przedni panel i sprawdź jaki masz napęd.
    Tutaj obrazek jak to sprawdzić:
    [​IMG]
    kabelki Zółte - Liteon
    kabelki Białe - BenQ
    kabelki czerwony i czarny - Samsung
    Czarny plastik - Hitachi
    Po sprawdzeniu szukasz poradnika, jeśli będzie to Liteon będzie potrzebne USB probe a takie zakupisz na allegro Rozbierasz konsole i jedziesz według tego :). Jeśli jednak nie czujesz się na siłach, boisz się to polecał bym oddać do "specjalisty" i spokój. Tylko że nowe LT wychodzi co 2-3 miesiące więc lepiej sie samemu nauczyć.
     
  8. Buraczello

    Buraczello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    i JESZCZE MOJE PYTANIE MAM TEST DRIVER ULTIMATE czy będę mógł zagrać na tym systemie w nia? bo nie chce mi odczytać i nie wiem czy z tego względu ze jest porysowana czy mam stary system
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jakby w gre wchodził stary "system" czyli dashboard, to by konsola krzyczała o aktualizacje. Zatem DVD masz porysowane, lub źle nagrane
     
  10. Buraczello

    Buraczello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Byłem ostatnio u gościa który przerabia i powiedział ze nie da rady mojego x-a przerobić ponieważ mam cś z napędem jakby nie oryginalny czy cos i tylko wgrał coś mi tam ze trochę nowsze gry będą mi chodzić ale dasha mi nie wgrał i tak naprawdę nie wiem czy coś mi zrobił czy nie a kasę wziął :D macie szczegółowy poradnik jak przerobić x-a z napędem samsunga proszę o pomoc


    jakie jest wasze zdanie ? i porady i proszę o poradnik przeróbki:)


    a co do dasha mam 1265 chyba i chciałem 8xxx wgraćc brałem przez pena format do fat32 wrzuciłem $systemupdate i nie chce odpalić nie wiem o co chodzi
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    Pewnie chodzi o podmieniony naped...


    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  12. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Masz zmieniony napęd. Prawdopodobnie standardowo w twoim xboxie był lite on a teraz masz samsung. Nie wgrasz najnowszej przeróbki i nie pograsz w najnowsze gry. Jedynym wyjściem byłby montaż napędu który miałeś oryginalnie i wgranie do niego oryginalnego klucza. Ale to chyba w twoim przypadku niemożliwe:p

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  13. Buraczello

    Buraczello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Jest jakaś możliwość przerobienia czy nowy napęd ? i jak wgrać tego dasha ?
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Dasha wgrywasz przez pendrive, wrzucasz folder $systemupdate, podłączasz do konsoli pendrive, włączasz konsole i jak wyskoczy prośba o aktualizacje to A.
    Tylko w twoim przypadku jak będziesz chciał wgrać najnowszego dasha to usunie Ci przeróbke.
    Kiedyś jak liteony nie były przerabialne, wymieniali na samsungi, teraz nie da się zmodyfikować samsunga który był zmieniony z liteona, to nie jest wina gościa od przeróbek. Jedyny wyjście to kupić, Liteon`a takiego jak miałeś i wgrać do niego ten klucz który jest w samsungu .
     
  15. Buraczello

    Buraczello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    hmm czyli jednym słowem lipa :p nowy napęd
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nom, weź zobacz jaką masz płytę główną. Tutaj masz schemat jak to sprawdzić:
    http://www.glyby.com/blog/wp-content/uploads/2011/09/XboxPower.jpg
    Jak będziesz miał jedną z tych Xenon, Zephyr, Opus, Falcon to weź sprzedaj tą konsole i kup sobie Jaspera, jest mniej awaryjny od tamtych płyt albo slima jak wychaczysz :) W tą moim zdaniem nie opłaca już się inwestować, jak to nie jest Jasper .
     
  17. Buraczello

    Buraczello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    yyy zabardzo nie ogarniam tego obrazka bym musial konsole pewnie rozebrać
     
  18. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    hmmm... Jest to wyjście od zasilania :) Wyjmij wtyczke i zobacz jakie masz wyjście po tych plastikach.
     
Wczytywanie...

Poleć forum