1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobiony x, nagrywarka pioonera i płyty Verbatima, mimo to gry nie działają

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gilcoran, Czerwiec 6, 2010.

  1. Gilcoran

    Gilcoran Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Część.

    Mam problem, mój x jest przerobiony na ixtreme 1.51, pierwsza gra jaką nagrałem (Batman) działała bez problemu, to samo Mirror Edge, Fifa 10 i Prototyp.

    Specjalnie dla płyt DL kupiłem nagrywarke pioonera. Jest to model Pionier 216D Sata.
    Ostatnio pojawił się problem. Każda nagrana gra nie chce chodzić, wyskakuje komunikat z prośbą o przeczyszczenie płytki szmatką.

    Nagrywane gry to
    Crash x2
    Red dead redemtion (ze zmienionym wavem na 3)

    Możliwe że gry są zje*ane, ale wątpie. RDR, mam od kumpla u którego działa gra, Crasha też.

    Gry zawsze nagrywam na Verbatimach +dl przy prędkośći 2.4. Gdzie leży problem?


    #edit.
    Acha, nagrywam imgburnem, plik .dvd. Problem występuje po formacie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Alienlol

    Alienlol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    Wygląda na to że płytki dobrze nagrywasz.Z napędem wszystko ok?Możesz grać w gry z napędu?
     
  4. castomoto

    castomoto Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    krk :)
    Może trzeba update firmawere nagrywarki w kompie zrobic?:confused:
     
  5. voldermort

    voldermort Banned

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tam gdzie mnie nie znajdziesz...
    masz raka
     
  6. hesu

    hesu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nagrywaj gry na predkosci x4 stawiam flaszeczke ze pomoze ;)
    Mialem to samo i wszystko co nagrywam teraz to na x4 i nie mam zadnych problemow.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wywal SPTD jesli masz deamon tools.
     
  8. hooligans219

    hooligans219 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Miałem podobny problem z niektórymi grami. Okazało się, że laser w napędzie był za słaby, więc go musiałem podkręcić. Ponadto przeczyściłem soczewkę zwykłą suchą chusteczką...no i śmiga pięknie :)
     
  9. sebpas

    sebpas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    sproboj na wawe 2 ;p hehe
     
  10. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A te porady to też każdy mi mówił i można je sobie wsadzić gdzieś... te SPTD może pomóc , ale też wątpię mam SPTD i nagrywa bardzo dobrze.Mi pomogło zaktualizowanie sterowników płyty głównej , z sieci ściągnij(nie instaluj z płyty tych z przed kilku lat) zajrzyj na tę stronę i pościągaj te wszystkie sterowniki co Ci wyświetli mi wyświetliło , że brakuje mi jakiś sterowników do obsługi SATA(czyli DVD). Naprawdę mi to pomogło , jakaś pani ze strony IMGBurna mi ją poleciła i działa tak jak należy.
    http://www.ma-config.com/
     
Wczytywanie...

Poleć forum