1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobiony Xbox 360 a oryginalne gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SantinoNH, Maj 31, 2015.

  1. SantinoNH

    SantinoNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Serdecznie Wszyskich forumowiczów :)

    To mój pierwszy post, więc proszę - wybaczcie za brak ogłady z mojej strony ale muszę poruszyć ten temat ;)

    1.Dostałem w prezencie Xboxa 360 przerobionego - nie wiem na co i jak wraz z paroma oryginalnymi grami.

    Moje pytania:
    Czy da się jakkolwiek wrócić do stanu oryginalnego ?
    Drugie pytanie to czemu oryginalne gry nie działają? Wkładam płytkę i nic się nie dzieje ...


    PS:Może moje pytania wydadzą się wam głupie, ale nigdy nie miałem konsoli i nie kumam ocb ...


    Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.


    Krzysztof
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Oczywiście da się wrócić do stanu oryginalnego.Co do drugiego pytania nie ma konkretnej odpowiedzi czemu oryginały nie działają,być możne uszkodzony laser,źle wykonana przeróbka lub zły stan nośników.Spróbuj do napędu włożyć DVD z filmem lub plytę z muzyką i sprawdź czy w ogóle napęd co cokolwiek odczytuje.
     
    SantinoNH lubi to.
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Jasper czy Slim ?
    podaj datę produkcji (MFR Date z tyłu obudowy konsoli lub ewentualnie Service Date)
    jaki rodzaj przeróbki ? domyślam się że napęd a nie RGH ?
    jeśli napęd masz przerobiony to nikt nie będzie wiedział jaki to numerek LT, nie da się tego stwierdzić bez nagrania płyty pod obydwa rodzaje przeróbek i sprawdzenia.

    to że napęd nie czyta płytek może świadczyć o zajechaniu lasera lub o uszkodzeniu napędu, podaj więcej konkretów.
    być może płyty są porysowane do tego stopnia że laser nie jest w stanie ich już odczytać
     
    SantinoNH lubi to.
  5. SantinoNH

    SantinoNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest to konsola Slime ( ma takie wcięte rogi a nie jest płaska )
    Data produkcji to : 2010.10.05 MFR Date

    Co do napędu to wysuwa normalnie . Pamięc 4GB
    Wszystko się ładnie świeci na zielono ale nie rusza . Wsadziłem Dwa filmy Oryginalne na DVD i też nic więc to pewnie laser jest zepsuty?

    Może to coś powie, ale za każdym razem jak włączam konsolę, to dostaje info o aktualizacji - po odmowie już więcej się nie skarży.Przynajmniej tak jest dzisiaj, bo od dzisiaj ją mam.

    Dane Systemowe to : 2.0.16203.0
    Czy to te LT albo ten Dashboard ?

    Nie jestem też w stanie w tym momencie sprawdzić jakiś piratów, bo mam same oryginały eh ...
    Z góry dziękuję za zainteresowanie się tematem Panowie :)
     
  6. panbercik

    panbercik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    może to problem z napędem albo z płytami - przeróbka może ich nie czytać.... kiedyś na starej konsoli miałem podobną sytuację i trzeba było zrobić taki myk - po wciągnięciu płyty przez konsolę, musiałem docisnąć wejście palcem i wtedy dopiero odpalało płytę... niektórzy w takich wypadkach podobno obracają konsolę do góry nogami :p
     
    SantinoNH lubi to.
  7. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Na 90% coś z napędem jezleli nie czyta nawet filmu DVD. Jeżeli chcesz zweryfikować czy nie jest to RGH odpal konsole przyciskiem od wysuwania tacki jeżeli załaduje się niebieski "dos" to jest to rgh jeżeli konsola zbotuje normalnie będzie to lt w przypadku Slim raczej będzie to lt3.0 jednak mamy problem ze konsolka nie czyta płyt . Ja proponuję wymianę laseru na początek , koszt nie jakis wielki jednakże jeżeli masz oddać do serwisu bo nie czujesz się na siłach przy wymianie , to poproś od razu o diagnozę ;) w razie czego informuj nas o każdym stwierdzeniu serwisu lub wyślij do jednego z naszych zaufanych speców .
     
    SantinoNH lubi to.
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jak napęd nie działa (a ewidentnie jest uwalony) to proponuję żebyś wsadził chipa do tej konsolki. Dash odpowiedni, konsola to trinity więc szybko będzie odpalać a koszt będzie porównywalny do wymiany napędu.
    Tyle że odpadnie Ci już granie po xbox live ale jeśli Ci nie zależy na graniu ONLINE to nic tylko przerabiać RGH
     
  9. SantinoNH

    SantinoNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam nadzieję, że to nie był trooling :p ale na nic to się zdało - niestety


    Wychodzi na to, że to jest LT, bo załadował się normalnie.Czyli moja wersja LT powinna czytać płytki, zarówno oryginały jak i piraty ?
    Teraz ściągam jakąś grę, żeby sprawdzić czy uda mi się ją uruchomić z pendrive'a .


    Poczytałem trochę na ten temat, i nie wygląda to jakoś bardzo trudno, więc chyba spróbuję sam, ale na allegro jest +50 ofert różniących się bardzo cenowo i nazwą, dlatego nie wiem który kupić.

    PS: Wyczytałem też, że mam starego dasha, może aktualizacja by coś zmieniła ?
     
  10. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Z pendrive to nic nie odpalisz na lt.
     
  11. SantinoNH

    SantinoNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli pozostaje naprawa lasera i zgrywanie gier na płytki, lub odblokowanie konsoli na oryginały - czyż tak?

    Lub też przerobienie na to RHD przez co nigdy nie połączę się już na xbox live ale będę mógł zagrać we wszystko ?

    Dobrze rozumiem ? Bo jeśli tak, to ciężki orzech do zgryzienia ... :)

    Za tydzień pożyczam jeszcze ps3 i kurde nie wiem co teraz robić - czy inwestować w Tę konsolę :)
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 1, 2015
  12. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Boże, widzisz i nie grzmisz.
    Tłumaczę żebyś nie inwestował w laser tylko w chipa a potem zrobisz co zechcesz - albo będziesz grać offline we wszystko co Ci się podoba albo wymienisz za ps3 LUB sprzedasz z niewielkim zarobkiem i kupisz ps3.
    olej napęd, niebawem xbl dla x360 zostanie wyłączony i wtedy konsole z chipami będą miały większą sprzedasz a Ty masz odpowiedni dash do RGH1 i konsolę trinity.
    W Twoim przypadku stawiam tylko i wyłącznie na chipa
     
    SantinoNH lubi to.
  13. Szymon640x480

    Szymon640x480 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2014
    Posty:
    107
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Udowodnij.

    Trudno powiedzieć, bo konsola po przeróbce (czyt. w której ktoś grzebał) jest różnie traktowana. Wiadomo, że żyjemy w Polsce gdzie przerobione konsole są akurat mile widziane, ale rodzice którzy kupują dzieciom konsolę raczej szukali by czegoś pewniejszego, chociażby z gwarancją w normalnym sklepie. Jednoznacznie nie można określić czy to się lepiej sprzeda, na pewno zdobędzie uznanie forumowiczów w przeciwieństwie do "dziewiczego" sprzętu :D

    Do autora: Laser na allegro kosztuje 20-30zł i po wymianie działa jak złoto.
     
    SantinoNH lubi to.
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Nic Ci nie muszę udowadniać, jest to niezaprzeczalny fakt i nie pozostało nic jak tylko odliczać.
    przerobione będą bardziej chodliwe niż nietknięte, wystarczy spojrzeć wstecz na inne konsole, dzisiaj nikt Ci nie kupi nieprzerobionego xboxa classic.
    zresztą zobaczysz w praniu że tak będzie, co ja Ci będę tłumaczyć.
    nowy laser niech kosztuje 30,- ale co z tego skoro to może być uszkodzona elektronika w napędzie czy bóg wie co tam się stało.

    zresztą cały czas nie rozumiem po co pchać w konsolę dodatkowe pieniądze które być może nie rozwiążą problemu skoro można zapłacić niewiele więcej, wsadzić chipa i mieć święty spokój z jakimkolwiek nagrywaniem gier.
    ja bym dał na RGH tę sztukę i po kłopocie, nie cackałbym się.
     
    SantinoNH lubi to.
  15. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Nie denerwuj się , nie wytłumaczysz .. irytują mnie już takie oferty na sprzedaż gdzie ludzie sprzedają czystą konsolke za cenę wyżej niż 600 zł . Taka prawda , że taka konsola jest mniej wartościowa niż przerobiona bo pakowanie się w old gena w tym momencie to samobójstwo ale ludzie wiedzą lepiej. ..
     
    SantinoNH lubi to.
  16. SantinoNH

    SantinoNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie - dziękuję za wszelakie informację, z waszej strony ...

    a więc zwie się to RGH 1

    I pojawiły się dwie wymijające się odpowiedzi :) To dobrze - fajnie, że można z kimś pogadać bo przecież w końcu fora po to są, prawda?

    Do rzeczy:
    A więc są dwie możliwości ( właściwie trzy)

    1.Przeróbka przerobionej już konsoli na RGH ( ad z0nk31)
    2.Zmiana lasera, lub może całego napędu ( ad Szmon540x480)
    3.Przywrócenie stanu początkowego konsoi ( ad JA :) )


    Dziękuję Wam za informację w temacie . Teraz muszę poczytać dokładnie z czym to się je itp ....
     
Wczytywanie...

Poleć forum