1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobiony XBOX 360 - MEGA PROBLEM !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DrumsSlayer, Maj 12, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. DrumsSlayer

    DrumsSlayer Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    423
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    L.A.
    Witam. Jestem nowy na tym forum i liczę na Waszą pomoc i liczne odpowiedzi. Na pewno wielu z Was ma dużą znajomość dotyczącą przeróbki Xa, a ja z tym mam właśnie problem. A dokładniej... Kupiłem przerobioną konsolę, myśle ze LT3.0 bo wchodziły te z nowszych gier (chociażby Alan Wake), choć głowy zciąć sobie nie dam. Pożyczyłem od znajomej oryginalną FORZE 4. Przy wsadzeniu gry do napędu, poprosiło o aktualizowanie systemu, bo bez niego gra nie ruszy, wiec nie wahałem się i ją zrobiłem. No i właśnie... Tu nadażył się problem - Nowy Dashboard i Kopie gier przestały działać. Moglibyście mi jakoś pomóc z rozwiązaniem tego problemu? Jest na to jakiś sposób, z którym sam mogę sobie poradzic? Z góry dziękuję za odpowiedź...

    Pozdrawiam,
    MRO'
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ale żadne kopie nie działają, czy tylko xgd3 ?
     
  4. DrumsSlayer

    DrumsSlayer Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    423
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    L.A.
    Żebym ja to jeszcze wiedział... Do konsoli dostałem 29 kopi zapasowych, z czego po wczorajszym incydencie sprawdzalem z 5 i żadna nie idzie, a wcześniej wchodziły wszystkie... Słyszałem, ze w taki wypadku potrzebna jest ponowna przeróbka, ale czy to konieczne ?
     
  5. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Według mnie usunołeś przeróbkę
     
  6. DrumsSlayer

    DrumsSlayer Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    423
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    L.A.
    Z tego co czytałem przeróbka opiera się również na grzebaniu coś przy napędzie, a tego przecież nie da się usunąć. Nie ma jakiegoś sposobu na w granie sflashowanego softu ponownie, bez konieczności ponownego grzebania przy konsoli, zważając na fakt, że była ona już wcześniej przerabiana ?
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    I tak musisz rozebrac...ne ominie cie to

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wgranie softu =przeróbka :)
     
  9. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Też jestem laikiem ale wiem że jak przeróbka została usunięta to trzeba ją wgrywać od początku czyli rozbieranie xboxa i tak dalej
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki masz komunikat po odpaleniu gry? Odtworz dvd?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. DrumsSlayer

    DrumsSlayer Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    423
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    L.A.
  12. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprawdź czy działa jakaś gra xgd2 np Alan Wake jeśli nie to wywaliło Ci przeróbkę wgrać jeszcze raz lt3 i już więcej takich niespodzianek nie będzie więc nie będziesz musiał się już stresówac podczas aktualizacji :).
     
  13. DrumsSlayer

    DrumsSlayer Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    423
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    L.A.
    Czyli rozumiem, że po wgraniu iExtreme LT3.0 każda aktualizacja z neta, pena czy z płyty z grą będzie już bezpieczna...?
     
  14. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  15. DrumsSlayer

    DrumsSlayer Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    423
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    L.A.
    W takim razie nie zostaje mi nic, niż ponowne przerobienie konsoli, tym razem na wyższe LT. Dziękuję bardzo za Wasze odpowiedzi ;)
    TEMAT DO ZAMKNIĘCIA !
     
  16. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum