1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobiony xbox i nieudana aktualizacja przez live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dyko, Lipiec 11, 2011.

  1. dyko

    dyko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam taki problem: kupiłem okazyjnie przerobioną konsolę. Cały czas grałem offline, nie podłączałem jej do sieci, ale dzisiaj coś mnie podkusiło żeby ją podłączyć. Na początku jak klikałem "dołącz do xbox live" wyskakiwał mi jakiś błąd, więc uruchomiłem wstępną konfigurację. Po paru "krokach" wyskoczyło pytanie czy chce teraz zaktualizować konsole, niestety kliknąłem ok. teraz jak włączam konsolę najpierw pojawia się pasek aktualizacji który po chwili znika i wyskakuje coś takiego "Nie można zaktualizować konsoli, wejdz do witryny Microsoft Xbox Support | Help for Xbox 360, Xbox LIVE, and Kinect. Kod statusu: jakies liczby". Wiecie może co zrobić żeby anulować tą aktualizacje? Próbowałem instalować z pendriva ale cały czas jest to samo :/. Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    aktualizacji nie da sie anulowac.musisz wgrac tą samą badz wyzszą. ostatni dash przerabia klocka na oryginalnego. wiec sobie nie pograsz.
     
  4. dyko

    dyko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, dzięki za odpowiedź, ale jak teraz mam wgrać tego nowego skoro próbowałem wgrywać z pendriva jakiegoś dasha i w ogóle go nie czyta tylko wyskakuje ten sam błąd?.. mógłby ktoś podać skąd ściągnąć ten najnowszy dashboard bo wszędzie widze jakieś stare
     
  5. mlekodaj

    mlekodaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jaka data produkcji?
    jezeli masz naped samsunga musisz wrocic do ofw orginalny firmware
     
  6. dyko

    dyko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Daty nie jestem pewien, kupiłem już przerobiony używany na allegro. Naped jest benq. Ściągnąłem przed chwilą ze strony microsoftu niby najnowszy dashboard (już wole grać w oryginały niż wcale), wkładam pendrive do konsoli i nic sie nie zmienia, cały czas ten sam komunikat.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    spróbuj tak
    1) odłącz dysk twardy
    2) włącz konsole , naciśnij eject żeby wysuneła sie tacka
    3) wyciągnij wtyczke zasilania (tacka musi pozostać otwarta)
    4) popchnij tacke żeby wsuneła sie do połowy
    5) włóż wtyczke zasilania
    6) włącz konsole głównym przyciskiem z przodu
     
  8. dyko

    dyko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Słyszałem o tym, niestety nie mam dysku twardego, to była aktualizacja przez internet :/. Moze jakies inne rozwiązanie?
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    a co ma do tego dysk twardy. Aktualizacja ma być nagrana na pendrive sformatowany na FAT32 i umieszodzona w katalogu $SystemUpdate. Robisz tak jak napisałem i na 99% pójdzie dalej

    edit: jak nie pójdzie dalej to masz spoofowany napęd. Trzeba mu wgrać nowy oryginalny FW lub LT+ 1.9
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie nie panowie, jak z pena nie idzie to update tylko i wylacznie z plyty. I musi byc to wersja taka jaka sie sie instalowala, badz taka jaka byla przed aktualizacja. Na nowym dashu bywa jeszcze taki komunikat przy spoofowanym napedzie.

    Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
     
  11. dyko

    dyko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chłopie, wielkie dzięki :). Źle to zrozumiałem, zrobiłem tak jak napisałeś i aktualizacja poszła dalej. Nie wiem na czym to polega, ale już jest ok.
     
  12. dyko

    dyko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam jeszcze takie pytanie: teraz wkładam kopie zapasowe i po chwili spowrotem wyskakuje piały ekran z napisem xbox. Czy to znak że zaktualizował mi się dash i teraz juz nie bedzie czytac kopii czy coś innego się teraz skopało?
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    nowa aktualizacja wgrywa do napędu nowy oryginalny FW. żeby czytało kopie musisz wgrać mu LT+ 1.9
     
  14. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Po tej aktualizacji nie odpalisz już spiraconej gry, dopóki ponownie nie przerobisz konsoli... Już to ktoś wyżej pisał, ''przeróbka'' zostaje usunięta.
    Co do białego ekranu, to sprawdź oryginalną płytę z grą.

    EDIT:

    Nie odświeżyłem strony, sorry... o_O
     
  15. dyko

    dyko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzięki za odpowiedzi, już wszystko wiem także temat do zamknięcia. pozdr
     
Wczytywanie...

Poleć forum